Jump to content
POLITISTI.ro

intrebare pentru POLITISTI


ionut19052002

Recommended Posts

ionut19052002

eu am 13 ani, stau in anglia.asi vrea sa ma fac politist sias.notele sunt 6.5+ inafara de historia care am un 4.stau in anglia de cand aveam 4 ani jumate . vin in romania in fie care an. odata ce voi face 18 ani ma mut in romania sa ma fac politist . asi mai putea sa ma fac politist daca am locuit in anglia pentru atitia ani? si cu scoala din anglia pot sa ma fac politist sau soldat? 

 

Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
CITADELA

Daca nu ai pierdut cetatenia romana si nu ai obtinut intre timp alta, raspunsul, la modul general, este pozitiv! As recomanda sa urmezi totusi liceul in Romania intrucat procedura anevoioasa de recunoastere a studiilor si diferentele pe care trebuie sa le dai nu justifica efortul! Ca sa nu mai pun la socoteala ca examenul de admitere la institutiile MAI vizeaza curicula studiata in Romania si nu altceva. Cat despre dorinta ta concreta de a lucra intr-o echipa tactica, te rog sa folosesti functia de cautare intrucat s-a mai discutat subiectul pe forum!

Edited by CITADELA
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Nu datorită acestor postări a fost blocat, pentru alte motive. ;)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • kappy666
   By kappy666
   Buna ziua,
   Anul trecut am fost implicat intr-un incident soldat cu vatamarea persoanei,respectiv 4 zile de ingrijiri medicale.
   Faptele:
   Eram "oprit" cu motorul pornit,ac pornit(era vara) pe partea dreapta asteptand pe cineva;a venit persoana respectiva,s-a urcat,moment in care au venit 2 domni de la politia locala solicitandu-mi actele.M-am intins spre torpedou sa caut,am inceput sa scotocesc dupa acte si am luat piciorul de pe abreiaj(masina fiind in viteza,ma pregateam sa plec)...masina s-a oprit pe piciorul unuia dintre politisti(dansul asa pretinde).Am repornit motorul,am miscat masina.S-a sunat la 112,salvare,politie,etc
   Mi-a fost retinut permisul cu drept de a conduce si posibilitatea prelungirii dovezii la 30 zile  fiind si suspect in dosar pt ultraj.
   A trecut un an,abia acum o luna mi s-a spus ca am calitatea de suspect in dosarul de ultraj,nici o solutionare pana cum cele 2 dosare judecandu-se impreuna.
   Nu stiu ce declaratii a dat partea vatamata,nu stiu daca are pretentii,nu stiu nimic despre dosar deoarece a refuzat sa ne intalnim.
   Sunt total confuz in ceea ce priveste dreptul de circulatie.Mi-a fost retinut permisul dar am in continuare dreptul de a conduce(cu dovada) dar nu  am acest drept in strainatate.de ce?
   1 Dreptul de a conduce mi-a fost suspendat doar in strainatate?
   2 Pt Ro,s-a facut o concesie iar eu pot sa circul in baza acestei dovezi?
   3 Pot face o solicitare(catre cine) pt a mi se acorda dreptul de a conduce in strainatate?
    
  • Cristi
   By Cristi
   M-am hotărât să inițiez acest topic din două motive :
   1. În primul rând, toți am fost supuși tirurilor mediatice și ale părelologilor și băgătorilor în seamă de pe Facebook sau alte rețele sociale care, de fiecare dată când un polițist român lua o măsură legală, mai mult sau mai puțin represivă, începeau să dea exemple despre cum se comportă polițiștii pe afară, inducând ideea în subconștientul colectiv că polițiștii străini pupă în fund presupusul plătitor de taxe și impozite (că nu avem certitudinea că acesta le și plătește, de obicei există o corelație în sensul egalității între cocalarii comentatori de serviciu și paraziții sociali ce nu au nicio contribuție pecuniară sau de alt fel la bunul-mers al societății) și îl tratează cu mănuși de mătase atunci când greșește, că doar el e contribuabil și le plătește salariile. Știți și voi veșnica placă.
   2. Azi am văzut la știri un eveniment petrecut în țara noastră vecină, Bulgaria, despre care mulți români cred că e sub nivelul României inclusiv din punct de vedere legislativ, în speță, un eurocetățean român cu drepturi a avut un meci cu un polițist de frontieră bulgar în vama Giurgiu-Ruse care nu s-a încheiat deloc bine pentru croitorașul nostru cel viteaz. Știrea suna așa :
   Şofer român reţinut în Bulgaria după ce a lovit cu maşina un poliţist de frontieră
   Incidentul s-a petrecut pe podul dintre cele două ţări, la Giurgiu-Ruse. Şoferul român a fost reţinut pentru 24 de ore.
   Un şofer român a fost reţinut pentru 24 de ore de autorităţile bulgare după ce a lovit cu maşina un poliţist de frontieră.
   Incidentul s-a petrecut pe podul dintre cele două ţări, la Giurgiu-Ruse.
   Românul nu ar fi respectat indicaţiile poliţistului bulgar şi a încercat să forţeze trecerea podului prin depăşirea coloanei.
   Poliţistul a încercat să-l oprească dar a fost lovit de maşina condusă de tânărul român în vârstă de 30 de ani.
   Omul legii a suferit răni uşoare în urma impactului.
   Sursa aici.
   Pana aici totul bine, nu? Pai știrea e incompletă aici. La televizor, pe un post oarecare, acum vreo jumătate de oră, reporterii povesteau și păreau siderați de faptul că individul eurocetățean abuzat și plin de drepturi a fost inițial reținut pentru 24 de ore în data de 24.08.2015, când a făcut pe iscatul prin vamă, apoi i s-a prelungit mandatul de reținere cu încă 72 de ore, existând posibilitatea ca acesta să rămână mult și bine prin pușcăriile bulgare.
   Continuau apoi aceeași reporteri să spună că românașul nostru nu a făcut altceva decât să depășească mașinile din coloana oprită în vamă, fără să țină cont de indicațiile polițistului iar în cursul acestui proces l-a acroșat și vătămat ușor pe agentul bulgar. Și mai interesant de atât, euroabuzatul nostru este acuzat și riscă 5 ani de închisoare conform Codului Penal bulgar pentru simplul fapt că a fost arogant cu polițistul și a afișat un comportament necorespunzător față de acesta! Au prezentat și un extras din legislația bulgară unde, pe scurt, era stipulat că o atitudine necorespunzătoare la adresa unui polițist, incluzând aroganță, sfidare sau injurii, se pedepsește cu 5 ani de închisoare! Adică românul nostru riscă 5 ani de închisoare pentru ceea ce euroabuzații români spărgători de semințe fac mereu când își intersectează drumurile cu polițiștii, adică sunt aroganți, nesimțiți, înjură, nu respectă indicațiile acestora și exemplele pot continua.
   Iar lucrurile astea se întâmplă în Bulgaria, țară despre care avem pretenția că este sub nivelul României la civilizație și lege.
    
   Aș vrea să strângem în acest topic de discuții, pe lângă comentariile de rigoare, cazuri de ultraj din alte țări din lumea largă și pedepsele care se aplică autorilor acestora, pentru a putea face ulterior o analiză obiectivă și comparativă cu cazurile de ultraj din România. Pot să pun pariu că noi vom fi pe la coada clasamentului, în sens negativ, când vine vorba de jurisprudență și de pedepsele aplicate autorilor unor astfel de fapte.
   Colegul nostru @5166 ne poate ajuta cu pedepsele care se aplică pentru ultraj asupra polițiștilor în Marea Britanie.
    
    
      
  • Grig11
   By Grig11
   Bună ziua ! Îmi cer scuze pentru acest nou topic dar  chiar nu dețin cunoștințe în domeniu. Aș  dori să  știu, dacă se poate, care sunt etapele  de parcurs în următoarea situație.
   Doresc să  cumpăr o mașină aici în România cu numere de Germania, și doresc să  o iau cu mine în Italia. Va trebui să  o inmatriculez inițial în tară apoi în Italia, pentru ca este destul de costisitor. Așadar, aș  vrea  să  știu  în ce condiții pot să  merg cu ea în Italia  direct, și de ce documente am nevoie.
   Vă mulțumesc !
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.