Jump to content
POLITISTI.ro

Religia si libertatea de gandire


YouKnowNothingJS
Go to solution Solved by BGeorge,

Recommended Posts

Anul acesta voi candida pentru Academia de Politie din Bucuresti. Am citit regulamentul, si stiu in mare parte despre ce este vorba. Intrebarea mea este, avand in vedere ca libertatea confesionala este garantata in regulament ( si Constitutie ), daca ati intalnit vreodata cazuri de discriminare religioasa. Eu sunt ateu, si m-am declarat ateu in autobiografia pe care chiar azi am depus-o la Inspectorat. Ma rog, poate imi fac griji degeaba, dar sunt curios. Voi ce parere aveti? Credeti ca la testul psihologic (interviu) o sa ma macine cu intrebari doar pe baza acestui criteriu? Cateva opinii nu strica, doar na... suntem pe un forum, si purtam discutii.

Link to comment

Nu stiu ce sa zic, eu am fost sincer... nu are niciun rost sa ascund un asemenea fapt. Cu ce m-ar face pe mine un politist mai bun daca mint in autobiografie?.. Sper ca evaluatorul de la testarea psihologica sa fie intelegator...

Link to comment
 • Member

Mda ... e o dilema. Si eu, dupa ce stiam la perfectie toate cele 3 materii si scoteam fara probleme baremele la sport, m-am intors la adevaratele probleme ale admiterii si ma intrebam noaptea ce parerea o avea Cel de sus despre autobiografia mea, ce parerea or avea cei de la resurse umane ca sunt adventist de ziua a saptea sau de religie "ateu"  :wacko:

Putin le pasa celor de la cadre cat de puternica sau nu e credinta ta in Dumnezeuu. Pur si simplu e vorba de o cunoastere elementara a persoanei tale, in ce religie ai fost botezat. Nu-i intereseaza pe ei de convingerile tale despre existenta lui Dumnezeu, e o chestie personala, dar tu ai vrut sa epatezi, sa te dai in spectacol (cel putin eu asa vad) si in loc sa treci ortodox, catolic sau care o fi religia declarata te-ai gandit sa faci pe istetul si sa le arati ce "darwinist" esti tu si ca nu crezi in Dumnezeu.

Dar repet, asta chiar e o problema. BIne naiba ca ai scapat de celelalte probleme ale admiterii.

Edited by Ben
 • Upvote 7
 • Downvote 1
Link to comment

Esti ateu, te priveste. Dar tu pari sa fii edgy, de asta cred si eu ca vei avea probleme la psihologic.

 

A bit later edit: Ben, mai sus, a spus mai complet exact ce vroiam sa-ti zic si eu:))

Edited by zcatalin
 • Upvote 4
Link to comment

Nu știu de ce, dar am impresia că ți-e frică că nu vei trece proba psihologică și-ți pregătești un motiv pe care să-l invoci în fața prietenilor.

Psihologii nu te vor „macina” mai mult decât pe cei care fac parte din cultele religioase legale și nici nu vor fi mai „înțelegători” cu tine decât cu alții. Cunosc asta mai bine decât tine.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Nu cred ca o sa intampin probleme la testul psihologic. Eu doar am vrut sa stiu parerile voastre...Nicidecum nu folosesc un asemenea motiv pentru un eventual esec la testul psihologic. Nu am spus ca vreau ca evaluatorii sa fie mai intelegatori cu mine decat cu altii, am spus doar ca sunt curios daca religia este un factor determinant sau nu la testul psihologic. Daca se abordeaza vreodata aceasta tema la interviu, sunt sigur ca pot sa-mi sustin punctul de vedere.

 • Downvote 2
Link to comment
 • Member
 • Solution

Te-au botezat parintii la nastere? Daca da, atunci esti ortodox, catolic etc. Nu intereseaza pe nimeni ce crezi sau in cine crezi.

Link to comment
 • Moderator

Câteodată eram nedumerit cum dracului pică unii testările psihologice de admitere. Acum am văzut de ce.

 • Upvote 2
Link to comment

Acum vreo 600-700 de ani ai fi avut mari probleme, dar stai linistit, cei de la resurse umane si psihologul nu sunt inchizitori...succes!

Edited by MIhayR
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Daca as fi in postura psihologului mi-as face griji daca as avea in fata un candidat prea religios, indiferent de cult, si nu un ateu, pentru eventualele probleme ce pot aparea in cariera profesionala... de tipul: nu pot sa port arma pentru ca nu imi permite religia, nu pot sa retin un infractor pentru ca incalc anumite reguli ale confesiunii, trebuie sa intrerup programul pentru anumite obicee religioase etc.

 

Nu cred ca se risca nimeni sa te respinga pe motive religioase, fie chiar si din lipsa unei confesiuni declarate de candidat... Dhe, chestiuni legate de discriminare etc.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.