Jump to content
POLITISTI.ro

25% - sporul pentru agentii absolventi de studii superioare

rareshik

Recommended Posts

Acest spor nu se va mai regasii in noua grila.......pentru anul 2010 nu s-a mai acordat politistilor , au ramas cu el cei care l-au avut.........31 decembrie 2009.

• 1 month later...
  • Member

asa este, restul ramane cum s-a stabilit, la noi in noiembrie acest spor a fost suspendat de seful subunitatii si asa aramas si la 31.12.2009 asa ca 25 % in minus acum de la base... ma voi duce cu ziua sa-mi pot creste copilul sau sofer de tir, poate castig mai bine

• 2 weeks later...

Celebrii 25% inseamna exact 25% din indemnizatia de functie si nu din salariu, pentru anul 2010 nu se mai acorda, cei care il aveau la 31.12.2009 au ramas cu el, in noua grila nu mai este loc si pentru asa ceva, pacat, cate unii mai invatau cateceva la facultate si pentru efort erau rasplatiti cu acest 25%, bineinteles cu modificarea fisei postului care preciza si alte sarcini pentru acesti bani...

• 3 weeks later...
  • Member

Celebrii 25% inseamna exact 25% din indemnizatia de functie si nu din salariu, pentru anul 2010 nu se mai acorda, cei care il aveau la 31.12.2009 au ramas cu el, in noua grila nu mai este loc si pentru asa ceva, pacat, cate unii mai invatau cateceva la facultate si pentru efort erau rasplatiti cu acest 25%, bineinteles cu modificarea fisei postului care preciza si alte sarcini pentru acesti bani...

celebrii sau nu erau buni, combustibilul de il consumam o luna pentru serviciu, dar de ce 'celebrul'?emo-yessir.gif

Acel "celebru" 25% era acordat si celor de la "eterna si fascinanta" facultate de politisti si jandarmi, in speta Bioterra :ner: :clip: . Nici cu Spir' nu-mi este rusine :rolleyes:.

Mare boier, mare caracter :slapb:

pentru colegul scorillo: te rog să fii corect !!!

să sții că sunt și ofițeri care au absolvit aceste „ celebre ” universități , de ei de ce nu spui nimic ??

să-ți amintesc că in urmă cu 5 / 6 luni unii au avut tupeul să spună la televizor că „ faimoasa ,mirobolanta și senzaționala ” universitate spiru haret este cea mai importantă universitate din europa . după părerea mea cei care afirmă acest lucru fac parte din categoria celor care cred și acum că tovarășa academician ,doctor inginer Elena Ceaușescu , a fost savant de renume mondial !!!

întrbare ; câți din cei care doresc sau primesc acest spor de 25 % au terminat o facultate ”la stat ” ??? :wub:

• Moderator

întrbare ; câți din cei care doresc sau primesc acest spor de 25 % au terminat o facultate ”la stat ” ??? :wub:

Eu sunt un exemplu, am absolvit o facultate de stat și până în noiembrie anul trecut, am beneficiat de acest spor.

Pt. dl. ghici: ce conteaza cati au terminat facultatea la stat?

Pt. dl. Catalin: de ce nu mai beneficiati de acest spor din noiembrie?

Edited by bestkyky

pentru domnul Catalin ; toată stima !!! :emo-yessir::emo-yessir: :emo-yessir:

pentru ceilalți colegi ,nu doresc să jignesc pe nimeni dar eu am o părere pe care am exprimat-o pe topicul absolvenții Spiru Haret id .

Edited by ghici
  • Moderator

Nu mai beneficiez de acest spor deoarece am schimbat locul de muncă, m-am mutat la alt serviciu. :)

După care au venit acele reîncadrări pe funcții conform noii legi de salariare, iar acum nu mai este posibil. Am avut ghinion, dacă mai întârziam două luni, acel spor îmi era prins în aceea sumă compensatorie ... asta e.

pentru domnul Catalin ; toată stima !!! :emo-yessir::emo-yessir: :emo-yessir:

pentru ceilalți colegi ,nu doresc să jignesc pe nimeni dar eu am o părere pe care am exprimat-o pe topicul absolvenții Spiru Haret id .

Nici nu ati avea cum sa ma jigniti domnule pentru ca eu sunt multumita ca voi termina o facultate, fie ea si la privat! Nu am facut facultatea pentru vreun spor, ci pentru mine, asa cum ar fi trebuit sa o faca toti! Asa ca puteti sa faceti ce vreti cu parearea dvs. despre absolventii U.S.H sau a altor universitati de stat, nu ma intereseaza.

Edited by bestkyky
  • Member

cu stimă și respect pentru domnul /doamna eti79ety diferența ,după părerea mea ,aplicând o logică de doi bani, este următoarea ;

_ la stat dacă știu carte nu plătesc taxe

_ la privat pentru că știu carte ,plătesc taxe _ dacă vrei îți dezvolt subiectul , dar mă rezum doar la o singură precizare : eu am început facultatea în anul1988 și crede-mă că nu se copia cu P.C. -- ul (primele h. c .-uri au apărut în ”regie” ,din câte îmi amintesc la începutul anului 1990) și nu aflai atunci când intrai în sală la ce dai examen .

dintr-un anumit punct de vedere aveți și dvs. dreptate ”nu vei devenii mai destept decat esti si nici nu-ti fac aia transplant de materie cenusie fie la sta ori privat ” (am citat exact),dar atunci se dădea examen de admitere REAL și nu făceau o facultate toți retardații , iar un medic veterinar era stimat și apreciat ,pentu că doar cei mai deștepți ajungeau ingineri ,profesori .veterinari ,medici ,fizicieni ,etc .

dacă după părerea dvs. nu este nicio diferență ...

nu vreau să polemizez ,aceasta este părerea mea și nu am pretenția că este un punct de vedere perfect !!!

dar vreau să subliniez că părerea este exprimată la modul general ,paticularizând ,nici eu nu sunt de acord ca în sistemul nostru ofițerii cu funcții de comandă (și nu numai să fie de formație speologi , arheologi .arheologi ,etc. )

Pe mine m-ati convins domnule ghici, aveti perfecta dreptate in ceea ce ati spus...''după părerea mea ,aplicând o logică de doi bani, este următoarea ;''. :ner:

• 2 weeks later...

_ la stat dacă știu carte nu plătesc taxe

_ la privat pentru că știu carte ,plătesc taxe _

(primele h. c .-uri au apărut în ”regie” ,din câte îmi amintesc la începutul anului 1990)

Cu scuzele de rigoare, corect era: la privat pt ca NU stiu carte platesc taxe.... Partea rea este ca, desi platesc taxe nu invata mai nimic. In zilele noastre se face facultatea ca si cumparaturile (cu buletinul), cu diferenta ca adeverinta de salariu este inlocuita de diploma de bac. Conteaza mai mult cotizatia (ca si la I.P.A.)

Reff: HC

Ce vremuri... felix-urile erau o adevarata aventura!

Am avut ghinion, dacă mai întârziam două luni, acel spor îmi era prins în aceea sumă compensatorie ... asta e.

http://www.trilulilu.ro/focusnews/d3df3f13c52402

Spre deosebire de solda de merit de care cineva a beneficiat anul trecut si a fost inclusa in salariu... dar anul acesta a facut "prostioare" si nu o mai merita; dar o ia in continuare ca este inclusa???, o diploma de licenta (adica +25%) este ceva palpabil, concret. In mod normal, indiferent in ce serviciu te muti, pleci cu toate drepturile. Cunosc un caz in care cineva s-a transferat de la Jandarmerie la Politie si "si-a luat" si salariul de merit cu el.

PS. Vizionati tot filmul. Cum este partea cu smecheria?

Edited by scorillo
  • Moderator

Cunosc un caz in care cineva s-a transferat de la Jandarmerie la Politie si "si-a luat" si salariul de merit cu el.

,,In mod normal, indiferent in ce serviciu te muti, pleci cu toate drepturile. Cunosc un caz in care cineva s-a transferat de la Jandarmerie la Politie si "si-a luat" si salariul de merit cu el."

De unde sti scorillo?Ai citit undeva sau iti dai cu parerea?

Hai sa te lamuresc si cu jandarmul care a venit in politie. In acest caz transferul s-a facut la cerere ,a trecut de la de militar la functionar public cu statut special, persoana in cauza nu mai are dreptul nici macar la chirie. Numai daca este foarte pilos si-a pastrat salariul de merit ,dar pentru asta cineva de la SMRU a incurcat borcanele.

Cat priveste prevederea legala,,cuantumul de la data de 31.12.2009" aici ai dreptate. Cine a avut salariu de merit in 2009 l-a pastrat deoarece el se regasea in suma finala de pe fluturas, iar ordonatorul de credite nu poate sa il taie cu de la sine putere. Salariul de merit se va regasi in suma compensatorie pentru ca cuantumul trebuie sa fie identic cu cel de la 31.12.2009.

Sporul pentru studii superioare,, incepand din anul 2010 acesta nu se va mai stabili" deci daca pe functia unde te muti pleci la cerere ,acea functie nefiind bugetata pe anul 2009 cu spor pentru studii superioare ,in salariul de pe functia respectiva nu vei mai regasi acest spor de 25%.

Este vorba de acele sporuri pentru care ne critica atata civilii.

Daca esti atent pe fluturasul de salariu o sa gasesti decat sporul de antena care este de 10%. Inca o chestie de te doare mintea , cand legea ne da voie sa avem sporuri de pana la 30% cei de la cadre si financiar sunt mai catolici decat papa de la Roma.

Cu respect. :emo-yessir:

pentu colegul scorillo _ să știi că nu am „ greșit ” în exprimare , dar am încercat să nu jignesc pe nimeni . corect era să întreb direct „dacă ești ... așa cum pretinzi (deștept ) de ce nu te-ai dus să dai examen la o facultate de stat unde nu trebuie să dai bani ,... și te-ai dus să plătești zeci de milioane ca să faci o facultate la privat ” ???

,,In mod normal, indiferent in ce serviciu te muti, pleci cu toate drepturile. Cunosc un caz in care cineva s-a transferat de la Jandarmerie la Politie si "si-a luat" si salariul de merit cu el."

De unde sti scorillo?Ai citit undeva sau iti dai cu parerea?

Hai sa te lamuresc si cu jandarmul care a venit in politie. In acest caz transferul s-a facut la cerere ,a trecut de la de militar la functionar public cu statut special, persoana in cauza nu mai are dreptul nici macar la chirie. Numai daca este foarte pilos si-a pastrat salariul de merit ,dar pentru asta cineva de la SMRU a incurcat borcanele.

Cu respect. :emo-yessir:

Direct de la sursa... Tu cum iti explici turneul MASTER Academie-JRO-POLITIE-JRO????

• 3 weeks later...

Vezi ca sursa s-ar putea sa se laude.

Iau sporul de 25% pentru studii superioare dupa vechea lege din anul 2008, iar in prezent acesta a fost inclus in suma compensatorie tranzitorie, nu se stie pe ce durata.La solicitarea sporului am facut o gramada de demersuri la Resurse Umane, m-au pus sa fac raport ca voi efectua sarcini in plus fata de fisa postului pe care au si modificat-o in acest sens. De altfel adeverinta eliberata de Resurse Umane specifica clar : sporul se acorda pana la mutarea in alta structura, daca ma mut il pierd deoarece noua lege de salarizare nu mai acorda acest spor. Alti colegii de-ai mei au luat acest spor odata cu mine, dar la evaluarea de 3 luni a fost taiat pe motiv ca nu a efectuat sarcinile in plus . Oricum cuantumul nu este mare, am facut un calcul si cred ca imi scot banii cheltuiti la facultate LEGAL in circa 10 ani daca imi acorda acest spor. TOATE CELE BUNE .

• 2 weeks later...

Nu mai beneficiez de acest spor deoarece am schimbat locul de muncă, m-am mutat la alt serviciu. :)

După care au venit acele reîncadrări pe funcții conform noii legi de salariare, iar acum nu mai este posibil. Am avut ghinion, dacă mai întârziam două luni, acel spor îmi era prins în aceea sumă compensatorie ... asta e.

Puteai Cata sa mai intarzii si 4 luni,,,tot nu mai luai acesl spor de 25% , deoarece eu l-am avut inclusiv pana in feb 2010 ....cand m-am mutat si cu toate ca ar fi trebuit sa imi fie prins in salariu ..sa imi fie mentinut salariul de la 31.12.2009 nu mi-a mai fost dat.

Mi-au raspuns cei de la IPJ Dolj si cei de la Bucuresti..ca schimbarea locului de munca , face sa imi inceteze dreptul la acest spor.....cu toate ca din 01.01.2010 s-a facut salarizare dupa o cu totul alta lege...ei au tinut cont de aceea ordonanta ...si u mi-a mai fost dat......

Acum am trimis documtele la bucursesti si vreau sa merg in instanta sa imi castig acest drept.....cu toate ca sunt f sceptic.....de tot ce tine de tara asta....

Si nu sunt singurul in aceasta situatie....si aici vb de IPJ Dolj

...S-a ajuns ca nimeni sa nu isi mai doreasca sa se mute de la un post de politie la altul....fiindca toti isi pierd acest drept....

Cu toate ca nu mai esti in vigoare ..actul legislativ in baza caruuia se acorda acest spor ...fiidca de aceea nu se mai poate acorda...in continuoare se tine cont de el....ca sa ti-l poate lua in cazul in care iti schimbi locul de munca,.....

Astept un pct de vedere si din partea lui Elvis....

Multumesc anticipat..