Jump to content
POLITISTI.ro

Repararea/Modificarea neautorizata a unui drum din localitate


anti77

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am urmatoarea problema. Niste vecini amonte au inceput o constructie ilegala pe terenul lor, dar molozul rezultat (pietre, pamant) il cara cu roaba pe drumul comunal pietruit (neasfaltat), se vede din poza atasata.

 

La ploi mari astfel ajunge acest moloz in santul din fata gardului meu, deci eu va trebui sa-l curat.

 

In trecut de pe acel drum tot aceeasi familie a sustras o parte din pietris pt. scopuri personale.

 

Detin filmari si poze despre aceste fapte, la cerere le pot uploada (doar ca se pot indentifica persoanele respective si alti vecini martori la acel eveniment).

 

Intrebarea mea este daca as putea depune plangere penala pe baza art. 341 ncpc? Daca da, ce sanse de castig as avea? Ce altceva as putea face pt. a remedia situatia?

 

Multumesc

 

 

 

 

Link to comment
 • Moderator

Plângere poţi face, dar din ce spui nu prea se conturează fapta prevăzută în legea penală şi o vei face degeaba.
Codul penal incriminează efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ori de amenajare a accesului rutier la drumul public, fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii ori cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie.
Ori dumneata spui că ei construiesc pe terenul lor, iar pentru astfel de probleme poţi face plângere la primărie, Inspectoratul de Stat în Construcţii etc. nu e treaba poliţiei.

Link to comment

Multumesc pt. raspunsul rapid.

 

ISC-ul a fost deja anuntat de peste o luna, fara rezultate. 

 

Garda de Mediu m-o redirectionat catre primarie.

 

La Primarie nu am sanse, ca mi s-o comunicat verbal: in acea familie sunt 11 votanti, iar eu neavand adresa din CI in comuna respectiva ...

 

Din punctul de vedere al politiei se poate arunca molozul pe carosabil?

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Din punctul de vedere al politiei se poate arunca molozul pe carosabil?

 

Ce îmi plac mie aceste concluzii inteligente mascate sub forma unei întrebări! 

 

Dacă vrei punctul de vedere al Poliţiei Române trebuie să te adresezi instituţiei, prin serviciile de relaţii şi comunicare, nu aici. Poţi să înţelegi care e diferenţa? Aici nu primeşti puncte de vedere ale poliţiei! Acest gen de înterbări (penibile după părerea mea) trebuie să le adreszi structurilor de comunicare şi relaţii cu publicul, care la rândul lor vor expune această măreaţă întrebare conducătorului unităţii şi abia după ce el stabileşte ce şi cum, vei putea afla "punctul de vedere al poliţiei". 

 

Dar aşa neoficial, eu îţi pot spune că Poliţia Română, nu e moaşă comunală. Are atribuţii clare, stabilite prin lege de către cei pe care i-ai ales şi i-ai trimis să dea legi şi să stabilească care sunt competenţele poliţiei. Şi ce să vezi, aleşii cetăţenilor au înfiinţat în ultimii 20 de ani o grămadă de instituţii, populate cu fel şi fel de specialişti, pe funcţii bine plătite. Una dintre ele este şi Garda de Mediu, cei ce spui că te-au trimis la primărie. Tot aleşii cetăţenilor sunt cei cei au tăiat din competenţele poliţiei, au sporit competenţele primăriilor, au descentralizat instituţiile (că cică aşa e mai bine) şi disciplina în construcţii a fost trecută la primărie şi aşa mai departe ... exemplele pot continua. Iar acum, când stimabilul cetăţean (votant) are o problemă, este trimis la plimbare sau i se aduce ca argument numărul de voturi, iar cetăţeanul nu realizează că acestea sunt avantajele descentralizării.

În schimb cetăţeanul nostru s-ar duce la poliţie şi probabil că şi-ar dori ca poliţistul să meargă repejor şi să-l bage la beci pe cel ce aruncă molozul în stradă sau dacă nu se poate să-l bage la beci, măcar să-l amendeze, nu?. Ştiu că aşa ţi se pare normal, numai că în democraţie lucrurile nu stau deloc aşa, în democraţie ne ghidăm după legi şi din moment ce au apărut o grămadă de legi prin care s-au înfiinţat instituţii cum sunt Disciplina în construcţii sau Garda de Mediu şi care au primit atribuţii pe aceste domenii, e normal să nu mai fie treaba poliţiei. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Principala misiune a poliţiei este de a descoperi infracţiuni şi de a-i identifica pe autorii acestora, atât, nu e moaşe comunală să se ocupe de orice.
Astfel de probleme care te deranjează pe dumneata fac parte din domeniul administrativ şi se află în sfera de competenţa a administaţiei locale, care fie vorba între noi, e mult mai aproape de cetăţean, îi rezolvă problemele cu promptitudine, rapid şi aşa mai departe, datorită procesului denumit descentralizare.
Poliţia şi/sau poliţiştii nu au cu ce să te ajute. Încearcă la gardienii locali ai primăriei.

Link to comment

E funny, daca arunca un chistoc de tigara ii dadeati amenda. Daca arunca o roaba de moloz il trimiteti la Garda de Mediu :)

Ca idee, va declinati competenta cam des.

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

@Jaffar

Confunzi Poliția Română cu gardienii locali ai primăriei. Vezi că ăia aplică amenzi celor care aruncă chiștoace pe jos.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.