Jump to content
POLITISTI.ro

Masina inmatriculata si asigurata in italia


beatrice

Recommended Posts

Buna ziua daca am o masina inmatriculata si asigurata in italia si in vara asta vrem sa ne intoarcem definitiv in tara trebuie sa inmatriculam imediat masina sau putem sa asteptam macar un an pana scade asigurarea?si 2 si permisul italian trebuie schimbat imediat(scade in 2018) multumesc

Link to comment
  • Marius changed the title to Masina inmatriculata si asigurata in italia
  • 4 months later...

BUNA ZIUA

Am cumparat o masina adusa din italia care are Civ facut in Arad la data de 16.12.2015. Cand am cumparat masina am primit doar CIV si o poza cu datele proprietarului din Italia.Omul da la care am cumparat masina care de altfel lucreaza la Politia Rutiera a refuzat sa faca contract de vanzare cumparare inte mine si el.Domnul Politist ma asigurat ca nu o sa am nici o problema la inmatriculare si sa fac contract de vanzare-cumparare direct intre mine si italian.Problema este ca am fost la Inmatriculari unde cu greu am reusit sa verific masina dupa seria de sasiu si SURPRIZA masina apare  inmatriculata in Italia, pe langa asta au mai fost scoase 2 numere rosii in arad pe o persoana si inca una tot in arad pe o alta persoana.

Intrebarea mea este daca s-a mai lovit cineva de astfel de probleme si care ar fii pasii de urmat sau ce se poate face in astfel de situatii.

Multumesc anticipat !

 

Link to comment
  • 3 years later...

   Bună dimineața. Aș dori sa aflu câteva informații de la un coleg, legate de înmatricularea unui autoturism.

   Poveste incepe în felul următor: în anul 2010, o cunoștință cumpăra un Peugeot 307 de la un italian stabilit în România. Spre sfârșitul anului, italianul decedează, iar copiii acestuia vin la înmormântare, primesc actele mașinii și numerele pentru a fi radiată din Italia. Din acel moment, nu se mai știe nimic nici de copii, nici de actele mașinii. Concluzie, mașina rămâne in garaj din 2010 până în momentul de față, când ajunge la mine. 

Eu am dat un mail către o instituție din Veneția, care îmi răspunde că mașina încă figurează în baza de date PRA că fiind înmatriculată pe numele italianului decedat, dar fara ITP și asigurare valabile din 2010.

Am mers la un notar unde am declarat pe proprie răspundere că mașina nu este furată, declarație necesară la RAR, având posibilitatea de dovedi asta prin contractul de V-C dintre mine și cel care a cumpărat mașina de la italian. Contractul făcut între italian și cel de la care am luat mașina, a fost luat de către copii odată cu restul documentelor mașinii și numerele.

Unicele documente pe care le dețin sunt cvc între mine și cel de la care am luat mașina, declarația mea notarială, copii CI a celui de mai sus și buletinul original al italianului care nu a fost ridicat de familie.

Întrebarea finala este următoare: are rost să mai fac RAR și să merg la serviciul înmatriculări? Există șanse reale să o pot pune în circulație sau mă trezesc cu vre-un dosar penal în urma verificărilor făcute în colaborare cu autoritățile italiene, deși mașina nu figurează ca fiind furată in baza lor de date iar eu sunt cumpărător de bună credință? 

Vă mulțumesc pentru timpul acordat citirii mesajului și a răspunsurilor. Zile frumoase va doresc. 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.