Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Suspendare permis pt neacordare prioritate pieton


hapaila

Question

Buna ziua,

 

Am o nelamurire :

 

Am virat dreapta intr-o intersectie si n-am observat un pieton ce traversa regulamentar. Eu am virat si m-am incadrat pe prima banda iar pietonul traversa de pe a 3-a banda catre prima. Intr-adevar dupa art 153 lit. h era pe sensul meu de mers si trebuia sa opresc.

Problema e ca pe sensul meu de mers, in statia de taxi, era indreptat cu fata catre mine un Logan al Politiei Rutiere. Astfel politistul a calcat linia dubla continua, a intrat pe contrasens, a trecut si peste liniile de tramvai si a stationat ilegal. Mentionez faptul ca nu am avut dreptul sa citesc procesul verbal de contraventie ci doar sa semnez. Desigur n-am semnat si am facut contestatie.

Eu imi recunosc gresala dar vreau sa stiu daca politstii au astfel de drepturi si e normal sa stea noaptea la panda pe ceata cand vizibilitatea era <3-4 m.

 Va multumesc!

Edited by hapaila
Link to comment

14 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Da, au dreptul să încalce orice regulă de cirulaţie în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Ar fi o anomalie să nu aibă acest drept. Imagineză-ţi că în timp ce se deplasează cu autospeciala vede pe trotuar cum se comite o tâlhărie, dar întrucât în zona respectivă există indicator de oprire interzisă, să nu oprească şi să intervină. La fel şi în cazul tău, a observat că ai încălcat legea şi a intervenit pentru a aplica măsurile legale prevăzute de lege.

 

La fel şi referitor la această obsesie naţională denumită "pândă". Această „pândă”, nu s-a inventat în România, există peste tot în lume şi în absolut toate manualele de tactică poliţienească, această supreveghere a unei zone, este printre primele măsuri şi procedee pe care le învaţă orice viitor poliţist din toată lumea asta. Pentru că această supraveghere este una dintre măsurile specifice poliţiştilor din lumea întreagă prin care surprind în flagrant persoanele ce încalcă legea şi evident că ea se aplică şi în domeniul traficului rutier. E doar o falsă problemă creată artifical aici în România.

Cetăţeanul cinstit şi responsabil trebuie să se concentreze şi să-şi canalizeze toată atenţia pentru a respecta legea, nu pentru a observa din timp unde şi cum stă poliţistul. Faptul că circuli regulamentar NU este un favor pe care îl faci poliţiei sau poliţistului. Respectând legea te respecţi pe tine însuţi.

 

Dacă circuli legal nu vei fi oprit şi nici nu vei mai fi interesat de o astfel de problemă falsă, poate să stea şi să pândească poliţistul până îmbătrâneşte acolo. Deci canalizează-ţi energia pentru a respecta legea nu pentru a le căuta nod în papură poliţiştilor. 

 • Upvote 6
Link to comment
 • 0

Daca ai fi fost in alta tara europeana si erai oprit de politisti care au in dotare masini neinscriptionate si te iau din mers nu ai fi gasit nod in papura, ca ti-ar fi fost frica. Aici in Romania majoritatea aveti impresia ca Politia e ceva gen "cei mai prosti din curtea scolii".

 

 Respecta legea, baga-ne in somaj, fii primul care da un exemplu, ca de lupi moralisti suntem satui.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 0

Si lupul moralist nu are dreptul moral-legal de-a citi un proces verbal ?Are doar dreptul de-a semna "orbeste" ?si app... bine ca n-am semnat intrucat era completat gresit ( probabil de la prea multa panda ). Si de respect nu se pune problema, se pune problema daca esti om/neom sau din prea mult exces de zel vrei sa arati mai mult decat pari a fi.

 • Downvote 2
Link to comment
 • 0

Semnezi de faptul ca ti-a fost inmanat procesul verbal, nu pentru ca ai fi de acord cu el.

Daca nu esti de acord, faci constestatie.

 

Contestatia cum ai facut-o daca nu ai raportului politiei? Altfel ce contesti?

Poate ai facut o plangere conform careia ai dedus tu ca Politia a incalcat reguli de circulatie, aia nu e contestatie.

Eu ma bucur ca ai ramas fara permis.

Link to comment
 • 0
 • Moderator

Nu, "lupul moralist" nu are dreptul să citească conţinutul procesului verbal dacă nu-l semnează. Pentru că el semnează acolo pentru a confirma că a luat la cunoştiinţă de conţinutul procesului verbal. Dacă "lupul moralist" îi spune poliţistului că nu semnează procesul verbal, înseamnă că nu doreşte să ia cunoştiinţă de conţinutul acestuia.

Şi apropo, din moment ce spui că nu ai citit conţinutul procesului verbal, e logic că nu ai de unde să ştii dacă a fost completat greşit sau nu, deci doar îţi verşi frustrările pe aici. 

Esenţa e următoarea: NU ai respectat legea, respectiv nu ai acordat prioritate pietonului. Acest fapt a fost constatat de un poliţist şi ai fost sancţionat în mod corect aşa cum prevede legea. Numai că nu ai tăria de caracter necesară pentru a accepta că ai greşit şi să suporţi cu bărbăţie consecinţele faptei tale şi de aceea cauţi cu disperare un nod în papură celui ce nu a făcut nimic altceva decât să-şi facă datoria. Pentru asta a fost trimis acolo de societate, de pietoni, de părinţii copiilor spulberaţi pe trecerea de pietoni, de oamenii ce circulă corect şi doresc să se deplaseze în siguranţă pe străzi, a fost trimis acolo de toţi aceştia să-i vadă pe cei ca tine şi să-i sancţioneze. Dar tu în cel mai românesc mod cauţi cu disperare o modalitate prin care să ocoleşti legea, să nu suporţi cu bărbăţie consecinţele faptei tale.

 • Upvote 5
Link to comment
 • 0

I-am transmis ca semnez daca imi da voie sa citesc. Cum n-am avut dreptul sa citesc logic ca n-am semnat. Procesul verbal mi-a venit prin posta, l-am contestat si am castigat. In consecinta, am permis. Imi pare rau ca voi n-aveti taria de caracter sa recunoasteti cand o dati in bara.

Link to comment
 • 0

Si te-ai gandit sa te transformi in judecator in mijlocul drumului si sa judeci ca procesul verbal a fost "completat gresit". Si vorbind de drepturi moral-legale, si pietonul avea dreptul sa traverseze strada prin loc permis fara sa ii pui viata in pericol.

Tu vezi doar drepturile tale.

Link to comment
 • 0

I-am transmis ca semnez daca imi da voie sa citesc. Cum n-am avut dreptul sa citesc logic ca n-am semnat. Procesul verbal mi-a venit prin posta, l-am contestat si am castigat. In consecinta, am permis. Imi pare rau ca voi n-aveti taria de caracter sa recunoasteti cand o dati in bara.

 

Ce vrajeala,...

Fac pariu ca omu e avocat si-si cauta prostalai care cred in feti frumosi.

Bine-ar fi sa-i suspendati contul

 

Ha ha..

Link to comment
 • 0
 • Moderator

Stimate domn astfel de povesti si basme nu prind deloc aici. Încearcă în grupul de prieteni, sansele sunt infinit mai mari. Dacă ai fi câstigat contestatia nu-ti mai pierdeai vremea pe aici, să-ti creezi cont de membru si să cauti cu disperare fel si fel de motive pentru a contesta.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 0
(mai zilele trecute

I-am transmis ca semnez daca imi da voie sa citesc. Cum n-am avut dreptul sa citesc logic ca n-am semnat. Procesul verbal mi-a venit prin posta, l-am contestat si am castigat. In consecinta, am permis. Imi pare rau ca voi n-aveti taria de caracter sa recunoasteti cand o dati in bara.

Tu,din punctual meu de vedere,nu te poti numi barbat!Daca aveai"coloana vertebrala" iti asumai greseala si consecintele ei! Chiar nu inteleg de ce sunteti asa de recalcitranti si plini de drepturi atunci cand gresiti(mai zilele trecute mai era unu pe la tv care a fost prins cu viteza in localitate)Ai gresit! Asuma-ti asta si crede-ma ca eu am trecut prin altele mai grave,am suportat consecintele si am trecut mai departe,important e sa inveti din asta!in loc sa te gandesti cum sa fentezi legea te-ai gandit macar o secunda ca puteai lovi pe cineva?Eu zic sa nu te gandesti de ce ti sa luat permisul,gandeste-te pentru ce!

 • Upvote 1
Link to comment
 • 0

Buna ziua!

 

Am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu sfaturi. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie,

De curand mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, greseala mea pe care mi-o asum.Problema este urmatoarea: permisul mi-a fost suspendat in Craiova si am inteles ca va fi trimis la autoritatea care la eliberat respectic Valcea.

Precizez ca eu am domiciliul in Timisoara si dupa expirarea perioadei de 30 de zile vreau sa imi fac un permis de Timisoara, fara sa mai merg la Valcea sa imi ridic permisul vechi. Este posibil?

Va multumesc

Link to comment
 • 0

Buna ziua!

 

Acum doi ani, pe o strada cu sens unic(cu trei benzi de circulatie) nu am acordat prioritate unui pieton si mi-a fost aplicata amenda, puncte penalizare si retinere permis 30 zile. Nu am contestat.

Mentionez ca eu eram pe banda 3 iar pietonul a calcat trecerea la banda 1,(viteza auto 10km/h - dupa un viraj stanga 90 grade, culoare semafor auto verde,semafor pietoni rosu initial, verde apoi).

Intrebarile mele sunt: Exista cazuri in care la neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni sa se sanctioneze cu avertisment? Exista cazuri la care sa se aplice amenda maxima/puncte maxim dar sa nu se aplice masura complementara?  

In concluzie.... exista minim si maxim la acesta sanctiune in functie de gravitatea faptei?

 

Multumesc pt.raspuns.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.