Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Nelamurire contraventie platita.


Coccolino

Question

Procesul verbal de contraventie care a fost achitat si s-a trimis copia chitantei de plata catre organul emitent in termen de 15 zile de la data comunicarii se trimite in debit catre primarie ? Primaria cum afla daca s-a platit amenda ? 

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Nu se mai trimite in debit la Primarie.

Doar in cazul in care nu se face dovada platii amenzii, se trimit procesele-verbale la Primarie.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 0

Cunosc o persoana care se confrunta cu urmatoarea problema : 

 - primit amenda de circulatie pe raza loc. Brasov ( 2014 )

 - achitat amenda a doua zi si trimis copia chitantei la organul emitent in termen de 15 zile de la comunicare.

 - anul acesta apare cu amenda neachitata la impozit.

 Nu inteleg de ce apare omul cu amenda neplatita din moment ce a trimis copia chitantei la organul emitent in termen de 15 zile de la comunicare.

Link to comment
 • 0

La poliție nu se trimite copia chitanței prin care s-a plătit amenda, se trimite originalul, împreună cu copia procesului -verbal de contravenție. Copiile după chitața de plată a amenzii și a p.v de contravenție se păstrează de către contravenient.

 • Downvote 1
Link to comment
 • 0

M-am uitat de curiozitate pe OG 2/2001, Actualizata 2014, privind regimul juridic al contraventiilor. 

Articolul 28

(1)Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
(2)Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la unitatile Trezoreriei Statului, iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a carei raza acestea functioneaza, de cetatenia, domiciliul sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei. O copie de pe chitanta se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimite prin posta organului din care acesta face parte, potrivit dispozitiilor alin. (1).
(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:(la data 28-iul-2006 Art. 28, alin. (3) din capitolul III modificat de Art. 1, punctul 1. din Legea 353/2006 )
a)achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;
b)se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte. " ... 

 

Nu vad niciunde sa scrie ca trebuie trimisa chitanta in original împreună cu copia procesului -verbal de contravenție. 

Link to comment
 • 0

Te poti prezenta la Primarie cu o copie a chitantei de plata si astfel faci dovada achitarii

Daca nu o mai ai poti obtine alta de la unitatea bancara la care ai platit-o.

Link to comment
 • 0

Contravenientul doreste sa obtina o copie dupa procesul - verbal de contraventie. Unde trebuie sa se adreseze? La primarie sau la politie ? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.