Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Valoare amenda pentru depasire neregulamentara


Banateanul
 Share

Question

Buna, stiu ca este un forum destinat politistilor si am si eu nevoie de putin ajutor. Ieri am mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile si am primit 13 puncte amenda, adica 1267RON, sau 633 in 48 de ore. Recunosc ca am gresit incerc doar sa imi dau seama daca e justificata contravaloarea amenzii, nu contest in nici un fel ca mi s-a ridicat permisul dar din ce am discutat cu prieteni mi-am dat seama ca am primit o amenda foarte mare. Defileul Jiului este in constructie, si sunt semafoare pentru limitarea accesului la o singura banda din loc in loc. La intrarea in defileu, chiar la iesirea din Bumbesti Jiu am intrat deja in coloana, in fata mea era un Focus cu folie pe geamuri si pe stopurile spate, cand punea frana nu se vedea absolut nimic, am asteptat in spatele lui la primul semafor iar cand coloana s-a pus in miscare si am trecut de zona gatuita pentru care a fost pus semaforul am intrat in depasirea Focusului si cum nu aveam loc sa intru in fata lui am depasit si urmatoarea masina, din partea opusa nu venea nimeni deoarece avea rosu pe sensul de mers. Sensul de mers era delimitat cu linie continua de culoare galbena cred ca aproape tot defileul e marcat asa. Imediat cand am intrat in coloana am fost tras pe dreapta de un agent de politie impreuna cu masinile care le-am depasit pentru a fi trecuti ca martori. Pe procesul verbal a fost trecuta depasire interzisa peste linia continua a coloanei de masini dar si ca aveam 93km/h ceea nu cred ca era efectiv posibil pentru ca masina mea nu ajunge asa repede la viteza respectiva, adica cand am intrat in depasire aveam 20km/h si coloana se misca cu 40-50km/h, nici nu aveam nevoie sa ajung la 90km/h ca sa pot face depasirea si chiar nu poate atat de mult, e diesel lenes. Cand mi s-a prezentat procesul verbal am fost intrebat daca am obiectii, si am zis ca nu aveam cum sa am viteza respectiva, cel mult 70km/h si asta insemna sa imi supraevaluez masina, agentul mi-a zis doar ca pot sa contest procesul verbal. Dimineata asta am fost la un oficiu postal si am platit aproape jumate din salariu pe o luna. Am pus intr-un plic chitanta originala dupa ce mi-am facut si eu o copie si am trimis-o impreuna cu o copie a procesului verbal ca recomandata la politia din Bumbesti Jiu pentru ca asa scrie la baza procesului verbal. In final am 2 intrebari:

 

1) Este justificata valoarea amenzii aplicate?

2) Este prima amenda care o iau in 8 ani, ce trebuie sa fac mai departe sa imi recuperez permisul? Din ce am inteles se trimite la politia rutiera din judetul pe care am domiciliu dar in orice situatie este destul de departe de mine ca sa pot sa il ridic, se poate trimite prin posta acasa?

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Membru

Ai săvârșit două fapte:

1. ai executat o manevră de depășire în sectorul de drum în care îți era interzis acest lucru - 4-5 puncte amendă (390 - 487,5 lei)

2. ai depășit viteza pe sectorul respectiv de drum, probabil era limită de viteză de 50 de km, tu având 93 km/oră 9 -20 puncte amendă (877,5 - 1950 lei)

adunând suma minimă a celor două sancțiuni ---1267,5 lei

Trebuie să mergi să ridici permisul...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ok, merci, dar nu mai trebuie sa fac altceva pentru a putea ridica permisul, Adica am trimis chitanta in original si copie PV la politia din Bumbesti, cand trec cele 45 de zile pur si simplu ma duc cu buletinul si dovada la politia rutiera de la mine din judet si imi dau permisul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.