Jump to content
POLITISTI.ro

Iesire din tara cu masina

Cristinadamian

Recommended Posts

Buna ziua. As dori un raspuns din partea dumneavoastra, intrucat am cautat pe net si am gasit diverse variante de raspuns. Asadar, sper ca dvs. sa ma puteti lamuri. Scuze daca cumva mai exista un topic asemanator, eu am cautat si nu am gasit. Iata despre ce este vorba:

Am luat o masina de la un coleg de serviciu, urmand sa o platesc anul viitor. Masina este la al patrulea proprietar. Proprietar este un fel de a zice, deoarece nici unul dintre cei care au avut-o pana acum, nu a a avut acte pe ea. Stiu, e o situatie cel putin bizara, dar reala, noi fiind colegi in cadrul aceleiasi firme si prin urmare am plimbat masina de la unii la altii. Singurul proprietar in cartea masinii este un domn din Sacele, Jud Brasov, care nici acum nu si-a luat banii pe ea si nici nu l-a mai interesat, plecat fiind din tara. La anul, cand voi plati masina, voi incerca sa deslusesc itele si sa gasesc o modalitate de a o trece pe numele meu. Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: vreau sa plec in august in Bulgaria, intr-un mic concediu cu familia. Cum procedez la vama? Mi se cere vreo procura, ceva? Nu as vrea sa ma trezesc ca platesc sejurul si pe urma plang pe la vama ca nu pot trece. Ma puteti ajuta, va rog? Va multumesc tuturor anticipat.

• Member

Cel mai sigur este sa detii o procura sau un contract de comodat, iar documentul sa fie tradus si in engleza!

Edited by cipri83

Am luat o masina de la un coleg de serviciu, urmand sa o platesc anul viitor.

Masina este la al patrulea "proprietar".

Proprietar este un fel de a zice, deoarece nici unul dintre cei care au avut-o pana acum, nu a a avut acte pe ea. Stiu, e o situatie cel putin bizara, dar reala, noi fiind colegi in cadrul aceleiasi firme si prin urmare am plimbat masina de la unii la altii.

Singurul proprietar in cartea masinii este un domn din Sacele, Jud Brasov, care nici acum nu si-a luat banii pe ea

La anul, cand voi plati masina, voi incerca sa deslusesc itele si sa gasesc o modalitate de a o trece pe numele meu. 

anticipat.

Un domn din Sacele X0 isi "da" masina lui X1, in vederea vanzarii

Ala merge cu ea si o vinde lui X2

X2 o vinde lui X3

X3 ti-o vinde tie X4, urmand ca tu sa-i dai banii la anu lui X3.

Deja am ametit.

Asigurarea cum o faceti? Revizia? Cartea de Identitate, banuiesc ca e la X0, domnul din Sacele.

Desi nu se cere intotdeauna procura la granita, eu n-as risca si as avea o procura in torpedou cu mine.

La intrarea in Bulgaria ai nevoie alaturi de procura de cartea verde a masinii care e parte din asigurare

Buna ziua. Cartea masinii este la mine. Asigurarea o fac pe numele meu de vreun an incoace. Stiu, e o situatie de Stan si Bran! Citisem pe undeva un un articol explicativ al.politiei de frontiera cum ca nu ar fi necesare nici un fel de procuri ci doar permisul de conducere, asigurarea si cartea masinii pentru a putea fi verificata valabilitatea ITP-ului. De aceea am zis sa intreb si aici pentru ca unii dintre dumneavoastra poate au mai auzit de asemenea situatii. Chiar sunt intr-o mare dilema.

Off, haideti ca v-am zapacit. Tocmai am sunat la numarul pentru informare al politiei de frontiera si mi s-a comunicat ca nu am nevoie de nici un fel de procura ci doar de cartea masinii, asigurare si evident permisul meu de conducere. Rog moderatorii sa considere inchis acest topic si va multumesc inca o data.

• Upvote 1

Tu ai intrebat Politia de frontiera din Romania. Nu se stie ce-ti poate cere la frontiera cu Bulgaria.

Poate nu e necesar la intrarea pe teritoriul Romaniei. Mie in 5 ani mi s-a cerut de 2 ori la intrarea in Ungaria, la intrarea in Romania, niciodata. Vehicul in lease.

• Upvote 1

• 4 weeks later...

buna ziua

aceiasi problema o am si eu , am un autovehicul inscris in romania dar nu este trecut pe numele meu . am c.v fisa inmatriculare fiscal carte.as vrea sa stiu daca pot iesi cu ea din tara imi va trebui sa circul cu ea in germania, 

va fi o problema la vama

?