Jump to content
POLITISTI.ro

Octavian

Ce părere aveţi despre "noul" ANAF Antifraudă?

Recommended Posts

Octavian

„ANAF-Antifraudă” sau mai corect spus, Direcţia generală antifraudă fiscală este o structură fără personalitate juridică, ce a fost înfiinţată în cadrul ANAF  în data de 26 iunie 2013, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 74/2013, aprobată prin Legea nr. 144/2014. Operaţionalizarea efectivă şi primele acţiuni de control au avut loc în luna decembrie 2013. (sursa: website-ul oficial)

DGAF a fost operaţionalizată în luna decembrie 2013, după finalizarea primei etape de recrutare, când au fost angajaţi 856 de inspectori antifraudă fiscală.

 

Inspectorii antifraudă fiscală au acces la sistemul informatic, mesageria electronică şi bazele de date ale ANAF sau la care ANAF  are  acces in baza  protocoalelor de cooperare.

De  asemenea,  inspectorii  antifraudă fiscală sunt dotaţi cu mijloace de comunicare şi uniforme de serviciu, iar parcul auto al DGAF numără 468 autoturisme, dintre care 150 autoturisme noi.

Efectivul DGAF este de 1579 inspectori antifraudă fiscală, din care 104 funcţii de conducere şi 1475 funcţii de execuţie.

 

Mai nou această instituţie/direcţie a fost subiectul unei campanii media de amploare, datorate în special apariţiei OUG 28/1999 republicată, cunoscută popular ca şi ordonanţa ce instituia regula: "nu primeşti bon, nu plăteşti", precum şi în urma unor controale ce au avut ca consecinţă suspendarea activităţii şi sigilarea spaţiului în cazul unităţilor care nu emiteau bonuri fiscale.

 

Zilele trecute, cu ocazia minivacanţei de 1 Mai, ANAF-Antifraudă a invadat litoralul (Mamaia şi Vama Veche) efectuând controale la comercianţi. Surpriza celor de la ANAF a fost că cetăţenii au avut o atitudine ostilă faţă de acţiunile lor.

 

post-407-0-84396000-1430657322_thumb.jpg post-407-0-36017100-1430657340_thumb.jpg

 

Vă invit să discutăm aici despre „ANAF-Antifraudă”, cu bune şi rele. Este o nouă instituţie sau o revopsire a vechii gărzi financiare?

Ce părere aveţi despre această nouă direcţie/instituţie?

Cum vi se pare modul lor de acţiune?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Octavian

Şi ce părere ai despre scandalul cu suspendarea activităţii pentru neemiterea de bon fiscal?

 

 

post-407-0-56638400-1430663169_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
genessys30

Sunt interesante atât uniformele acestora de serviciu cât și gradele profesioanle care din câte am văzut cam seamănă cu cele militare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Horia

Din păcate prea mulţi români dovedesc că sunt doar nişte oi proaste ce sunt manipulate zilnic de mass-media. 

 

Asa este, marea majoritate a populatiei se comportă asa, din păcate. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Şi ce părere ai despre scandalul cu suspendarea activităţii pentru neemiterea de bon fiscal?

 

Acel scandal mediatic a dovedit încă o dată că ţara asta este condusă în funcţie de manipulările de pe agenda televiziunilor. Din moment ce s-a ajuns ca o lege să fie modificată în urma unor manipulări penibile, singura concluzie pe care o putem trage este că şi cei ce conduc această ţară sunt mult mai preocupaţi de ce apare la televizor decât de ce se întâmplă în realitate.

Şi a mai dovedit doza infinită de ipocrizie a românului.

 

Întreabă orice român cum ar dori să se aplice legea. Ştii ce îţi va răspunde? Să se aplice la sânge, la fel pentru toată lumea, să fie stricteţe ca prin alte ţări, etc etc. Asta numai aşa teoretic şi la nivel declarativ, pentru că atunci când se aplică, nu mai e în regulă, se face abuz, exces de zel şi aşa mai departe.

Vrem să trăim într-o societate în care să domenască legea? Păi atunci de la primul până la ultimul trebuie să respectăm legea, nu numai când este vorba de alţii.

 

Nouă poliţiştilor ne sunt cunoscute acele scuze folosite pe post de argument, de genul:

Te-ai găsit să te iei de mine şi alţii fură miliarde! 

De ce aţi venit la noi, că n-am omorât pe nimeni!

Singura diferenţă este că în cazul celor de la ANAF li se spune că ar trebui să combată tunurile de miliarde şi evaziunea fiscală de amploare, ca şi cum evaziunea asta mică ar trebui tolerată şi trecută cu vederea. 

Numai că cetăţeanul ăsta european, băşicat că ANAF-ul a închis o cârciumă din Centrul Vechi pentru o amărâtă de contravenţie, uită faptul că stimabilul patron face evaziune cu capul gol de ani buni de zile, iar din această evaziune de doi lei şi-a ridicat o ditamai vilă şi conduce vreun 4x4 premium. Îşi aduce aminte de aceste detalii numai când nea patronul îi trage un scuipat în trafic pentru cine ştie ce motiv pueril.

Şi uite aşa am ajuns în situaţia în care toate televiziunile şi deontologii plângeau de mila patronilor ... că nu mai pot fura. 

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Românul trebuie să renunţe la ipocrizie!

 

Sunt nenumărate aemenea situaţii când evenimente sociale nasc dezbateri aprinse despre cum se comportă reprezentanţii instituţiilor statului cu atribuţii de aplicare a legii.

 

Iar acest aspect e unul similar cu tratamentul primit de Poliţia Română din partea cetăţeanului român. Una dintre structurile fundamentale ale democraţiei este cea care veghează la legalitatea şi ordinea publică într-o ţară. Evident că foarte mulţi cetăţeni respectă regulile de convieţuire asumate prin legislaţie şi sunt de acord că legea trebuie aplicată fără excepţie. Cu alte cuvinte, cunosc sau nu o lege, toţi răspund pentru încălcarea sa.

 

Teoria şi practica, uneori, sunt două paralele. Intersectarea lor o face omul legii - în cele mai multe cazuri poliţistul. Cum? Aici e aici! Iar de aici, subiectivitatea şi ipocrizia este în floare în România.

 

În majoritatea situaţiilor, poliţiştii procedează în consecinţă şi pe măsura faptei antisociale potrivit competenţelor oferite de legislaţie. Ce este de neînţeles, sau cel puţin de discutat, de ce aprecierile, indiferent de gravitatea incidentului, au mai multe suspiciuni legate de cum a procedat poliţistul, decât despre faptă şi cel care o comite.

 

Din punct de vedere legal, şi cel mai mic derapaj trebuie sancţionat. Ideal ar fi ca românul să se hotărască: vrea atitudine fermă, legală, oportună sau cât mai multă înţelegere faţă de comportamentele ilicite/infracţionale, pentru că nu se poate şi-n căruţă şi pe jos.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BGeorge

Cum cauta unii tot felul de chichite doar pentru a arunca cu rahat, dar cand vine vorba de adevaratii impostori, de locali, toti tac malc.

 

Ca fapt divers...

 

art. 32 lit. b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Din păcate pentru domnu' Bodu, s-a cam făcut de râs. Nu cunoaste legea sau a citit o versiune neactualizată a acesteia. Iar ziaristii nu se dezmint si dovedesc încă o dată că sunt prostii satului si preia mot-a-mot orice fără o minimă documentare. Păi dacă verificau aveau o stire si mai senzatională (că tot sunt ahtiati după senzational), scriind un articol despre cum stimabilul domnu' Bodu habar n-are de prevederile legii si se face de râs.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
danpin

Dar cand il privesti pe acest domn Bodu, ai senzatia ca este vreo inteligenta? Dupa ce vezi si ce debiteaza, iti conturezi imediat o parere :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
mihai770

Sunt curios dacă acei "vamaioți" sunt tot ăia care spun că vor o țară ca afară...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Neagu11
   By Neagu11
   Buna ziua ! 
   Detin  un autoturism fiind al 4-lea proprietar  , masina cuparand-o de la un intermediar . 
   Vreau sa o inmatriculez pe numele meu insa am nevoie de dovada ANAF care atesta ca  taxa nu a fost recuperata  ! Detin deja o dovada care este pe numele unui proprietar anterior cu data de 2. Martie 2015 . Acum imi trebuie dovada ANAF pe numele meu ??  Stiu ca printre actele ce trebuiesc depuse in vederea eliberarii acestei dovezi se numara si copie dupa certificatul de inmatriculare  care mi-a fost retinut din cauza netranscrierii dreptului de proprietate in 30 de zile si trimis la Bacau ( proprietarul din carte ) eu fiind din Buzau . 
   Ma puteti ajuta cu acest lucru va rog ? Multumesc anticipat ! 
  • razvan0209
   By razvan0209
   Am citit articolul urmator:
    
    
   Am cautat în regulamentul de aplicare al ordonanței 195\2002 și nu am găsit aceasta mențiune. Cum sta treaba?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.