Jump to content
POLITISTI.ro

Discuţii şi întrebări referitoare la admitere 2015 - Academie şi scolile de poliţie

Dany763

Recommended Posts

• Member

As dori daca se poate sa ma ajute cineva cu lista hartiilor care trebuie puse la dosar pentru Academie/Agenti  si un raspuns la intrebarea:"Unde fac prima vizita medicala inainte de cea de la sediul instituriilor MAI?""Multumesc!

• Member

Cand o sa apara anuntul ca incep inscrierile pentru academie si scoli atunci vei sti ce documente sunt necesare pentru inscriere. Anul acesta au fost necesare urmatoarele documente: Cerere de inscriere, CV, o declaratie, copii dupa CI, diploma de Bacalaureat si foaia matricola, copie legalizata dupa certificatul de nastere, autobiografie, tabel nominal cu rudele, cazier judiciar, fisa medicala, caracterizarea si niste poze.

Prima vizita medicala, unde ti se completeaza fisa medicala, o vei face la centrul medical al MAI din judetul tau.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Member

A aparut regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere la Academia de Politie.

http://www.academiadepolitie.ro/root/studii/admitere/2015/Reg_admitere_2015.pdf

Conditii de recrutare

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs;
f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k)îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.10 alin. 3 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la forma de învăţământ cu frecvenţă, în vederea formării profesionale iniţiale ca poliţist sau militar, sunt următoarele:
a)să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
b)să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 8,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
c)să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
d)să aibă înălţimea de minimum 1,65m bărbaţii şi 1,60m femeile;

Edited by BGeorge
  • Upvote 1

Un numar foarte mare. A aflat cineva un numar estimativ al locurilor scoase anul acesta la Academia de Politie ? Tin minte ca anul trecut a fost postat numarul total de catre unul dintre politistii de pe forum.

As dori si eu sa urmez o cariera in politie si poate mai tarziu intr-una din formatiunile de servicii si actiuni speciale . De la inceputul clasei a 12-a am inceput sa invat pentru Academie si pot spune ca este foarte greu dar merita pe deplin . As vrea sa stiu de la un ofiter cu experienta daca ar fi bine , in cazul in care nu as intra la academie , sa mai astept un an si sa incerc din nou sau sa dau mai departe la o scoala de subofiteri (campina ) ? 

Si inca o intrebare , pentru participarea la un concurs in vederea intrarii in componenta unor trupe de servicii si actiuni speciale , este nevoie sa fii ofiter sau se poate sa fii si subofiter ?

Edited by RobertG

Dacă am beneficiat de o facultate bugetată, aș mai putea candida la o instituție de învățământ MAI, spre exemplu Academia de Poliție? Există posibilitatea să plătesc facultatea și să fiu admis la Academia de Poliție? 

Buna ziua.Am un prieten care este in clasa a XII-a si care doreste sa dea examen de admitere la Şcoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" - Cluj-Napoca. Indeplineste toate conditiile puse,are rezultate deosebite la invatatura doar ca in toamna anului trecut a suferit un accident casnic,in urma caruia a ramas fara prima falanga a degetului aratator al mainii drepte.Intrebarea mea este:daca in aceste conditii el poate sa treaca de vizita medicala sau va fi declarat inapt medical pentru o scoala de politie?Va multumesc anticipat!!

• Downvote 3

"Buna...am aflat, neoficial, ca in acest an o sa fie in jur de 700 de locuri pentru Scoala de Agenti de Politie Vasile Lascar, Campina"

Nu prea cred!

Nu prea cred!

Buna ziua.Am un prieten care este in clasa a XII-a si care doreste sa dea examen de admitere la Şcoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" - Cluj-Napoca. Indeplineste toate conditiile puse,are rezultate deosebite la invatatura doar ca in toamna anului trecut a suferit un accident casnic,in urma caruia a ramas fara prima falanga a degetului aratator al mainii drepte.Intrebarea mea este:daca in aceste conditii el poate sa treaca de vizita medicala sau va fi declarat inapt medical pentru o scoala de politie?Va multumesc anticipat!!

Doar cei de la Centrul Medical Judetean il pot declara apt/inapt, conform standardelor medicale ale M.A.I.

Edited by Duke
  • Downvote 2
  • 3 weeks later...
  • Marius unpinned this topic