Jump to content
POLITISTI.ro

Ce reprezinta citatia?


Inof3nsiv

Recommended Posts

Buna ziua,

In urma cu scurt timp mi-a fost sustras din buzunar un telefon, a doua zi am reclamat furtul si am fost anuntat ca daca se vor face progrese ma vor contacta sau daca aflu ceva ma sa contactez eu politia.

Dispozitivul fiind un smartphone a fost folosit si depistat de mine intr-o locatie...si am reusit prin intermediul camerei sa obtin o fotografie a utilizatorului.

Toate aceste date au fost prezentate politiei si mi s-a comunicat ca se va face o recunoastere a zonei...

S-a facut recunoasterea...s-a stabilit exact imobilul unde fusese ultima oara localizat telefonul, s-a gasit utilizatorul in baza de date a politiei.

Urmatorul pas care mi l-au comunicat domnii de la politie a fost acela de a merge din nou in zona de data aceasta cu patrula pentru a vorbi cu respectiva persoana. Cand au ajuns acolo nu au gasit pe nimeni...

Intrebarile mele sunt:

1. Datorita faptului ca nu au gasit pe nimeni cei de la politie au lasat o citatie la acea adresa in care ii/il cheama pe suspect la politie. Acea citatie il roaga sau il obliga sa vina la politie? Poate refuza respectivul prezentarea ?

2. Daca bunul sustras nu mai este gasit(probabil a fost valorificat) prejudiciul il mai pot recupera cumva?

Link to comment
  • Moderator

Citaţia este un act procedural scris prin care o persoană este chemată în faţa organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată, după caz.

Citaţia are caracter de ordin şi obligă persoana citată să se prezinte la data şi locul indicat, în caz de neprezentare putându-i-se aplica amendă judiciară prevazută de lege.

Link to comment
  • Moderator

Dacă bunul (telefonul) nu mai poate fi găsit şi recuperat, da vei putea să-ţi recuperezi prejudiciul, numai că e de durată. Te vei constitui parte în proces şi instanţa când îl condamnă îl va obliga să-ţi plătească contravaloarea bunului. Sau dacă hoţul doreşte să nu ajungă în instanţă îţi poate da o sumă de bani în schimbul retragerii plângerii.

Link to comment

Plus de asta citatia aceea are un termen?

Adica cel care a primit-o are o perioada limitata in care sa se prezinte la politie? Si care este aceasta perioada?

Link to comment
  • Member

Scrie pe ea exact cand sa se prezinte si unde.

De asemenea mai mult ca sigur are si un numar de telefon te ea.

Edited by bozo
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.