iordan Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Buna ziua, Ma numesc Dumitru Robert-Ionut am 19ani si sunt in clasa a-Xll-a.Imi doresc din suflet sa ajung politist ,este visul meu de mic copil si anul acesta voi incerca sa fiu admis la Academia "Alexandru Ioan Cuza". Parintii mei s-au despartit in urma cu 4 ani iar eu am fost incredintat tatalui pentru crestere si educatie. In aceste conditii doresc sa aflu daca este posibil sa ma inscriu pentru concurs,si ce trebuie sa scriu pe formularele(cereri,autobiografii,etc) necesare la dosar deoarece nu detinem nici-o informatie despre mama. Va multumesc Link to comment
Membru RPG Posted April 26, 2015 Membru Share Posted April 26, 2015 (edited) Daca esti sincer in toate datele pe care le dai nu are cu ce sa afecteze. Vei trece datele de identitate deoarece nu are cum sa nu le stie tatal tau, vei scrie ca parintii s-au despartit, ca ai fost incredintat tatalui, si ca de la momentul despartirii nu mai detii date despre mama ta deoarece a plecat in x loc si nu mai tineti legatura/nu aveti posibilitatea sa o contactati. Bafta la admitere! Edited April 26, 2015 by RPG Link to comment
iav Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Pe mine nu m-a afectat în perioada dictaturii comuniste, așa că nu văd cum să te afecteze acum în democrație. Baftă și te aștept să-mi fii coleg. 1 Link to comment
iordan Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Va multumesc tuturor pentru sfaturi , dar mai ales pentru urarile de bine. Doamne ajuta-ne pe toti sa fim colegi la Academia de Politie. 1 Link to comment
iav Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 (edited) Va multumesc tuturor pentru sfaturi , dar mai ales pentru urarile de bine. Doamne ajuta-ne pe toti sa fim colegi la Academia de Politie. Când am spus că te aştept să-mi fii coleg mă refeream la faptul că să-mi fii coleg de serviciu, deci poliţist, deşi acum după câte am văzut s-a scos limita maximă privid vărsta şi întrucât mai am 4 ani până la pensie,există posibilitatea să fim şi colegi de facultate. Edited April 28, 2015 by iav 2 1 Link to comment
bimd Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Nu s-a scos limita de vârstă. k) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, 23 de ani împliniţi în cursul anului 2015 pentru candidaţii la Academia de Informaţii „Mihai Viteazul”; 2 Link to comment
Moderator Marius Posted April 29, 2015 Moderator Share Posted April 29, 2015 bimd, Dacă ai vrut neapărat să dovedeşti că eşti capabil doar să citeşti nişte rânduri, fără să pricepi nimic, atunci să ştii că ne-ai convins. Într-adevăr doar te limitezi să citeşti ... şi ai sărit repede să-l corectezi pe iav. Scrie cât se poate de clar acolo: "pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar". Reţine că Poliţia Română nu mai este structură militară de mai bine de 13 ani, iar poliţiştii nu mai au legătură cu milităria. Condiţia la care te referi e valabilă pentru cei care vor să meargă la jandari, pompieri sau în MApN, nu pentru instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor. 1 Link to comment
iav Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Nu a citit printre rânduri, doar că nu a fost atent la ce a citit, ceea ce nu este bine în meseria de polițist. 1 Link to comment
bimd Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Nu am vrut să dovedesc nimic și să intru în polemici cu nimeni, voiam doar să nu înțeleagă altcineva greșit. Am fost atent la ce am citit, am văzut că nu se referă la Poliția Română care nu mai face parte din structura militară cum spui tu, eu am greșit ce am copiat de pe respectivul site dar făcând trimitere la articolul 8 lit. a din regulamentul concursului de admitere 2015 afișat pe site-ul Academiei de Poliție probabil că vei înțelege că nu s-a schimbat nimic referitor la vârstă. a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere; Ai dreptate iav, nu este bine pentru meseria de polițist să nu citești. 1 1 Link to comment
Membru BGeorge Posted April 30, 2015 Membru Share Posted April 30, 2015 Criteriile specifice privind varsta trebuie sa fie indeplinite doar de candidatii care se inscriu la Jandarmi si Pompieri. http://www.academiadepolitie.ro/ultima-ora/2015/admitere/aprobare_martie_2015.pdf Link to comment
bimd Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Iar la școlile postliceale ? Adică poți încerca la 40 de ani să devii polițist ? Link to comment
Membru BGeorge Posted April 30, 2015 Membru Share Posted April 30, 2015 (edited) La fel e si la scolile de agenti de politie. k) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, 23 de ani împliniţi în cursul anului 2015 pentru candidaţii la Academia de Informaţii „Mihai Viteazul”; Edited April 30, 2015 by BGeorge Link to comment
bimd Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Am interpretat eu altfel problema, daca era punct după concurs suna altfel. În fine, știi cumva dacă ești respins la vizita medicală pe care o faci la inspectoratele de poliție de frontieră de exemplu, te mai poți înscrie la școlile de poliție ? Link to comment
Membru BGeorge Posted April 30, 2015 Membru Share Posted April 30, 2015 Nu cred ca mai poti sa te inscrii. Vizita medicala nu o faci la centrul medical al MAI din judetul tau? Link to comment
bimd Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Ba da, doar că mă refeream la faptul că dacă m-aș înscrie la școala de agenți de frontieră și acolo am o problemă și mă declară inapt mai mă pot înscrie la școala de agenți de poliție care aparține de alt inspectorat și voi face altă vizită medicală. Am sunat la resurse umane din județul meu iar domnul de acolo a spus că limita de vârsta este de până la 27 de ani. Ba da, doar că mă refeream la faptul că dacă m-aș înscrie la școala de agenți de frontieră și acolo am o problemă și mă declară inapt mai mă pot înscrie la școala de agenți de poliție care aparține de alt inspectorat și voi face altă vizită medicală. Am sunat la resurse umane din județul meu iar domnul de acolo a spus că limita de vârsta este de până la 27 de ani. Link to comment
iav Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Baremele medicale sunt aceleași indiferent de armă. Dacă ai fost declarat „inapt” pentru poliția de frontieră, rămâi inapt și pentru celelalte (poliție,jandarmi,pompieri). Link to comment
bimd Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Am înțeles. Nu este cazul meu doar că aveam o nedumerire Link to comment
Recommended Posts