Jump to content
POLITISTI.ro

Ce prevalează în faţa instanţei, procedura sau legea?


nitnelav
 Share

Recommended Posts

     Bună seara !

     Lucrez în cadrul forţelor speciale din 2002 şi avem nişte proceduri care ne reglementează modul de acţiune în anumite situaţii. Problema este că unele sunt depăşite de timpurile actuale şi pe care sincer nu le mai aplicăm ad litteram .

     Întrebarea mea retorică este : ''Ce prevalează în faţa instanţei , procedura sau legea ?'' Păi dacă prevalează legea , pentru ce mai sunt procedurile dacă acestea nu mă apără în faţa instanţei ?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Teoretic procedurile sunt elaborate în baza prevederilor legale şi trebuie să respecte legislaţia în vigoare. În cazul în care se iveşte un conflict între o procedură de lucru şi o dispoziţie legislativă, cu siguranţă actul normativ are o forţă juridică superioară oricărei proceduri interne. Nu îl interesează pe magistrat de procedurile noastre.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

nitnelav, eu bănuiesc la ce te referi tu, am trecut prin aşa ceva şi îţi spun clar că procedura (care de fapt e o dispoziţie) e un mare fâs în faţa magistraţilor. Nu-i interesează şi nu există aceea protecţie pe care credeai că o ai.

Link to comment
Share on other sites

    Bun , daca procedurile nu au valoare juridică în faţa magistraţilor , de ce ai noştrii comandanţi din forurile superioare nu încearcă să legifereze tot ce ţine de intervenţia poliţiei ?

    De ce trebuie să-i tragă cineva de urechi aşa cum a fost cu Ord.400 ? De ce încă se mai merge pe concepţia ''te orientezi şi tu la faţa locului '' ? Atâta ignoranţă şi prostie nci pe vremea comunismului nu era . Se mai miră lumea că nu luăm atitudine . Păi cum să iei atitudine , dacă nu şti cum să iei atitudine ?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.