Jump to content
POLITISTI.ro

Ce prevalează în faţa instanţei, procedura sau legea?

Postare recomandată

Publicat

Bună seara !

Lucrez în cadrul forţelor speciale din 2002 şi avem nişte proceduri care ne reglementează modul de acţiune în anumite situaţii. Problema este că unele sunt depăşite de timpurile actuale şi pe care sincer nu le mai aplicăm ad litteram .

Întrebarea mea retorică este : ''Ce prevalează în faţa instanţei , procedura sau legea ?'' Păi dacă prevalează legea , pentru ce mai sunt procedurile dacă acestea nu mă apără în faţa instanţei ?

• Moderator
Publicat

Teoretic procedurile sunt elaborate în baza prevederilor legale şi trebuie să respecte legislaţia în vigoare. În cazul în care se iveşte un conflict între o procedură de lucru şi o dispoziţie legislativă, cu siguranţă actul normativ are o forţă juridică superioară oricărei proceduri interne. Nu îl interesează pe magistrat de procedurile noastre.

• Moderator
Publicat

nitnelav, eu bănuiesc la ce te referi tu, am trecut prin aşa ceva şi îţi spun clar că procedura (care de fapt e o dispoziţie) e un mare fâs în faţa magistraţilor. Nu-i interesează şi nu există aceea protecţie pe care credeai că o ai.

Publicat

Bun , daca procedurile nu au valoare juridică în faţa magistraţilor , de ce ai noştrii comandanţi din forurile superioare nu încearcă să legifereze tot ce ţine de intervenţia poliţiei ?

De ce trebuie să-i tragă cineva de urechi aşa cum a fost cu Ord.400 ? De ce încă se mai merge pe concepţia ''te orientezi şi tu la faţa locului '' ? Atâta ignoranţă şi prostie nci pe vremea comunismului nu era . Se mai miră lumea că nu luăm atitudine . Păi cum să iei atitudine , dacă nu şti cum să iei atitudine ?

• Apreciez 2
Publicat

Daca procedurile ar fi facute de oameni care au muncit in operativ ar fi mult mai bune

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.