Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Certificat inmatriculare auto strain retinut si trimis la ambasada

bbabci

Question

Buna. Folosesc un autoturisminmatriculat in Franta a unei cunostinte. Mi s-a retinut talon de catre IPJ, sens in care am contestat in martie  procesul verbal. Am fost de mai multe ori la IPJ pentru prelungirea dovezii iar azi  am aflat ca deja talonul s-a trimis de la catre IGPR in 8 aprilie la Ambasada Frantei din Romania  :((

Cum as putea recupera talonul de la Ambasada?

Este legala trimiterea actului de catre IPJ catre Franta daca eu am constestat procesul verbal si am solicitat restituirea talonului de catre IPJ ?

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

autoturismul a venit in Romania cu folie pe geamurile din spate. POLITIA a retinut in procesul verbal ca nu sunt omologate foliile. Azi a venit proprietarul din acte, insa desi procesul verbal a fsot contestat, talonul a plecat inspre Franta :((

• 0
  • Moderator

În art 198 alin (4) este prevăzut că documentele sau plăcuţele cu numărul de înmatriculare, eliberate de o autoritate străină reţinute în condiţiile legii, se trimit Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a fi remise autorităţilor emitente.

Pentru a prelungi dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare ai prezentat un certificat de grefă? Care este stadiul procesului? A fost pronunţată o hotărâre a instanţei de judecată?

• 0

Am prezentat in 3 randuri certificatul de grefa pt prelungire. Procesul este in stadiu de regularizare pe procedura noua, astfel ca nu am termen. Ultima oara mi s-a spus ca data viitoare cand ma duc pt prelungirea dovezii sa prezint si cartea verde, dar nu mi-au spus ca talonul a luat calea IGPR-lui si drumul catre Franta :(((((

culmea, in actiune am solicitat anularea masurii complementare a retinerii certificatului de inmatriculare si restituirea in cazul in care instanta va constata netemeinicia procesului verbal..... Cum pot recupera talonul de la Ambasada?

• 0
  • Moderator

Cum pot recupera talonul de la Ambasada?

Ambasada Republicii Franceze în România

Cancelaria

Adresa: 010392 Bucureşti, Str. Biserica Amzei nr. 13-15, Sector 1

Telefon: (0040-21) 303 10 00 ;   Tel./Fax : (0040-21) 303 10 90

Telex : 11320 FRANCBUCAR

E-mail : chancellerie-bucaerest@diplomatie.gouv.fr; chanbuca@gmail.com

Website: www.ambafrance-ro.org  

Program de lucru: luni – vineri  08.30 – 13.00 şi 14.30 – 17.30

Secţia consulară

Adresa: 701712 Bucureşti, Intrarea Cristian Tell nr.6

Telefon: (0040-21) 303 10 00

Tel./Fax : (0040-21) 303 10 78;

Program de lucru: luni – vineri: 08.30 – 13.00 ; 14.30 – 17.30

• 0

Mersi. Din pacate, cum am aflat, am sunat la Ambasada, insa mi-au comunicat faptul ca ei nu imi pot opri certificatul, chiar daca am reomologat foliile in Romania :((

Stiti ceva portita / vreo legislatie care sa ma poata ajuta?

Maine oricum sun si trimit o cerere in scris.

Problema e ca IPJ-ul nu mi-a adus la cunostinta faptul ca trebuia sa fac o cerere in scris IGPR--lui pentru retinerea actului. Offfff ...

• 0

Salut!! Am și eu o întrebare! Politia romana are voie sa retina certificate de înmatriculare auto străine? Fratelui meu i sa luat certificatul la mașina de Germania după ce a trecut Vama Nădlac și i sa spus ca i se va trimite în 2 saptamani înapoi dar a trecut o luna de atunci și nimic! 

• Downvote 2