Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Masina avariată în parcare

stefteo21

Question

Buna ziua, 

Azi dimineata am constatat ca masina mea a fost lovita in parcare de un vecin. Acesta si-a coborat automobilul de pe trotuar si a mi-a lovit spoiler-ul in spate, dreapta, a se vedea in poze. 

N-am reusit inca sa vorbesc cu el pentru ca nu a venit acasa, insa am 2 martori ca a fost dansul + dinamica parcarii este de asa natura incat nu putea fi altul… mai trebuie sa mentionez si de vopseaua alba care mi-a lasat-o pe masina - a lui fiind alba in totalitate. 

In cazul in care nu recunoaste evenimentul, am vreo sansa sa fac ceva pentru a nu-mi repara masina pe banii proprii?

Mentionez ca nu e doar zgariata, ci si un element din plastic pentru protectie a fost mutat din locul lui, nu stiu cat de bine se vede in poze. 

post-12838-0-22870300-1429531933_thumb.j

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Dacă ai asigurare facultativa (CASCO) a autoturismului o poţi utiliza, iar firma de asigurare rămâne să-şi recupereze cheltuielile de la cel vinovat.

• 0

Din nefericire nu am CASCO pe masina, mi-ar fi fost mult mai usor asa… 

Plangere la politie nu cred ca pot sa fac pentru ca nu e o dauna impresionanta. 

Nici asigurarea lui nu cred ca ma ajuta pentru ca din povestile auzite asiguratorul ar face orice sa nu plateasca o dauna ori sa submineze cat mai mult costurile de reparatie…in cazul de fata, chiar daca ar accepta dosarul ca fiind valid nu cred ca as primi nici bani de un McPuisor… 

Singura solutie ar fi sa ne intelegem amiabil, ca oamenii… de aia m-am gandit sa intreb poate ar mai fi vreo solutie in afara de amiabila.

• 0

In cazul intelegerii amiabile sunt multe mituri dar si eu am avut o zgarietura destul de mica, mai putin ca la tine si firma de asigurare a respectivului a virat banii ceruti de service (putin umflat pretul chiar, daca e sa ma intrebi pe mine) intr-un timp destul de scurt. Banuiesc ca depinde de la firma la firma dar daca ii ameninti putin ca faci plangere la ASF se vor da pe brazda oamenii :naughty:

• 0

Salut! 

Am si eu o curiozitate, in urma cu cateva zile o prietena a zgariat intr-o parcare o masina, nu foarte rau, am luat is legatura cu proprietarul o sa se rezolve dar am o curiozitate din cauza faptului ca era o parcare privata in curtea unei cladiri de birouri si eu nu l-am vazut pe om sa lucreze acolo, era noapte si nu era parcat in locuri de parcare era putin parcat in drum si era noapte, mai avea si masina neagra. Acum vine intrebarea mea, este totusi vina ei ca a zgariat masina omului, dar totusi nu e si vina lui pentru ca a parcat unde nu avea voie si putin in drum?

• 0
  • Membru

Salut!

Răspunsul, la curiozitatea ta de întrebare, este o altă întrebare: oare dacă tu nu stii ca să scrii sau să formulezi o frază, este vina ta sau a profesorilor, părinților, etc. care au "contribuit" la educația ta? plus că era și noapte, era în drum dar totuși în parcare și tu erai obosit... Aaaaa, și am uitat să menționez că era noapte...

Edited by Alleycat
  • 0
  • Membru

Problema se pune altfel: care incalcare a legii a generat tamponarea ?

Masina prost parcata sau neatentia colegei ?

Daca colega nu trecea neatenta pe acolo, masina aia, chiar și prost parcata, mai era zgâriată? Nu.... 

Deci acum ai aflat cauza generatoare a "accidentului".

• 0

Buna Seara in data de 04.01.2021. Am fost sa o duc pe mama la doctor. Am parcat lateral langa bordura. Un fost dom politist de la rutiera ,asa sa prezentat a venit cu masina la 1cm de cuiul de remorcare a masini mele. Mentionez cuiul de remorcare aflanduse exact pe mijlocul masini lui. Ambleme auto dacia logan . Detin si poze . Am vrut sa plec . El urmarinduma exact ce fac . Am dat inapoi foarte putin Sa pot iesi . In timpul asta putina vaselina de pe carligu de remorcare a ramas pe nr de inmatriculare . El incepand sa urle si sa ameninte. Ca iam distrus masina. Toate bune si frumoase. Iam explicat ca nu lam accidentat si mai exact ce doreste de la mine. El foarte hotarat . Asigurarea . 

Mi-ai distrus masina. . Vazand asa. A luat repede masina . Si a mutato in alt loc de parcare mai in fata la 50 m. In timpul asta a sunat la fosti lui colegi de la rutiera . Se rentoarce la mine si imi zice o sa vezi ce o sa patesti. Imediat am fost la sediu lor. Am constatat evenimentul . Iar domni politisti deja sti ua de eveniment. Am completat si imi zice o sa fii sactionat penal. Iar eu il intreb pai acum 2 minute ati spus . Ca dupa ce se va prezentat si celalalt conducator . Se vor chema ambele parti . Se pune masina langa masina si se va constata . Ok

La 3 ore mai tarziu sunt chemat la sediu politiei. Cu masina. Masina lui nu iera acolo. Iar direct cand am intrat mi au cerur actele si au intocmit proces verbal cu amenda 580 lei . Lam intrebat de domnul fost politist . Si mi au raspuns este si el . Dar este intro alta sala . 

Chiar as vrea sa.nu se mai loveasca nimeni de asa ceva . . Toti suntem oameni. Chiar si domnul fost politist .

BR 70 nda. Autoturismul meu . 

Br 53sab al fostului dom politist

Detin dovezi . 

20220104_100145.jpg

Screenshot_20220106-002458_Gallery.jpg

Edited by chivuadelin
  • 0

Am zgariat o masina in parcare foarte putin, si in graba si neavand sa las un biletel in bord am plecat, acum ce e de facut pentru a intra in contact cu soferul masinii pe care am avariat-o pentru ca nu doresc sa las problema asa?

• 0
  • Moderator

@Andrei2102

Trebuie să mergi la sediul poliţiei rutiere în raza căruia s-a produs evenimentul pentru a declara accidentul în termen de maxim 24 de ore de la producerea acestuia.

Succes!

• 0

@Marius

Multumesc! Am inteles! Si asta urmeaza sa fac dar totusi am inteles ca se poate sa primesc amenda daca am parasit locul faptei dar totusi merg si depun declaratie?

Edited by Andrei2102
  • 0
  • Moderator

Primeşti amendă dacă nu te prezinţi să anunţi evenimentul la unitatea de poliţie rutieră în termenul legal. Obligaţia de a nu părăsi locul producerii unui accident apare atunci când acesta este soldat cu vătămări corporale sau victime.