Jump to content
POLITISTI.ro

Am fost inselata; mi-a vandut o lucrare plagiata!


Oana313

Recommended Posts

Buna, as vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi. Am apelat la un tip ce are un site cu redactare licente, sa-mi faca o lucrare. I-am spus si cerintele, printre care, procentul de plagiat sa fie maxim 5%. Mi-a spus ca nu este problema, asa va fi. 

Insa, dupa 2 saptamani, mi-a trimis un capitol intreg luat de pe internet, procentul de plagiat fiind de 100%. 

Pot depunde plangere pentru inselaciune? 

 

 • Downvote 7
Link to comment

Pai am conversatiile in care ii spun clar ca trebuie sa fie procent maxim 5% iar el mi-a facut cu un procent de 100%, a copiat absolut tot de pe internet, in ciuda rugamintilor mele.

A pus si niste litere cu font alb ca sa nu fie detectat plagiatul de catre soft. 

Nu inseamna ca m-a inselat?

 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

Dacă eşti nemulţumită de anumite servicii ori produse cumpărate poţi face reclamaţie la Protecţia Consumatorilor sau îl poţi acţiona în judecată.

 

Faptul că tu l-ai crezut pe cuvânt când ţi-a promis ceva, e o formă clară de naivitate (să fiu elegant în exprimare). Simpla afirmare a unui neadevar sau publicitatea mincinoasă spre exemplu, nu constituie un element al infracţiunii de înşelăciune, adică nu este o faptă prevăzută de legea penală. Infracţiunea de înşelăciune nu este definită aşa cum este explicat termenul în dicţionarul explicativ al limbii române.

Ca să înţelegi, NU poate fi acuzat din punct de vedere penal pentru înşelăciune o persoană sau un comerciant care îţi vinde un produs sau un serviciu, doar pentru că nu eşti mulţumită de calitatea acestuia. În caz contrar absolut toate magazinele şi toţi prestatorii de servicii ar comite infracţiuni de fiecare dată când consumatorul final este nemulţumit de calitatea produselor ori a serviciilor primite/achizitionate.

 

Înţelegerea dintre voi are valoare contractuală conform legislaţiei, iar nerespectarea prevederilor contractuale este un litigiu civil ce se află în competenţa instantei civile. Astfel de neînţelegeri nu intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române, pentru că poliţia nu e moaşe comunală.

 

Pune mâna, învaţă şi să-ţi faci singură lucrarea de licenţă, aşa cum e normal şi firesc. Dacă vei proceda tot aşa, ţine minte că şi acţiunea ta e una ilicită şi imorală.

 • Upvote 2
Link to comment

Da, inteleg ca pentru un serviciu de care nu sunt multumita nu se considera inselaciune, dar el a pus acele litere ca eu sa nu descopar plagiatul. Nu inseamna ca a intentionat sa ma pacaleasca?

 • Downvote 2
Link to comment
 • Active member

I-am spus si cerintele, printre care, procentul de plagiat sa fie maxim 5%.

:)) Hai ca asta e chiar buna, n-am mai auzit-o niciodata. Ceva de genul "puneti-mi si mie niste plagiat la pachet, dar nu mai mult de 10 lei."

 

Ca sa explicam in termeni mai populari - daca cineva te-a mintit, te-a prostit (mai pe romaneste spus) nu inseamna obligatoriu ca a comis infractiunea de inselaciune. Ba mai mult, din toata povestea asta TU esti cea care a comis o infractiune, pt ca din cate imi aduc eu aminte bine ultima oara insusirea pe nedrept a unei creatii intelectuale proprii si prezentarea ei ca fiind a ta, desi nu e cazul, constituie infractiune. Nu stiu ce se aplica aici din partea ta - mult tupeu sau ignoranta?

Edited by Ben
 • Upvote 2
Link to comment

Dar tu nu ii pacalesti pe toti camd iti pui semnatura pe o lucrare care nu-ti apartine? Tu esti nemultumita de ce se intampla? Ai tupeu sa reclami asa ceva.

Link to comment

I-am spus sa-mi restituie banii si pentru un alt capitol care nu l-a executat, si a zis ca mi-i restituie luni cand bancile sunt deschise.

Daca depun plangere luni inainte de a depune el banii, va fi tras la raspundere ?

 • Downvote 2
Link to comment

Este la drept. 

Vreau doar sa ma lamuriti de ce nu este inselaciune, inducere in eroare in acest caz: i-am achitat banii ptr capitol si i-am pus conditia sa-mi realizeze capitolul cu procentul d eplagiat de maxim 5%. Dupa 2 saptamani mi-a trimis capitolul insa copiat total de pe internet si aranjat, fara sa-mi spuna, astfel incat sa fie nedetectat plagiatul.

E clar ca a avut intentia de a ma insela nu?

Link to comment
 • Moderator

În cazul tău cum apreciezi că se incadrează fapta?

Fapta asta, de a-ţi însuşii o opera literară, ştiinţifică sau artistică a altuia, integral sau parţial pe care să o prezinţi drept creaţie proprie, o apreciezi ca o faptă licită sau ilicită? În cazul tău este sau nu este înşelăciune? Tu nu urmăreşti acelaşi lucru, să înşeli?

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Doamne ce am putut sa rad! Vrei liceenta la drept si pui astfel de intrebari?

Mai lipseste sa spui ca ai comandat un asasinat si criminalul nu s-a tinut de cuvant...

 • Upvote 2
Link to comment

Nu stiu daca fapta mea este ilicita, insa stiu sigur ca tipul mi-a luat niste bani in mod ilegal. Eu nu plateam la inceput daca stiam ca el va copia de pe internet. 

Aveti dreptate, este o intelegere intre doua parti, dar pot dovedi intentia lui de a ma insela daca a pus acele litere invizibile astfel incat eu sa nu vad ca e plagiat?

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Probabil ca dupa ce iti dai licenta in drept o sa candidezi si pe posturile vacante de procuror/judecator, nu-i asa!

 

Draga Oana313...mai ai de crescut! si nu la inaltime ma refeream!

 • Upvote 3
Link to comment
 • Marius unlocked and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.