Jump to content
POLITISTI.ro

Cu dovada inlocuitoare se poate circula in strainatate?


Roxie

Recommended Posts

Buna seara,

Saptamana trecuta cineva mi-a sters aripa masinii in trafic, el nu s-a oprit atunci, nu i-am vazut numarul, iar eu nu am declarat la politie accidentul, dar a facut-o vinovatul. Am fost la politie, mie mi s-a luat carnetul pt ca nu am declarat accidentul, si am acum dovada provizorie cu drept de circulatie pt o perioada de 15 zile. Eu la sfarsitul saptamanii plec pentru 5 zile in Turcia, si nu stiu cum sa procedez pentru a circula in legalitate pe aceasta perioada in strainatate, (si pe deasupra si intr-o tara non UE)
Se poate da o declaratie pe propria raspundere la notar cum ca in aceasta perioada voi fi plecata din tara (si ma intorc inainte sa imi expire dovada inlocuitoare) si in baza ei sa imi fie returnat provizoriu carnetul pentru plecarea din tara?
Va rog sa ma ajutati cu indrumari cum pot proceda pentru a putea conduce in legalitate in Turcia si Bulgaria.
Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link to comment

Va rog sa ma ajutati cu indrumari cum pot proceda pentru a putea conduce in legalitate in Turcia si Bulgaria.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Sa astepti redobandirea permisului, doar atunci poti circula in legalitate

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua ám intrebare permisul meu este suspendat din2011 sí prelungesc lunar acum vreau sa ma duc in ungaria pot sa conduc cu dovada daca este prelungita multumesc pt raspuns 

Link to comment
  • 6 years later...

Am avut "noroc" de a ramane fara permis astazi pentru depasirea vitezei in localitate - linie discontinua, camion care deja mergea cu 70-80, a facut semn sa il depasesc, am depasit cu 100+, imediat pe dreapta a fost un radar deinscriptionat. Rookie mistake la toata faza.

Situatia sta in felul urmator. permisul a fost retinut, cu suspendare incepand cu data de 1 iulie. am primit dovada de circulatie pentru 15 zile. pe 24 iunie voi pleca in concediu in Bulgaria/Grecia - pot circula in afara Romaniei cu dovada de circulatie, neavand permisul fizic la mine, pana in daca de 30 iunie?
Politistul care mi-a retinut permisul a zis ca pot face asta, permisul fiind doar retinut pana pe 30 iunie, doar ca dupa 30, nu mai pot conduce deloc (ceea ce e si normal).

Link to comment
  • Moderator

Dovada înlocuitoare a permisului de conducere e valabilă doar pe teritoriul național, nu e recunoscută în străinătate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.