Jump to content
POLITISTI.ro

Copii crescuţi în coteţ cu porcii


KingLIR

Recommended Posts

În coteţ cu porcii. Direct pe paie. Lipiţi de pielea aspră a grohăitoarelor. Adulmecaţi nopţile pe obrăjori, pe la guriţe de râtul mizerabil... Prinşi cu câte un picioruş sau o mânuţă sub greutatea de zeci de ori mai mare ca a lor, a animalelor. Aşa dormeau, până ieri, copiii lui Marius Popa şi ai Mariei Danciu. Aşa au găsit de cuviinţă să-i ocrotească, să-i crească, să-i îngrijească cei care le sunt mamă şi tată! Prea mică, Ana Maria la doar un anişor, nu ştie să povestească dacă şi cât de frică i-a fost... Dar privirea sfâşietor de tristă, cu sclipiri de teamă mută a frăţiorului ei, Marius Marian, de patru ani istorisea, ieri, de la sine. Din uşa coteţului, vânăt de frig şi cu picioruşele îngheţate, el se uita la lumea de dincolo de gardul bătăturii părinteşti cu ochişori fără expresie. Ochi goi de copil amărât... Ochi de copil fără copilărie... N-a durat mult până când, cu paşi mici, s-a îndreptat spre multime adâncindu-şi degeţelele tălpilor goale direct în noroiul rece. Din când în când se oprea. Din când în când se uita spre musafirii nepoftiţi ca şi cum ar fi căutat să fie luat în braţe. Luat şi strâns la piept, încălzit, ferit de vântul rece şi tăios care făcea să-i tremure trupuşorul... „Nimeni nu se atinge de copiii mei!“, spunea, însă, ta-su.

În jurul puiului de om, dezastru: mormane de bucăţi din pereţii dărâmaţi ai casei în care stătuse odată, sârme, scanduri descleiate, cu cuiele îndreptate ca o capcană, în sus, folii sfâşiate, mobile dezmembrate, haine călcate în picioare, oale, sticle, găleţi, cădiţe, papuci desperecheaţi tăvăliţi prin glod, ba chiar şi un televizor mocirlit compuneau zguduitor decorul prin care se târa bietul copil... Iar la marginea coteţului, într-un ceaun, era mâncarea. Un soi de ciulama gelatinoasă, scârboasă, cu bucăţi de carne garnisită cu o cantitate apreciabilă de noroi din care, cine ştie... probabil erau hrăniţi şi copiii, şi porcii.

Mai norocoasă decât frăţiorul ei ce rătăcea stingher prin curte, Ana Maria beneficia de căldura braţelor mamei. Cu o mânuţă agăţată de gâtul femeii şi cu picioruţele învineţite de frig, fetiţa se uita, străină, la toată desfăşurarea de forţe din jurul său... Îmbrăcaţi şi încălţaţi, cu greu s-au lăsat convinşi părinţii să le tragă totuşi, şi odraslelor, măcar nişte ciorapi în picioare.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Iar articolul intreg, precum si rezolvarea fericita o gasiti aici : http://www.monitorulvn.ro/monitorul_de_vrancea-2-108163.htm

KingLir de ce nu ai spus si continuarea? Ca acest caz a avut un final fericit cu internarea mamei si a copiilor intr-un centru maternal? Daca ti-a fost atat de usor sa faci copy-paste, trebuia sa faci intregului articolul, sau vrei sa existe suspans?

Este trista aceasta situatie, poate respectivul tata, simte o deosebita atractie fata de suferinta copiilor, desi poate fi incadrat usor la "rele tratamente aplicate minorului".

Edited by angelfire
Link to comment

Oare chiar este fericit finalul pentru copii?

Cat vor putea sta acolo, si care este vitorul acestor copii. Ne multumim doar ca statul ii va tine un timp? Dar care este rezultatul. Maine se vor intoarce inapoi in cocina lor iar noi ca politisti vom privi neputinciosi la viitorii hoti pe care ii formeaza statul roman. Mai trebuia tatal intrebat daca ii lasa inauntru pe poarta sau trebuia retinut pentru rele tratamente aplicate minorilor? Cine nu isi face treaba? De multe ori imi este rusine de felul in care se gasesc tot felul de solutii de catre stat. Veti spune ca nici in centrele de plasament nu este bine pentru copii dar daca noi nu avem incredere, atunci restul???...

Link to comment

Ar trebui, drept pedeapsa pentru parinti, sa li se aplice acelasi tratament, sa vedem daca le-ar fi convenit! Asa, statul le-a luat copiii, pe care evident nu-i ingrijeau, iar ei au scapat de griji! De-acu, trai pe vatrai, nenica!

Edited by Dorin17
Link to comment

Cu ocazia asta pot sa o mai puna de un strumpf, daca tot e sa nu le poarte de grija.... fara numar, fara numar............

Unii cu distractia (ca sa fiu academic) si altii cu crescutul (adica noi aia de cotizam la buget).

Edited by SandoKhan
Link to comment

Pai ce credeati ca ciorile sunt chiar asa de proaste cind vine vorba de inselat pe altii ? Statul este de vina cu ei si cu faptul ca nu da o lege clara in sensul asta . Cine face o droaie de mici hoti si viitori puscariasi sa stea la inchisoare cite 10 ani si apoi sa vezi daca vreo cioara mai toarna pe banda copii si nu le poarta de grija . Sau apoi vor inflorii abandonurile la poarta maternitatilor . Se poate intimpla si fenomenul asta ca , ei duc lipsa grava de cultura in domeniu si toarna in continuare generatie dupa generatie de ciori pitice de pe urma carora beneficiaza de bani de la asistenta sociala . Si acesti bani ai platim pentru ciori la final noi toti . Trai pe vatrai nene . :ner: Pai ar trebuii sa le acorde ajutor defalcat pentru un copil , pentru al doilea si de la al treilea in sus fiecare sa faca ce vrea cu el , daca isi permite luxul . Daca al toarna si nu are grija lui la puscarie nene si apoi sa stea acolo . Aveam pe vremuri o cunostiinta, care lucra tocmai intr-un asa centru de primire al acestor mici tigani unde erau in proportie de 95% si care majoritatea dupa ce faceau o virsta acceptabila erau luati inapoi acasa de ciorile batrine ca sa se ocupe de bunul trai al satrei . Adica sa mearga la furat . Asta dupa ce au fost crescuti de noi ceilalti, ca vezi doamne ciorile erau ocupate in Germania si Italia la furat si altele . :hmmmt: NU este deloc normal si cei ce pun botul la cererile organizatiilor ce ai apara pe tigani sunt ori prosti, ori inconstienti sau este ceva ciolanas de ros pe acolo de fac ei atita zarva . Ultima varianta cred ca este mai aproape de adevar . :P

Link to comment

E strigator la Cer! Mi-a fost cumplit de greu sa citesc articolul intreg si sa imi imaginez de cata suferinta au avut parte acesti micuti. Ma bucur ca mai aveau puterea sa zambeasca si sper ca acest inceput de viata sa nu lase sechele, desi e cam greu sa se intample asta. Pacat!

Link to comment

Despre care micuti vorbesti bestkyky? Despre aceia care conform legilor statului roman, pot fii luati inapoi de satra dupa ce au fost crescuti de noi toti ? Ei saracii nu au vina pentru ca la virsta aia mica nu se gindesc la furat inca . Dar trebuie stopat fenomenul in sensul precizat de mine mai sus , pentru ca a devenit o afacere pentru tigani . Si sporul demografic creste tot asa de mult cu tuciurii, pe cind natia romana descreste in consens cu criza . Asta este adevarul . :emo-yessir:

Edited by Daniel
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.