Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura in cazul unui accident de circulatie

Recommended Posts

Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat!

Am fost implicat intr-o accident rutier intr-o benzinarie! Am oprit masina in dreptul dispozitivului pentru reglarea presiunii anvelopelor si am oprit motorul in fata mea era stationat celalalt participant, eu nici nu am apucat sa ma dau jos din masina macar incercand sa imi scot portofelul pentru a putea merge sa pot plati sa pot folosi dispozitivul in timp ce eram in masina impreuna cu amica mea acea persoana a dat in marsalier eu realizand ca acesta nu va opri am apasat pe claxon , acesta parca mai tare accelerand si acrosandu-ma iar in urma impactului deteriorandu-se bara mea din fata + spargerea acesteia + ruperea unor cleme. Eu in momentul acela vrand sa ma dau jos sa discut cu cel ce m-a lovit, acesta a demarat in tromba  si fugind de la locul accidentului. Am reusit sa vad si sa notez numarul acestuia de inmatriculare, am vorbit cu cei de la benzinarie acestia avand camere si acestia mi-au confirmat ca functioneaza. Am sunat la 112 si am reclamat fapta, acestia m-au indrumat sa merg la sediul politiei rutiere si sa depun o plangere, am fost la nici 30 de minute de la producere si am depus acea plangere cu toate detaliile ce s-au intamplat pentru lovire si fuga de locul accidentului, am fost cu acel ofiter de politie sa constate daunele . Acestia m-au verificat sa vada daca am consumat alcool si rezultatul a fost 0.0 negativ... Acestia mi-au oferit o adeverinta de reparatii si mi-au spus sa astept 30 de zile sa ma sune si sa nu incerc sa aduc modificari sau sa repar zona aceea a masinii. Acest eveniment s-a produs pe data de 10.06.2018  si pana astazi inclusiv 03.07.2018 nu am primit nici o veste. Daca ma puteti ajuta cu niste informatii despre ce ar trebui sa fac. Pe langa asta daca imi puteti spune in cazul in care trec acele 30 de zile si eu nu primesc nimic , ce pot face ? Multumesc anticipat 

• 4 weeks later...

Va salut! O întrebare! Daca in urma unui accident rutier,persoana vătămată a declarat că ,,Doresc sa depun plângere. Am luat la cunoștință că pot sa depun plângere prealabilă in termen de 3 luni". Aceasta frază care se afla in actele ajunse la procuror ,se considera a fi plângere prealabilă?! sau ar fi trebuit să facă o plângere prealabilă separata? Menționez că eu sunt vinovatul și au trecut aproape 10 luni de la accident,timp in care nu ne-a chemat nici un organ de cercetare penală,nici pe mine ,nici partea vătămată.Partea vătămată nu a fost la IML,nu dorește să facă plângere.

Fraza de mai sus poate fi considerată plângere prealabilă?

• 1 month later...

Buna seara,
In seara zilei de 1 sept, aflându-ma la volan la schimbarea benzii de rulare, de pe banda 2 pe banda 1, din neatenție am lovit o mașina de taxi. Avariile la mașina de taxi fiind aripa si usa fata zgâriate. Viteza maxima 50 km/h si zero alcoolemie. Șoferul de taxi a acuzat o durere la cap, am chemat salvarea, cei din salvare au spus ca este vorba de un hematom, nimic grav, probabil provenit de la airbag-ul din scaun. A mers la spital...nu cunosc alte detalii, dar in urma discuției cu el nu ar avea internare. Repet nu știu dacă este același lucru cu certificat medical. Poliția mi-a ridicat permisul si întocmit un dosar penal. 
Astăzi șoferul de taxi îmi cere “daune, bani” pentru a nu înainta dosarul. Specifica ca a pierdut bani prin faptul ca mașina este in reparație si nu o poate utiliza.

Ce credeți ca ar trebui sa fac? Sa accept o negociere cu el? 
In cazul in care nu accept sa plătesc care sunt urmările in cazul meu? Exista posibilitatea sa se facă un cazier? 

Care sunt pașii ce trebuie parcurși in cazul meu?

Multumesc pentru retur,

• 2 months later...

Bună ziua. Pe 3.11.2018 am avut un accident rutier. Mai exact cineva m-a depasit pe partea stângă si apoi mi-a înfrânt brusc in față,am tras de volan dreapta si m-am lovit de parapet masina luându-mi foc după ce am iesit singura din ea. Nu a existat alta masina avariată sau vreo persoană vătămată. Cu toate astea mi s-a retinut permisul de conducere. Pe dovadă scrie " vătămare corporală din culpă". Pe cine am vătămat?. Si de unde pot lua dovadă de daună totală ca să pot radia masina? 

• 2 weeks later...

intelegerea amiabila trebuie sa fie amandoi asigurati am avut accident mic dar masina nu e a mea pot merge eu cu asigurarea sau trebuiesa fie prezent detinatorul asigurari va multumesc

• 7 months later...

Buna ziua,

Aseara am avut nesansa sa fim acrosati de un autoturism venit de pe banda 2 care a vrut sa faca dreapta. Bineinteles ca nu ne-am inteles amiabil si am ajuns la Biroul de Constatari, unde, la ora 4 dimineata , agentul constatator a considerat ca sotul meu este de vina( desi masina noastra este lovita in stanga iar cealalalta pe partea dreapta) Bineinteles ca vom contesta constatarea la judecatorie. Intrebarea mea este: celalalt sofer are dreptul sa isi repare masina pana se solutioneaza situatia la judecatorie? Poate folosi asigurarea nostra? Sotul nu i-a dat asigurarea si nici nu intentionam, dar nu stiu daca agentul constator i-a dat o copie sau nu (dupa ce am asteptat de la 22 la 4 dimineata si a iesit vinovat nu i-a mai ars sa intrebe aceste detalii) . In declaratie sotul a mentionat ca va contesta acesta decizie si ca nu este de acord cu ce a stabilit agentul constatator.