Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura in cazul unui accident de circulatie

Marius

Recommended Posts

• 1 month later...

Salut,

Am o intrebare la voi, am avut un accident auto, am completat amiabila cu vinovatul, a semnat-o, mi-a dat copii dupa talon,permis, asigurare, dar acum nu vrea sa se mai prezite la biroul de constatari!

Ce pot face? Daca depun plangere la politie pot rezolva ceva? Daca il actionez in instanta pot castiga sa imi recuperez banii pe pagube?

Multumesc,

Bogdan

• Moderator

Când se încheie constatarea amiabilă, poliția nu mai are nicio legătură. Degeaba depui reclamație, pentru că nu există bază legală pentru astfel de situații. E un litigiu civil între tine și celălalt conducător auto, ce poate fi soluționat doar de către instața de judecată.

Buna seara!

Datorita unui accident usor, am depus o declaratie in termen de 24 de ore. S-au facut copii dupa documente, etilotest, tot ce trebuie. Am uitat sa cer numar de inregistrare si as vrea sa stiu daca ma pot prezenta maine la biroul respectiv si sa cer unul. Va multumesc frumos!

Buna seara! Am fost implicata astazi intr-un accident, la ora 14. a fost vina mea. am cazut de comun acord cu celalat sofer, si ramane la latitudinea mea daca ii dau asigurarea sau ii platesc daunele. Masina lui e zgariata deasupra rotii din spate si putin indoita (cativa centimetri).

E prima oara cand sunt implicata intr-un accident, am permisul de cateva luni. Vreun sfat?

• 1 month later...

Buna seara,

Astazi am fost implicat intr-un mic accident cu un taximetrist ( l-am lovit usor in spate). are doar portbagajul putin indoit iar eu nimic.

Intrebare daca noi facem amiabila fara a mai declara la politie si el intre timp s-ar duce sa reclame accidentul risc suspendarea permisului?

Un alt aspect care ma intereseaza.Daca in decursul a 24 de ore nu putem face amiabiabila iar eu ma duc sa declar accidentul (cu toate ca sunt vinovat) mi se suspenda permisul in cazul in care este un accident minor?

Multumesc !

Edited by iuli23

am mai facut amiabile stiu cat de usor este, omu e taximetrist si nu are e timp.. fuge dupa bani.. ma duc astazi dar mie imi e sa nu se fi dus la politie.

Daca ma fac amiabila si omu a fost si la politie raman fara permis?

• Moderator

Dacă ai încheiat constatarea amiabilă, chiar dacă merge la poliție nu ti se mai reține permisul de conducere.

Pe 1 dec. 2014 seara am derapat pe zăpadă pe autostrada A2 in sensul spre Bucuresti, la 30 km de Buc., am virat stânga si am atins usor parapetul, apoi m-am oprit.

Mi s-a facut o mică gaură in capotă și placuta de înmatriculare s-a indoit si sters putin vopseaua de pe ea.

Eu sunt din Galati, dar locuiesc cu chirie in Bucuresti.

Ce trebuie să fac ca să imi pot indrepta avaria usoara din capotă si să pot primi o nouă placă de înmatriculare pt față?

Trebuie să raportez in 24 ore la un sediu de politie din capitală?

Mulțumesc!

Edited by gabrieldica

• Moderator

Trebuie să mergi la Poliţia Rutieră şi să anunţi evenimentul. Tot de acolo primeşti şi autorizaţie pentru reparaţia maşinii.

Eram singur pe autostradă in momentul acela noaptea. Nu prea erau mașini. Mai târziu au ajuns din spate, după ce am reluat drumul.

Aveam intre 70..80 kmh când mergeam doar drept,apoi când de la o ușoară rotire spre stânga a volanului am derapat, și am ajuns cu fața perpendicular pe parapetul de mijloc.

Aș putea avea repercusiuni? Amendă? Retinere permis?

Mulțumesc!

• Moderator

În cel mai nefericit caz pentru tine, te poţi alege cel mult cu o amendă. Dar nu e obligatoriu, se aplică de cele mai multe ori şi avertismente.

Buna ziua,

Am si eu o intrebare...recent am dat cu masina intr.un stalp si mi s.a indoit putin capota spate...trebuie sa merg la politie ceva?

Edited by Adi2169

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca constatul amiabil da drept de circulatie. Situatie : tamponarea produsa sambata, cele doua masini inplicate din judete diferite.

Multumesc.

• 1 month later...

Buna seara.

V-as ruga sa-mi spuneti daca in cazul in care eu am lovit pe cineva din spate, fara pagube materiale, la inceputul lunii decembrie, si am ramas intelesi ca urmeaza sa mergem totusi la un atelier-service auto pt verificare, dar el nu mai suna sa mergem, avand in vedere ca la inceputul lunii februarie imi expira asigurarea auto, care este timpul legal pt solutionarea cazului. sau constatarea daunei?

Pe aripa lui spate nu se vede nimic, dar am zis mai bine sa verificam. Mie imi e ca daca va trebui totusi inlocuit ceva, si imi expira asigurarea, sa nu platesc din buzunar. Va multumesc.

• 2 weeks later...

Va rog sa-mi raspundeti daca se poate deoarece imi expira asigurarea si nu stiu cum sa procedez. Cat timp are la dispozitie sa mearga sa verifice masina din mom accidentului? Exista un termen limita pt asa ceva? Sau poate face reparatia din urmatoarea asigurare?  Multumesc.

Sigur că da, pentru că ai nevoie de autorizaţie de reparaţie pentru a putea repara maşina.

Va rog sa-mi spuneti daca autorizatia respectiva are un termen de valabilitate. Adica ma refer la intrebarea pe care am pus-o eu. Am lovit pe cineva, si nu m-a mai sunat ca sa-si "repare" masina. Nu are nici macar o zgarietura, dar vroia sa verifice. Asigurarea mea expira in curand. Daca nu ma suna, si imi expira asigurarea mai poate sa faca reparatii din asigurarea viitoare? In cat timp ar trebui sa mearga la service??? Multumesc.

Edited by Alice2323

• 4 weeks later...

Cum se face constatarea unui accident  de catre agentul rutier soldat doar cu pagube materiale?

Se poate face doar dupa declaratiile ambilor conducatori fiecare sustinandu-si nevinovatia? Declaratiile celor doi conducatori au fost luate in biroul agentului rutier, constatarea facandu-se tot in biroul agentului rutier dar la o perioada de 20 zile de la producerea evenimentului.