Jump to content
POLITISTI.ro

Agent de politie in activitate - poate face Academia la zi?


Andreicop

Recommended Posts

E posibil ca agent de politie sa concurezi pe locurile de la învățământul la zi la Academia de poliție si, intrând, sa poti lucra in continuare, fara a fi nevoit să-ți dai demisia?

Link to comment
 • Moderator

Se poate, doar că vor fi obligaţi să achite contravaloarea cei doi ani de studiu urmaţi în instituţia de învâţământ pentru formare a agentilor de poliţie.

Link to comment
 • Active member

Nu te opreste nimeni sa dai admiterea la AdP pe locurile scoase pentru invatamant cu frecventa. Insa, in momentul in care ai fost declarat admis, trebuie sa iti dai demisia din cadrul Politiei Romane. Daca iti dai demisia din cadrul institutiei in mai putin de 10 ani, esti obligat sa achiti contravaloarea anilor de studiu din scoala de agenti pe care ai urmat-o, iar daca iti dai demisia in mai putin de 3 ani, trebuie sa inapoiezi si prima de instalare primita in momentul in care ai fost numit in prima functie. 

 • Upvote 3
Link to comment
 • 3 weeks later...

Am o prietena, fosta colega, ce a fost incadrata ca agent in mai 2012 (promotia intarziata la angajare, absolv.in august 2011 de fapt), actualmente studenta in anul II la Academia de Politie la zi. Atat ea cat si colegii ei din acelasi IPJ, care au fost admisi, nu si-au dat demisiile, desi au fost presati in acel moment si figureaza in continuare pe aceleasi functii de unde au plecat. Ideea e ca asa li s-a spus, ca vor da inapoi banii de scolarizare, dar in timp, fara sa li se impuna o suma fixa lunar, doar o perioada de rambursare de cativa ani, care va fi stabilita ulterior. Se zice ca suma ar fi undeva la 20.000 lei.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Active member

Pai din cate stiu eu, scolarizarea o platesti doar daca iti dai demisia din MAI.... Intrand la AdP, nu ai cum sa iti dai demisia... :-?? E cam in ceata treaba cu plata scolarizarii... 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.