valentin28 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.sunt incadrat in anul 2009 promotia decembrie.in 2012 prin bunavointa unui sef am primit calificativul satisfacator iar in restul anilor inclusiv 2014 cel putin bine.vreau sa stiu cand as putea fi avansat in grad profesional.mentionez ca sunt agent de politie.colegii mei de promotie au fost avansati in 2014.multumesc anticipat Link to comment
Elvis Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) In decembrie 2015, daca nu mai iei vreun satisfacator. Stagiul minim este de 5 ani dar satisfacatorul nu se numara. Edited March 25, 2015 by Elvis Link to comment
Membru viobra Posted March 25, 2015 Membru Share Posted March 25, 2015 Eu cred ca acum ar fi trebuit sa te facă la termen. Stiu ca se ia in considerare anul in care se implineste stagiul, fara a conta luna. Link to comment
Elvis Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Viobra nu este pe ce crezi! 1 Link to comment
Membru viobra Posted March 25, 2015 Membru Share Posted March 25, 2015 Cred fiindcă nu am acum in fata normele pe linie si așa îmi aduc aminte din ce am citit, nu cred fiindca așa am citit in stele... Link to comment
Membru viobra Posted March 25, 2015 Membru Share Posted March 25, 2015 (edited) ART. 16 (1) Pentru obţinerea gradului profesional următor poliţistul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: a)să aibă împlinit stagiul minim în gradul profesional deţinut sau să îl împlinească în cursul anului calendaristic respectiv; b) să fi fost apreciat pe întreaga perioadă a stagiului minim în grad cu calificativul de cel puţin «bine». Anii în care poliţistului i s-au acordat calificative inferioare acestuia sau nu a fost evaluat nu intră în calculul stagiului minim în grad. Deci ar fi trebuit sa te avanseze astazi, așa cum spuneam si mai înainte (CREDEAM). Edited March 25, 2015 by viobra Link to comment
valentin28 Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 asa am zis si eu si am avut aceasta surpriza sa sun la cadre si sa mi se spuna ca nu am stagiul minim de 5 ani in care sa fi fost apreciat cu cel putin bine.dar acesta era al cincilea an.oricum am vb telefonic la cadre dar o sa merg sa vorbesc personal sa ma interesez.ms pt raspunsuri oricum. Link to comment
Elvis Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 (edited) Viobra nu prea esti atent, daca nici cu textul de lege in fata nu pricepi eu ce sa iti fac. Textul este foarte clar, si nu tin cu ursul. Stagiul minim il implineste in decembrie 2015. Are 5 calificative din care unul este ,,satisfacator", iar anul asta primeste calificativ in decembrie. Pentru a fi avansat anul asta seful lui ii va da un calificativ partial in noiembrie si daca este de cel putin ,,bine" va fi avansat. Daca ia satisfacator mai asteapta un an. Asta cu anul in care....este la ,,longitudinea" sefului! Crezi in Dumnezeu...... Viobra! Edited March 26, 2015 by Elvis Link to comment
valentin28 Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 ok inteleg dar promotia din care am facut parte a fost avansata in anul 2014 in martie..nu stiu ce sa mai cred.a fost o greseala sau cum. in textul de lege scrie ca exista posibiitatea de a fi avansat daca stagiul minim se implineste in aceasi an calendaristic.adica de ce nu s-a putut face in martie acum cum s-a facut la promotia din care am facut parte anul trecut in martie.asta e nelamurirea mea Link to comment
Membru viobra Posted March 26, 2015 Membru Share Posted March 26, 2015 (edited) Viobra nu prea esti atent, daca nici cu textul de lege in fata nu pricepi eu ce sa iti fac. Textul este foarte clar, si nu tin cu ursul. Stagiul minim il implineste in decembrie 2015. Are 5 calificative din care unul este ,,satisfacator", iar anul asta primeste calificativ in decembrie. Pentru a fi avansat anul asta seful lui ii va da un calificativ partial in noiembrie si daca este de cel putin ,,bine" va fi avansat. Daca ia satisfacator mai asteapta un an. Asta cu anul in care....este la ,,longitudinea" sefului! Crezi in Dumnezeu...... Viobra! Maestre, de ce crezi tu ca acea evaluare partiala poate fi facuta doar in noiembrie. Tuturor celor care sunt avansati, li se întocmește evaluare partiala la momentul avansarii. Citeste cu atentie litera A, la ceea ce am postat eu mai sus. (Sa fie implinit sau sa se implineasca in anul in curs. El a implinit stagiul minim in 2014, doar ca mai are nevoie de un calificativ de cel putin BINE). Nu scrie nicaieri ca tb evaluare completa sau partiala.... Nu e chiar asa cum pare ca este. Iti place sa tragi repede concluzii si sa arunci cu cunostintele tale in "nestiinta" altora. "Be the change you want to see in the world". -M.G. Edited March 26, 2015 by viobra 2 Link to comment
Elvis Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 (edited) Valentin28 colegii tai nu au avut calificativul satisfacator. Viobra nu voi incerca sa te aduc cu picioarele pe pamant ramai cu ,,capul" in nori. Poti sa crezi in salvarea balenelor albastre din Marea Neagra! Evaluarea aia partiala este facuta de un sef. Un alt sef sau tot ala l-a potcovit cu un calificativ de.....satisfacator. Un sef trebuia sa il evalueze in martie. Uite ca nu s-a intamplat, iti vine sa crezi? Pariezi tu pe ,,bunatatea " lui? Daca legiuitorul nu stabileste stabilim noi, nu Viobra? Unde este stipulat, ca sunt curios, vreau sa invat, nu le stiu pe toate, ca seful lui este obligat sa ii intocmesca evaluarea partiala in martie 2015? Poate sa fie facuta in martie 2015 dar unde scrie ca este obligatoriu? Realitatea este una singura, valentin28 o sa fie avansat in decembrie 2015, daca calificativul ,,partial" va fi cel putin bine! Din martie pana in decembrie se pot intampla multe......multe intamplari ciudate, cum spune Chilian intr-un cantec! ,,b) să fi fost apreciat pe întreaga perioadă a stagiului minim în grad cu calificativul de cel puţin «bine». Anii în care poliţistului i s-au acordat calificative inferioare acestuia sau nu a fost evaluat nu intră în calculul stagiului minim în grad".....am copiat dupa tine... Am incercat sa va deschid mintea unora, dar cineva spunea ca este mai greu sa schimbi mentalitatea intr-un sistem decat 10000000 de functionari. Conditiile alea de la art 16 trebuie indeplinite cumulativ nu cum vrem noi. Crezi ca eu nu vreau sa fie avansat valentin28 ? A fost evaluat partial valentin28 in martie 2015 si el inca nu a aflat? Sunt unii prin minister care asta fac, cauta chichite si chiar daca ti se pare curios le interpreteaza ,,legea" in defavoarea noastra. Exista chiar o dispozitie DMRU care spune ca daca esti cercetat penal iti iei gradul daca esti gasit nevinovat. Retroactiv. Adica in cazul nostru prezumtia de nevinovatie nu se aplica. ,,Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus" Ps. Il rog frumpos pe domnul care mi-a dat minus sa motiveze. Edited March 27, 2015 by Elvis 1 2 Link to comment
Membru viobra Posted March 27, 2015 Membru Share Posted March 27, 2015 (edited) Elvis, nu mai vreau sa continuu discutiile cu tine. Am vazut ca asta e scopul tau pe aici pe forum, esti in competitie cu toti care nu stiu aceleasi lucruri pe care tu le stapanesti cu o usurinta greu de imaginat. Aici nu este o competitie, aici este un loc unde noi ar trebui sa avem discutii constructive, nu sa jignim, sa ajutam colegii care nu stiu anumite lucruri si sa le precizam in ce baza. P.S. Eu am zis ca ar fi trebuit sa-l avanseze pe Valentin acum in martie, daca i-ar fi facut evaluare partiala ar fi fost indeplinite cele 2 cazuri de la art. mentionat anterior. Daca tu zici ca nu exista baza legala inseamna ca ai lui colegi, acceasi promotie, au fost avansati ilegal anul trecut, tot in MARTIE (singura diferenta fiind un satisfacator, respectiv un an). Promit ca asta e ultimul raspuns cu referire la tine. Ma duc sa ma pregatesc sa ajung ca tine..."sa-mi deschid mintea". Edited March 27, 2015 by viobra 2 Link to comment
Elvis Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 (edited) Viobra de ce credeti voi ca daca ne contrazicem trebuie sa intram in competitie? Nu, colegii lui au fost avansati legal pentru ca sefii lor le-au facut acea evaluare partiala in martie pentru ca au vrut. Tu crezi ca m-am lovit de asemene lucruri chiar eu si de aceea stiu? Nu am fost avansat la termen la 4 ani cum era pe atunci ,atat era stagiul minim si am fost avansat la aproape 5 cu toate ca am avut calificativ de foarte bine in toti anii. Daca un sef nu vrea sa iti faca acea evaluare nu ti-o face si nu ai ce sa ii faci. La fel si in cazul casutelor,chiar daca tu ai casuta sa poti promova in functie daca seful nu vrea nu ai ce sa ii faci, nu iti face nota de fundamentare. Foarte bine spui ,,daca i-ar fi facut"! Uite ca nu i-a facut si omul nu poate sa isi ia gradul. Nu exista o baza legala care sa ii oblige pe sefi sa iti faca acea evaluare. Totul este perfectibil....nimic nu este perfect. Cred ca o sa ma retrag si o sa imi vad de treaba mea. Parca sunteti nebuni....intelegeti ca nu va vreau raul, sunt obisnuit sa fac bine nu rau colegilor mei! Edited March 27, 2015 by Elvis 2 Link to comment
valentin28 Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 multumesc pentru lamuriri...se pare ca totul se rezuma la cum vor sefii... Link to comment
Elvis Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Da valentin28, avansarea inainte de indeplinirea stagiului minim, adica ,,exceptional" , tine numai de pixul sefului. Link to comment
hanny Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 In primul rand trebuie intrunite toate conditiile pentru avansare (si sunt mai multe, prin diverse legi, hashgeuri, dispozitii, adrese, etc, etc). apoi celor care indeplinesc aceste conditii... seful este obligat sa le faca evaluare partiala. Aceasta este o obligatie impusa si prin fisa postului sefului. Nu este optionala! De principiu resursele umane comunica sefilor din subunitati, servicii, birouri care este personalul caruia va trebui sa i se faca evaluarea. Ca seful face o evaluare sub bine este alta discutie. Din punctul meu de vedere...exista posibilitatea sa nu fi intrunit toate conditiile, mai ales pentru cei incadrati/avansati in decembrie, conteaza si o luna de concediu fara plata (de exemplu). La prima vedere trebuia avansat la termen in martie 2015. Si cred ca o vizita la resurse umane (dar fix la cei care fac avansarile nu pe alta linie de munca) ar trebui sa lamureasca exact ce conditie nu a indeplinit. Sa stie omul... 1 Link to comment
Elvis Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Hanny ti-as ramane recunoscator daca mi-ai spune unde gasesc prevederea legala care obliga seful sa faca evaluarea partiala sau nota raport pentru a putea fi pus pe o functie in casuta. Link to comment
hanny Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Evaluarea politistilor este atributie de serviciu a sefului. Seful apreciaza ce calificativ acorda. Promovarea insa nu este obligatorie. Poti sa stai si pana la pensie agent IV, daca seful nu considera ca meriti nota aia de fundamentare pentru promovare. Si chiar daca iti da fb anual, poate sa aprecieze ca nu meriti a fi promovat. Sunt relativ separate promovarea si avansarea la agenti. Link to comment
Elvis Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 (edited) Unde gasesc prevederea legala sa pot sa le dau in cap unora cu ea. Pentru ca un sef, desi SMRU i-a comunicat ca trebuie sa intocmeasca o evaluare partiala in dermen de...,.a intocmit evaluarea partiala cand au vrut muschii lui. Iar politistul nu si-a luat gradul pentru ca actele nu au mai ajuns in termen la IGPR. Edited April 5, 2015 by Elvis Link to comment
DanielConstantin Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Elvis fara suparare e prima oara cand ma bag intr-o discutie contradictorie din multe altele care sunt aici. Daca te muti de pe o functie dau exemplu agent IV pe o functie de agent I si in acel raport de mutare iti treci si pozitia din statul de organizare si ti se aproba si esti mutat nu ti se pare normal sa fi si platit pe acea functie? Da, iti trebui si nota de fundamentare, dar daca ti se aproba sa treci pe acea functie inseamna ca meriti, deci nu vad motive sa nu iti intocmeasca nota seful. Si daca nu vrea pentru ce avem sindicate? Am dat exemplu functia de agent deoarece eu sunt un amarat de agent nu ofiter. Link to comment
Elvis Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Pentru ca legea nu prevede. Sindicatul poate sa ceara decât respectarea legalității. Nu mi se pare normal,dar se intampla. Link to comment
hanny Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Pentru a evita n-spe postari pe aceeasi tema, am raspuns pe sectiunea privata. Link to comment
damaro Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Ma poate ajuta cineva cu informații referitoare la drepturi suplimentare odată cu avansare in gradul următor ? Exista reglementări cu privire la un cuantum majorat al normei de echipament sau dreptul de a primi suport pentru grad profesional de la magazia de echipament? Multumesc. Link to comment
pashaman Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 (edited) Fata de norma de echipament cea de toate zilele, primesti in plus trei randuri de grade, unul pentru tinuta de ceremonie si doua pentru tinuta de serviciu. Si vreo 11 - 14 lei la salariu. Edited June 19, 2017 by pashaman Link to comment
Recommended Posts