Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Procedura vanzare auto si pastrare numere de inmatriculare

eagleEYE

Question

Buna ziua,

Urmeaza sa.mi vand masina si as dori sa pastrez nr de inmatriculare. Care sunt pasii de urmat in acest caz?

1. Intocmirea actului Vanzare Cumparare + bifarea casutei cu pastrarea numerelor + instrainat catre pe talon

2. Scoaterea fiscalului

3. Plata taxei de rezervare a numerelor??

Si dupa astept pana la 30 de zile ca cumparatorul sa.mi trimita placutele? Ce se intampla in cazul in care nu le trimite?

Sau le pot pastra pe loc dupa plata taxei de rezervare..si apropo taxa asta se plateste inainte sau dupa vanzarea automobilului

Multumesc anticipat!

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Cred ca ne confunzi. Politia Romana nu se mai ocupa de inmatriculari din anul 2002. Aceste competente apartin Prefecturilor prin serviciile specializate de la nivel judetean. Apeleaza acolo cu incredere.

• 0

Ok..nu vreau sa intru in polemici..chiar daca nu lucrezi strict in domeniul inmatriculari poate altcineva are habar sau a trecut printr.o situatie asemanatoare si imi da si mie raspunsul.

• 0

Buna ziua,

Am rezervat numerele de inmatriculare ale vechiului auto.

In scurt timp urmeaza sa folosesc acele numere(sunt in posesia mea) pentru a inmatricula noul auto cumparat.

Stiu ca pentru acest lucru, la dosar, este necesar sa am si chitanta (30 ron) primita in urma solicitarii de pastrare numere.

Problema este ca nu mai am aceasta chitanta

Cum trebuie procedat, ce variante mi-au ramas?

Va multumesc!

• 0

Bună ziua tuturor.

In 11.11.2021 am vândut o mașină cu contract legal de vânzare-cumparare și la cumpărător l-am anunțat că îmi voi păstra numerele de înmatriculare ( fiind preferențiale ) dânsul a spus că mi le trimite. I-am dat fiscalul de la primărie și dus a fost. Trecut de o lună și nu am primit numele de înmatriculare,la telefon nu-mi răspunde. Am două întrebări :

-  dacă trebuie sa o radiez de la poliție și cum se procedează ? ( nu mai am decât contractul ) ;

- cum pot să-mi recuperez numerele de înmatriculare ?

Mulțumesc anticipat pentru ajutor !

• 0
  • Membru

Nu ai cum sa o radiezi.

Tu du-te cu contractul de vânzare-cumpărare, la tine la primărie și "scoate-o" din evidențele fiscale si in 90 de zile, înmatricularea sa va suspenda, iar la o banala oprire, i se va retine certificatul.

Numerele ar fi trebuit sa le rezervi, pt o suma de 20-30 lei.

E cam greu sa le recuperezi acum.

Edited by Roby