Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere suspendat pentru viteza


stelica2

Recommended Posts

Salut! In 2013 cu 105 km in localitate am primit suspendare 90 zile,am platit amenda,si am facut contestatie ,ca aveam nevoie de permis,am primit permisul(nu am primit nimic care sa-mi zica ca trebuie sa predau in 15 zile permisul pentru a da examen de redobandire permis)in luna august 2014 am schimbat permisul romanesc cu unul englez ,pe care il detin si acum,in luna martie 2015 am primit si instiintarea ca trebuie sa predau permisul pentru 90 zile plus datorita faptului ca nu am predat permisul dupa contestatie(nestiind ca trebuie)mi-a majorat perioada cu inca 30 zile fara drept de a cere redobindire permis cu reducere la 30 zile,ce mai pot face!

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Ai crezut ca scapi daca iti preschimbi permisul nu :naughty: ?Stai linistit ca in momentul in care vei fi depistat in trafic si se va verifica in baza de date starea permisului, atunci se va constata de fapt ca tu nu ai dreptul de a conduce!Dar te duci la Politia Rutiera si predai permisul de conducere valid (ca e enlez,congolez , bla bla) deoarece nu conteaza de ce natie este permisul pe care l-ai avut atunci si cel pe care-l ai acuma, deoarece tot in calitate de conducator auto ai incalcat regulile de circulatie!

Link to comment
 • 1 year later...

Buna seara ,

Am și eu cateva întrebări  , in aceasta seara mi-a fost suspendat dreptul de a conduce 90 zile pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50km/h

1.Cum imi pot reduce perioada de suspendare ?

2.dupa ce pregătesc dosarul cu dovada plăti a pv,copie după ci și după dovada de circulație și îl trimit la IPJSr de care aparține agentul care mi-a suspendat permisul,împreuna cu cererea ,trebuie sa primesc raspun dacă pot merge la examen sau cu dovada trimiteri merg la examen,eu locuiesc in București și permisul mi-a fost suspendat in Vrancea?

3.trebuie sa aștept sa imi expire dovada de circulație sau pot merge și pana sa imi expire dovada?

4.am citit pe aici ca daca nu merg sa dau examenul se mai Adaugă încă 30 de zile la cele 90 de zile ?

mentionez ca nu am mai avut permisul suspendat niciodată pentru nici o contravenție sau infracțiune și am mai mult de 10ani de când am permis 

Mulțumesc,

 

 

 

Link to comment

Conform art.106 din O.U.G nr 195/2002, pentru contravenția săvărșită, nu trebuie să susții examenul pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație. Poți cere însă această verificare și dacă o promovezi ți se reduce perioada de suspendare la 30 de zile, dacă nu o promovezi, sau dacă nu te prezinți, mai „încalți” 30 de zile.

 

Link to comment
 • 2 months later...

În data de 9.04 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză. Consider că pe acel tronson de drum nu aveam viteza pentru care am fost sancționat. Dovada de confirmare ducere expira pe data de 24.04. am câteva întrebări ,daca mă puteți ajuta . Pot da redobândire după 30 de zile de la data expirării dovezii? Problema e că nu am procesul verbal ,fiindcă am refuzat să il semnez fiindcă nu a vrut să îmi treacă mențiunile. 2. Pot face cerere de redobândire și după pot face contestație? Sau invers? Să depun contestație și între timp să dau redobândire? Am nevoie urgenta de permis și nu stiu o soluție legală . Dvs. cum mă sfătuiți să fac ? 

Link to comment

Buna ziua, in data de 06/12/2016 mi-a fost suspendat permisul auto pentru depasirea limitei de viteza legala in localitate, 101km/h mai exact. Mi-a fost imanata o dovada cu drept de conducere pana pe 20/12/2016. Permisul mi-a fost suspendat timp de 4 luni adica pana pe 20/04/2017. Problema mea e urmatoarea mi-a fost pierduta dovada si stiu ca sa imi recuperez permisul am nevoie de buletin si dovada, intrebarea mea e: Imi pot recupera permisul doar cu buletinul? Si as dori si o explicatie daca nu cer prea mult de ce am fost penalizat 4 luni. 

Link to comment

1.Dai o declaratie notariala pe proprie raspundere ca ai pierdut dovada si cu declaratia respectiva recuperezi permisul,

2.Ai perioada de suspendare de 4 luni deoarece nu ai sustinut examenul pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație.

 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

Hristos a Înviat,

În iunie 2017 am fost prins în localitate cu o viteză  ceva mai mare decât limita maximă admisă. Știam că am greșit, mi-am asumat, dar aveam o nevoie vitală de permis în următoarea perioadă, iar singura soluție a fost contestația. 

Acum am primit soluția, care sună în felul următor "  Respinge, ca neîntemeiată plângerea contravenţională .Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare". Vă rog frumos, dacă mă puteți lămuri. Acum este necesar ca în 15 zile să merg și să predau permisul sau trebuie să aștept ca hotărârea să devină definitivă și irevocabilă, apoi în termen de 15 zile să predau permisul? (în total aș mai avea 45 de zile permis)

Știu că am greșit, m-am învățat minte! Vă mulțumesc că existați pe străzi! Numai bine!

Link to comment
 • 7 months later...

Salut!pe data de 4 decembrie am primit comunicarea la hotararea civila privind apelul facut de mine ,suspendarea permisului ptr viteza.am fost informat gresit de avocat in sensul ca de la comunicarea hotarari am 15 zile sa predau permisul,la ghiseu a aflat ca de la data pronuntari adica 23 octombrie!cu avocatul ce sa mai vorbesc asa ca intreb aici,se mai poate face ceva sa raman  cu 3 luni suspendare?am vazut aici pe forum ceva cu legalizarea hotarari si de aici sa beneficiez iar de alea 15 zile.mai beneficiez de reducerea suspendarii daca ramane la 3 luni?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.