Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Sunt nevoit să-i cumpăr juniorului un smartphone de top, obligatoriu un model premium si mi-ar fi de ajutor câteva recomandări cu argumente referitor la care dintre cele două modele cu notorietate să aleg, să cumpăr Samsung Galaxy S6 sau iPhone 6?

Rugămintea mea e să discutăm aici strict despre cele două telefoane si stemele lor de operare, fără răutăti, fără subiectivisumul specific fanilor devotati si fără aprecieri jignitoare fata de posesorii ori utilizatorii acestora. Voi aprecia argumentele bazate pe experientele voastre, în special cei care detin astfel de telefoane.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Cred ca ar trebui pornit de la sistemele de operare pe care le au - unul android, altul iOS.

Androidul parca e prea incalcit si complicat. iOS e mai simplu si mai pragmatic... mai ales pt un copil.

 

PS De ce e musai sa cumperi smartphone si de top? :P

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Dacă esti părinte, cu sigurantă ai auzit la copil expresia: "Toti copiii au si eu nu am". Povestea e lungă, dar această dorintă a lui s-a dovedit a fi un impuls extraordinar pentru a-si depăsi rezultatele, iar acum sunt bun de plată, am promis si nu mai pot da înapoi. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Am avut si Samsung si Iphone...dar am ramas la Iphone pentru ca este mult peste ce poate oferi androidul plus dizainul!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Decizia de a achiziţiona unul sau celalalt telefon e un aspect ce ţine strict de gusturi, pentru că dezavataje şi avantaje există de ambele părţi. Alegerea trebuie făcută în funcţie de ce se vrea de la telefonul respectiv, iar aici o mare contribuţie o are sistemul de operare iOS sau Android.

Din punct de vedere hardware, Samsung Galaxy se prezintă teoretic cu specificaţii mai bune, dar asta nu se reflectă tot timpul în utilizarea telefonului.

În schimb faţă de Samsung, Apple cu al său iOS impresionează cu un telefon bine construit şi bine optimizat, ajutat de un ecosistem mult superior celui de la Google.

Aşa-zisă "libertate" este cea care face diferenţa dintre Android şi iOS, pentru că limitarea posiblităţilor de customizare şi modificare a unui sistem de operare este strâns legată de fiabilitate, uşurinţă în utilizare şi nivelul de securitate oferit de acesta.

Link to comment
Share on other sites

Eu am iPhone 5S, si pot spune ca din punctul meu de vedere in dezavantaj este faptul ca nu poti schimba acumulatorul, sau cel putin nu stiu eu unde.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Acum nici la Samsung nu se mai poate înlocui bateria decât într-un service. Acest aspect era una dintre cele mai dese critici aduse iPhone-ului de către fanii Samsung. Acum însă coreenii au adoptat solutia constructivă a americanilor si unul dintre asa zise avantaje ale Samsung-ului a dispărut. La fel si în cazul slotului pentru card, a dispărut si el.

Link to comment
Share on other sites

Bateria se poate schimba și la iPhone. Îți trebuie doar o șurubelniță de forma potrivită, care se găsește pe net. Pentru MacBookul meu am luat una de pe Okazii cu vreo 15 lei. Se potrivește și la iPhone 4S-ul soției, dar cred că la iPhone 5 și 6 trebuie una mai mică.

 

iPhone este mult mai bine construit, simți calitatea cînd îl ții în mînă. Afișajul este cu mult peste concurență. Viteza de lucru e mult mai bună (chiar dacă pe hîrtie unele Samsunguri au caracteristici tehnice mai bune) datorită sistemului de operare care-i proiectat special pentru acel aparat, față de Android care-i un compromis făcut să meargă acceptabil pe o multitudine de aparate.

 

Totuși, pentru cineva care nu-i tocmai paralel cu tehnica, iOS-ul poate fi foarte enervant uneori. Anumite operații sau configurări nu sînt posibile, nici chiar prin aplicații scrise de terți (pentru că sistemul de operare nu permite accesul aplicațiilor externe la funcțiile sale decît într-o măsură destul de redusă, din motive de securitate). Chiar și operațiuni elementare, cum ar fi schimbarea imaginii de pe fundal, te pot scoate din minți uneori.

Apoi, Apple are un nărav extraordinar de enervant, și anume că adesea încorporează în update-uri anulări ale unor funcții existente, care se fac pe șest, fără să te avertizeze nimeni, fără să fie măcar documentate pe undeva. Pur și simplu la un moment dat observi că ceva nu mai merge ca înainte, că o anumită opțiune a dispărut, și nu știi de ce. Iar dacă ai apucat să-ți instalezi o versiune nouă și nu-ți place, nu mai poți să faci nimic, nu mai e cale de întoarcere.

Prin contrast, Androidul este foarte deschis și configurabil, îl poți face să arate cum vrei tu, găsești pentru el aplicații care să facă orice îți trece prin cap.

 

Pe de altă parte, iOS fiind atît de închis și obtuz, este în consecință și foarte robust. Un utilizator obișnuit, fără înclinații deosebite către tehnică, îl poate folosi în siguranță 100% din timp, fără probleme, fără blocaje, fără să-și bată capul cu detalii tehnice. Este aproape imposibil ca o aplicație scrisă prost să pună tot telefonul pe butuci. Orice s-ar întîmpla, partea care ține strict de telefonie va funcționa întotdeauna și va avea întotdeauna acces prioritar la resursele hardware indiferent de ce aplicații rulează. Dacă vrei un smartphone pe care să te poți baza întotdeauna, care să nu se blocheze, să nu aibă nevoie de restart periodic, să nu facă mînării pe la spate (de ex. transferuri de date neautorizate) și alte de-astea, atunci cu iPhone n-ai cum să dai greș.

Dacă însă ești genul de inginer căruia îi place să dețină controlul total și care nu suportă ca o corporație să decidă ce e mai bine pentru el, atunci mergi pe Samsung. În schimbul unei calități (percepute, cel puțin) mai scăzute, al vitezei ceva mai reduse și al interfeței mai puțin intuitive, îți oferă o libertate aproape totală.

Edited by VladSoare
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Foarte bine punctat şi o descriere corectă Vlad. :good:

În timp ce Android-ul se găseşte instalat pe sute, chiar mii de modele diferite de smartphone ori tablete şi e firesc să nu poate vreodată să atingă un nivel ridicat de optimizare, iOS-ul de la Apple are câteva modele, ale căror sisteme hardware sunt foarte bine cunoscute de producător. E normal să existe această diferenţă din punctul de vedere al optimizării şi fiabilităţii.

Un alt avantaj ce trebuie menţionat este că utilizatorul de iPhone, iPad, iPod etc. primeşte regulat actualizări (update-uri) de software, prin care sunt introduse funcţii şi caracteristici noi, sunt eliminate eventualele probleme (bug-uri) şi e îmbunătăţită securtitatea.

De exemplu, eu am un iPad 2 care a apărut şi pe care l-am cumpărat în 2011 (acum 4 ani) şi în prezent rulează ultima versiune de iOS 8.2.0. Funcţionează şi acum la fel ca atunci când l-am cumpărat, iar bateria are o autonomie de cel puţin 10 ore (nou avea 12 ore).

Din păcate, utilizatorii de Android nu se pot bucura de asemenea actualizări ale softului, pentru că în general producătorii de smartphone ce rulează Android abandonează dezvoltarea modelului respectiv de telefon şi îşi canalizează eforturile pe următorul smartphone lansat în piaţă. Singura excepţie este Nexus, telefonul comercializat de Google, dar nici acesta nu primeşte actualizări ale softului atât de des şi uşor cum se întâmplă la Apple.

Link to comment
Share on other sites

Aici, pur și simplu ține de preferințe!

Eu personal am un Sony Xperia și Samsung Galaxy, nu pot să-ți spun care este mai bun(iar comparația cu Iphone, nu o pot face pentru ca nu am avut). Așa cum s-a spus mai sus, fiecare cu avatanjele și dezavantajele sale. Dacă totuși, te decizi către Android, iți recomand să ai în vedere HTC One M8 (un telefon care imi place foarte mult), dar și Samsung Galaxy Alpha(care la "dizain" , seamănă cu IPhone). Ambele telefoane sunt cu carcase metalice.

O comparație între Samsung Galaxy Alpha și iPhone 5S:

 

Link to comment
Share on other sites

Alegerea mea ar fi Samsung Galaxy S6. Dar, cum spuneau si colegii e mai mult o chestiune de gusturi, desi, specificatiile telefoanelor Samsung sunt peste cele Apple.

Tinand cont ca il vei achizitiona pentru copilul tau te sfatuiesc sa alegi S6 deoarece are o camera foto/video mai buna iar copii in ziua de azi fac foarte multe poze/filmari, nu? :)

Numai bine ca maine intra salariul.  :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

Dacă vrei un smartphone pe care să te poți baza întotdeauna, care să nu se blocheze, să nu aibă nevoie de restart periodic, să nu facă mînării pe la spate (de ex. transferuri de date neautorizate) și alte de-astea, atunci cu iPhone n-ai cum să dai greș.

 

La ce te referi când spui "să nu facă mînării pe la spate (de ex. transferuri de date neautorizate)"?  :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Se referă la colectarea şi transmiterea datelor personale fără acordul utilizatorului, mai exact de controlul permisiunilor acordate aplicaţiilor instalate în smartphone.

Atât Android-ul cât şi iOS-ul au un sistem de permisiuni pentru aplicaţii, dar în timp ce iOS-ul permite utilizatorului să acorde permisiuni individual pentru fiecare funcţie utilizată şi îi dă posibilitatea să întrerupă oricând această permisiune, Android-ul oferă o singură solicitare atunci când se instalează o aplicaţie, fără să ofere posibilitatea modificării ulterioare.

Mai pe româneşte, când vrei să instalezi de exemplu aplicaţia Facebook pe un device cu Android, îţi apare o fereastră care te informează şi îţi enumeră toate permisiunile de care are nevoie aplicaţia respectivă să ruleze, iar utilizatorul are o singură opţiune - un buton Acceptă. Dacă nu acceptă, nu mai poate instala aplicaţia în telefon.

Iar ca să înţelegeţi care e smecheria cu aceste permisiuni, să analizăm ce permisiuni primeşte aplicaţia de Facebook la instalare pe Android (pentru că aproape toată lumea o are în telefon).
 
permisiuni_facebook_android.jpg
 
Dacă citiţi cu atenţie veţi vedea că aplicaţia Facebook instalată pe un smartphone ce rulează Android are acces la:

Spoiler
  • Istoricul de pe dispozitiv şi din aplicaţie: preia aplicaţiile care rulează
  • Identitate: adaugă sau elimină conturi, citeşte cartea dvs. de vizită, găseşte conturi pe dispozitiv
  • Calendar: adaugă sau modifică evenimente din calendar şi trimite e-mailuri invitaţilor, fără ştirea proprietarului, citeşte evenimente din calendar şi informaţii confidenţiale
  • Persoane de contact: citeşte agenda, modifică agenda
  • Locaţie: locaţia aproximativă (bazată pe reţea), locaţia exactă (bazată pe reţea şi GPS)
  • SMS: citeşte mesajele text (SMS sau MMS)
  • Telefon: scrie în jurnalul de apeluri, citeşte jurnalul de apeluri, apelare directă numere de telefon
  • Fotografii/Media/Fişiere: citeşte conţinutul stocat pe USB, modifică sau şterge conţinutul stocării USB
  • Cameră foto: realizare fotografii şi videoclipuri
  • Microfon: înregistrare audio
  • Informaţii privind conexiunea Wi-Fi: vizualizează conexiunile Wi-Fi
  • ID-ul dispozitivului şi informaţii despre apeluri: citeşte starea şi identitatea telefonului (IMEI-ul)
  • Altele: primire date prin internet, ajustează dimensiunea imaginii de fundal, descărcare fişiere fără notificare, citeşte statistici referitoare la baterie, se conectează şi se deconectează de la Wi-Fi, acces deplin la reţea, modificare setări audio, modificare conectivitate în reţea, controlează vibrarea, extindere/restrângere bară de stare, creează conturi şi setează parole, trimitere mesaj difuzat persistent, rulează la pornire, citire setări de sincronizare, setare imagine de fundal, vizualizează conexiunile la reţea, reordonează aplicaţiile care rulează, activează/dezactivează sincronizarea, citire configurări ale serviciilor Google, instalează comenzi rapide, împiedicare intrare dispozitiv în repaus, suprapune elemente vizuale peste alte aplicaţii.

Pe lângă faptul că are acces la absolut toate datele personale din telefon, aplicaţia poate să modifice contactele din agendă, să trimită mail-uri fără ştirea utilizatorului, are permanent acces la locaţie, are acces la SMS-uri, poate efectua apeluri telefonice şi aşa mai departe.

Modul în care sistemul de acordare a permisiunilor pentru aplicaţii funcţionează în Android e foarte limitat, pentru că utilizatorul nu poate acorda acces individual pentru fiecare permisiune şi trebuie să accepte întreaga listă ori să nu instaleze aplicaţia.

În schimb, controlul permisiunilor acordate aplicaţiilor în iOS funcţionează diferit. Sistemul de operare de la Apple oferă posibilitatea ca pentru fiecare aplicaţie instalată să fie acordate individual permisiunile, pentru a preveni utilizarea neautorizată. Astfel la instalarea unei aplicaţii, sistemul de operare doar instalarează propriu-zis aplicaţia fără a acorda nici un fel de permisiune de accesare a datelor şi informaţiilor din sistem, iar pentru a putea accesa şi utiliza anumite permisiuni, aplicaţia trebuie să solicite permisiunea individual atunci când are nevoie să folosească respectivele date ori informaţii prima dată.

De exemplu, când se instalează Google Maps, atunci când este utilizată / pornită prima dată aplicaţia, aceasta va fi afişa pe ecran o fereastră pop-up prin care solicită acordarea permisiunilor pentru acces la datele de localizare. Dacă alegi să nu acorzi permisiunea de acces la localizare, aplicaţia funcţionează în continuare, dar nu te mai localizează pe hartă.

Mai mult, în iOS utilizatorul poate modifica oricând permisiunile aplicaţiilor individual, iar sistemul de permisiuni este foarte uşor de înţeles şi de folosit. Se pot modifica permisiunile aplicaţiilor intrând în Setări Intimitate, unde sunt listate toate categoriile de permisiuni şi unde pot fi modificate în orice moment.

post-1-0-42428300-1387809366.png

Aceste chestiuni nu sunt întâmplătoare, ăsta e preţul pe care trebuie să-l plătească utilizatorii de Android, în schimbul senzaţiei că aplicaţiile din Google Play şi totul în Android e gratis.

Şi e foarte simplu, pentru că gratuitatea este doar o iluzie, iar dezvoltatorii de aplicaţii trebuie să trăiască şi ei din ceva. Nimic nu e gratis pe lumea asta, iar dezvoltatorii mari din Google Play colectează şi vând către agenţiile de publicitate aceste date (personale ori anonime) ale utilizatorilor ce le folosesc aplicaţiile.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Gata, l-ai convins  :)) E ca si cum ai citi efectele secundare de la aspirina.

Edited by Ben
Link to comment
Share on other sites

Eu sunt fan Samsung detin un s4 de 2 ani si sunt foarte multumit de el.Referitor la S6 sunt sigur ca are multe inbunatatirii dar totusi pretul mi se pare destul de mare pentru un smartphone,acesta poate ajunge si la 4800 lei

Link to comment
Share on other sites

Iar ca să înţelegeţi care e smecheria cu aceste permisiuni, să analizăm ce permisiuni primeşte aplicaţia de Facebook la instalare pe Android (pentru că aproape toată lumea o are în telefon).

Să ne întelegem, de exemplu aplicația Facebook nu solicită aceleasi permisiuni și pe Android și pe iOS? Pe iPhone e diferită aplicația?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Da, aplicaţia Facebook (cât şi multe altele) deşi arată aproximativ la fel pe ambele sisteme de operare, e (sunt) diferită/e, iar asta se datorează în primul rând limbajului de programare specific platformei.

Pentru a înţelege, una dintre cele mai mari diferenţe ale Androidului faţă de iOS, este că acest sistem de operare e open source (unii apreciază că e un avantaj alţii că e o vulnerabilitate). Acest lucru înseamnă că respectivul soft este oferit gratis şi la dispoziţia tuturor, oferind sursele şi documentaţia necesara înţelegerii lor. Oricine doreşte poate prelua acele surse şi le poate modifica/îmbunătăţi/repara erori după bunul plac.

În schimb sistemul de operare iOS dezvoltat şi distribuit cu o mare stricteţe de Apple, este foarte închis în această privinţă şi foloseşte un sistem de criptare a datelor ce nu permite dezvoltatorilor accesul la codul sursă. Pe lângă acest lucru, Apple este foarte restrictiv şi în privinţa documentaţiei pentru dezvoltatori, aşa numitele API-uri, fiind destul de limitate în comparaţie cu cele oferite de Android ori alte sisteme de operare.

API-ul (Application Programming Interface) este de fapt o interfaţă destinată programării unor aplicaţii care aduc funcţii noi pentru un sistem de operare. Această inerfaţă API conţine uneltele necesare programatorilor pentru a realiza aplicaţii.

Asta e una dintre diferenţele notabile între cele două sisteme de operare. În timp ce Android-ul, fiind open surce, oferă acces total la sistemul de operare, cei de la Apple nu oferă aceste "unelte" pentru multe dintre funcţiie sistemului lor de operare, iar ăstea sunt de fapt limitările mult blamate de toată lumea ale iOS-ului.

De exemplu, nu vei găsi în AppStore nicio aplicaţie care să întregistreze convorbirea telefonică ori aplicaţii de genul Black List cum sunt la Android, pentru că o astfel de aplicaţie ar avea nevoie de un API care să-i ofere acces aplicaţiei respective la gestionarea apelurilor telefonice, iar acest aspect e apreciat de cei de la Apple mult prea riscant, e considerat de ei o breşă de securitate. Tot din aceste motive în iOS şi implicit în AppStore nu există aplicaţii care să aibă acces la SMS-uri.

În privinţa dezvoltării aplicaţiilor, API-urile Androidului oferă acces nestingherit la asemenea funcţii de bază, cum ar fi "accesul la sms-uri", "acces la aplicaţia telefon", "acces la e-mail", iar asta duce la existenţa aplicaţiior privind gestionarea SMS-urilor ori gestionarea apelurilor telefonice, a datelor confidenţiale şi aşa mai departe. Logic, aceste permisiuni pot fi folosite, după cum oricine îşi poate da seama şi în scopuri mai putin legitime ori dăunătoare, iar spre exemplu pot apărea aplicaţii care să trimită sms-uri la numere speciale ori care să apeleze numere de telefon cu suprataxă, sau aplicaţii care să trimită mail-uri fără ca utilizatorul să ştie, etc. Oricând pot apărea aplicaţii care să abuzeze de aceste permisiuni cum de fapt au apărut la Android şi ăsta este unul din motivele pentru care Apple este foarte restrictiv în această privinţă, în sensul că ei nu oferă API-uri pentru multe funcţii şi informaţii de bază.

Aceste limitări ale celor de la Apple merg mult mai departe şi din cauza asta utilizatorul de iOS nu poate descărca aplicaţii din altă parte decât AppStore. Apple este recunoscut pentru testele draconice şi foarte amănunţite făcute înainte de a accepta o aplicaţie în App Store. Un dezvoltator aşteaptă luni de zile până aplicaţia urcată de el este aprobată şi devine accesibilă publicului în AppStore.

În schimb, Android-ul permite instalarea aplicaţiilor şi din alte surse decât din piaţa de aplicaţii Google Play, aspect care deschide noi posibilităţi de infectare. În acelasi timp, în Google Play orice dezvoltator poate urca orice tip de aplicaţie fără o evaluare / testare amănunţită în prealabil, existând doar un sistem automatizat de verificare (sistemul de securitate Google Play denumit Bouncer). Mai mult au existat şi probabil există şi în prezent vulnerabilităţi privind sistemul de adăugare al update-urilor, în sensul că dezvoltatorul publică o aplicaţie legitimă, în care adaugă ulterior printr-un update (actualizare) funcţii nocive.
În cele mai multe cazuri, aplicaţiile din Google Play ce conţin coduri malware sunt scoase / eliminate din market doar după ce sunt raportate de către utilizatori / comunitate ca fiind periculoase şi intră într-un proces de verificare mai detaliată. Din păcate această politică / atitudine reactivă a celor de la Google permite o fereastră imensă de vulnerabilitate.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Galaxy NOTE 4... android este mult mai customizabil si are parte de o piata de aplicatii gigantica comparabil cu ios. De asemenea note 4 au procesoare quad core. Daca ai bani de dat pe bune incearca sa gasesti versiunea cu 8 core arm cortex... ios si iphone sunt slabe comparativ cu un note 4 cu android si exynos. eu am un note 4 care imi serveste pe post de pc cand imi mai crapa laptopul. Am si tastatura la el si camera pe un kit cu hub usb si conectare la monitor pe wireless...

LE: always android si samsung... ios si iphone platesti decat reclama si atat...

Edited by redoctober
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Ar fi utile câteva argumente pentru a te lua cineva în seamă. Dacă postezi doar de dragul de a posta şi a te băga în seamnă, nu ajuţi cu nimic.

Afirmaţii de genul ăsta:

On 31 martie 2015 at 17:28, redoctober a scris:

LE: always android si samsung... ios si iphone platesti decat reclama si atat...

fără o explicaţie, o argumentare pertinentă şi câteva din motivele care te determină să susţii o asemenea afirmaţie şi care să-l facă pe cititor să ia în calcul o asemenea recomandare, e inutilă şi copilărească.

Mai mult, faci afirmaţii care nu prea au legătură cu realitatea şi dovedesc că eşti puţin cam departe de subiect, mai exact susţii că:

On 31 martie 2015 at 17:28, redoctober a scris:

... android ... are parte de o piata de aplicatii gigantica comparabil cu ios.

iar în realitate diferenţa între cele două pieţe de aplicaţii nu e chiar aşa gigantică cum îţi imaginezi tu.

De exemplu conform celor de la www.businessinsider.com (un site de business şi technologie cu notorietate din America) asta era diferenţa între cele două pieţe de aplicaţii la începutul acestui an.

bii-sai-cotd-apps-in-appstores-1.png

aceleaşi date le oferă şi www.zdnet.com (la fel un site cu notorietate în domeniu)

activeapps2.png

Ori diferenţa între 1.43 millioane de aplicaţii pentru Android, faţă de 1.21 millioane de aplicaţii pentru iOS, nu este deloc "gigantică" având în vedere cota de piaţă a celor două sisteme de operare.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu sunt afirmatii nefondate. Pe site-ul zdnet.com: http://www.zdnet.com/article/ios-versus-android-apple-app-store-versus-google-play-here-comes-the-next-battle-in-the-app-wars/ (de unde si cred ca este acel graphic) arata clar ca piata android are mai multe aplicatii gratuite decat apple store. De asemenea sunt cu 60% mai multe downloaduri de pe google play, decat de pe apple store. Tot in acelasi articol se arata in mod clar ca motivul pentru care apple store este in frunte, este din cauza clientilor premium (adica aia care cumpara telefoanele si dupa se trezesc ca trebuie sa plateasca dublu pentru o aplicatie comparativ cu cei care au android, sau poate chiar trebuie sa platesti o aplicatie comparativ cu cineva care nu trebuie sa plateasca pentru ea, avand android).

Sa redactez mai bine argumentele, atunci, sa fiu de ajutor  B-)  :

1. Hardware: procesoarele de pe note 4 comparativ cu procesoarele de pe iOS sunt mult mai puternice. Argument: http://wccftech.com/iphone-6-samsungs-galaxy-note-4-galaxy-note-edge-ultimate-showdown/. Pe acest site sunt adunate date din mai multe site-uri care testeaza performantele. Rezultatul difera in functie de cine testeaza. Insa daca adaugi ca versiunea cu Exynos are un procesor ARM Cortex, cu grafica imbunatatita, fara celelalte teste sa nu mai conteze, de aceea imi place mai mult Note 4. Tinand cont ca marea majoritate dupa ce isi cumpara un smart phone nu incep apoi sa il foloseasca la a face procesoare grafica, pana si versiunea cu 4 core este ok.

2. Piata de software: conform chiar cu articolul postat de Marius, sa iti iei un iPhone, ca apoi sa platesti un pret premium pentru un set de aplicatii nu imi surade. Pe android market gasesti mult mai multe versiuni de software si mai ieftine (sau gratuite);

3. 712$ pret iPhone 6, 610$ pret Note 4...

4. Am Galaxy Note deja... l-am dat de pamant, l-am purtat in buzunar... l-am scapat pe jos la sala pe greutati. I-am schimbat carcasa si merge fara probleme... L-am scos in ploaie a fost udat... Inca merge... dupa povestea cu iPhone care se indoaie daca il tii la spate, nu stiu daca un iPhone ar fi supravietuit la cate am facut cu al meu Galaxy Note...

5. Parere pur subiectiva: imi place mai mult android dpdv al customizarii...

Link to comment
Share on other sites

1. Am cumparat Smart Dock Multimedia Hub-ul pentru seria Galaxy Note. Il conectez la monitor si am programe instalate pe el pentru programare. Mi-am transformat mobilul intr-un mini laptop pe care pot programa in Java/C# si gratis. Am o aplicatie de VPN de la CISCO si aplicatia SideSync de la Samsung... ma pot conecta de pe mobil la PC si sa folosesc tastatura si mouse de pe PC sa controlez ambele. Devine foarte eficient daca dezvolti aplicatii pentru mobile.

2. Ma conectez la laptop cu splashtop app, pentru gaming, daca nu sunt la laptop. Prefer sa tin cele doua domenii separate (munca vs fun).

3. Matlab instalat pe mobil (dar trebuie licenta de la Matlab, asa ca nu e gratis).

4. Octave instalat (e Matlab, dar gratis...).

5. Extins memoria cu un micro-sd de 128GB luat de pe amazon...

6. Widgets pentru stock market info, custom made de mine... precum si alte widget-uri custom made pentru informatii, websites, etc...

7. Cateva alte programe de scripting... dar aici merg cam nasol pentru un mobil, tot mai bun ar fi un laptop... (compileaza mai repede, mai comod cu tastatura si mouse-ul, etc)...

8. Folosesc mobilul pe post de WIFI hotspot pentru toate dispozitivele din casa care au nevoie de internet, inclusiv o drona care primeste comenzi pe o interfata wireless...

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Acestea nu sunt customizări ale sistemului de operare, ci vorbeşti despre accesorii sau aplicaţii pentru telefon. Şi toate sunt absolut inutile pentru un utilizator normal, ca să nu mai spun că le poţi avea şi pe iOS, pentru că au versiuni pentru ambele sisteme de operare. Mai mult decât atât, în privinţa accesoriilor utilizatorii de telefoane de la apple te asigur că sunt în avantaj, se găsesc infinit mai multe accesorii pentru iphone tocmai pentru că producătorii au câteva doar modele pentru care trebuie să dezvolte un accesoriu, spre deosebire de telefoanele cu android care se găsesc în versiuni cu miile. De asemenea ai amintit că foloseşti telefonul pe post de router wifi, asta e o funcţie banală pe care o găseşti la telefoanele apple încă de la primele generaţii, deci nici vorbă de customizare a sistemului de operare. 

Singura "customizare" am putea să o considerăm ca fiind acele widgets, dar nici aici nu e ceva ce utilizatorii de iOS nu pot avea. Există widgets şi în iOS, numai că la telefoanele apple le găseşti în Notification Center, nu pe ecranul de start.

Cât despre exitinderea memoriei prin micro-sd Samsung a adoptat "reţeta" americanilor, iar la noul Galaxy nu mai există slot. La fel şi în cazul bateriei, nu se mai poate schimba decât în sevice. Au încercat şi coreenii să facă ceva diferit faţă de Apple cu un senzor de amprentă diferit, dar şi în acest caz, până la urmă au copiat modelul de pe iPhone şi au renunţat la "invenţia" lor cu senzorul îngust peste care doar trebuia să treci degetul. În concluzie "Apple lead the way", ceilalţi inclusiv samsung sunt doar followers.

Povestea asta cu cât de customizabil este androidul este valabilă doar pentru utilizatorii foarte foarte avansanţi, nu pentru utilzatorii normali. E ca şi acel argument al specificaţiilor tehnice, unde se vorbeşte despre cine ştie ce procesoare extragalactice cu multe nuclee şi frecvenţe astronomice, dar pe care un utilizator normal le plăteşte inutil, pentru că nu ajunge să le folosească niciodată la capacitate maximă.

Edited by Catalin
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Adaugă faptul ca copilului ii va trebui si un AppleWach , daca v a învață bine .... Deci trebuie sa - i iei Iphone. Eu , sotia, copilul meu si socrii avem doar Iphone, mai am si o tableta si daca as avea bani as lua un IMac si Iwach. Le sincronizez pe toate, merg super cu IOS. Mai mult pot sa i blochez telefonul la copil de acasa, sa- l localizez etc.... telefoanele rezista mult la uzura făcută de copil,. Recomand. iphone 5 s ... Mie îmi place mai mult decât 6. Din punctul meu iphone 6 s- a apropiat de forma lui samsung , cu marginile rotunjite. Big plus soft IOS .

Edited by Valahul
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.