Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat 30 de zile, neacordare prioritate pietoni

01van

Question

Buna ziua! Am si eu trei intrebari, daca se poate sa ma lamuriti.

Acum cateva zile mi-a fost suspendat permisul 30 de zile pentru neacordare prioritate pietoni + 4 puncte penalizare si amenda. Am platit deja amenda, imi recunosc gresala.

Intrebarile sunt:

1. Trebuie sa dau un examen 13/15 ? Daca da, unde se da ? Am primit amenda in Ilfov, in Bragadiru, eu stau tot in Ilfov dar nu in Bragadiru.

2. Cum reintru in posesia permisului ? Dupa cele 30 de zile + cele 15 pentru care am primit dovada, unde trebuie sa ma duc pentru a ridica permisul sau care sunt pasii ?

3. Am inteles ca se poate face o cerere pentru ca cele 30 de zile de suspendare sa inceapa mai devreme, nu dupa ce se termina cele 15 zile pentru care am primit dovada. Se poate ? (Imi expira chiar dupa Paste si as vrea sa expire inainte de Paste) Si daca da, unde se face cererea ?

Multumesc!

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

La primele 2 intrebari iti pot raspunde eu ,cu toate ca in calitate de sofer si tu ar trebui sa sti asta.

1) Nu trebuie sa dai examenul.

2) Da dupa ce expira cee 30 zile de suspendare si permisul il poti ridica de la unitatea emitenta a acestuia

O zi buna

• Upvote 1

• 0
  • Moderator

3. Am inteles ca se poate face o cerere pentru ca cele 30 de zile de suspendare sa inceapa mai devreme, nu dupa ce se termina cele 15 zile pentru care am primit dovada. Se poate ? (Imi expira chiar dupa Paste si as vrea sa expire inainte de Paste) Si daca da, unde se face cererea ?

Pentru acest lucru trebuie să depui o solicitare scrisă în acest sens adresată şefului poliţiei rutiere care dispune suspendarea dreptului de a conduce (şeful poliţiei rutiere care a aplicat sancţiunea).

• 0

Eu nu am auzit sa iti poata dispune suspendarea inaintea celor 15 zile. Sunt povesti. Au fost pe vremea anilor 90

• 0

Am intrebat de examen pentru ca in Cod scrie " daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;"  ceea nu s-a intamplat.

Si vroiam sa fiu sigur daca se da examenul sau nu, pentru ca nu as vrea sa se prelungeasca cu inca 30 de zile. 

@ciopy, da se poate dispune suspendarea inaintea expirarii celor 15 zile pentru care ai primit dovada. Dar eu am renuntat la idee. O sa astept sa treaca cele 15+30 de zile. Dar vreau sa fiu sigur in legatura cu examenul. Daca trebuie sa ma programez sau nu.