Jump to content
POLITISTI.ro

Am cumparat doua iPad-uri blocate pe iCloud; ce fac?


adytm

Recommended Posts

Buna ziua in primul rand  si sper sa pot primi un mic ajutor din partea dvs.

Problema mea se pune in felul urmator , acum ceva timp am cumparat 2 Ipaduri air asa cum spune si titlul topicului , de la un asa zis vanzator credibil pentru mine la acea vreme. Ne am intalnit , verificat ipadurile zic eu , dau banu totul ok (din discutiile noastre vanzatorul imi spusese ca le a primit din Canada, eu intrebind deoarece aveau un pret destul de ok) . Dupa o vreme ma pun si le dau o resetare generala si ca sa vad ca ele defapt sunt blocate de icloud, apare mesajul pe ele precum sa sun la nr. de tel sau sa dau mesaj, cea ce am si facut . Dupa o vreme nu stiu exact cat, primesc un tel. nu cunosteam nr. era din Elvetia  si surpriza politia criminalista din tara respectiva. Am explicat totul cum a fost ( aveau si translator roman)  , am tinut legatura am trimis si mesajele care le-am avut cu vanzatorul , serialele ipadurilor , nr.   de tel. al vanzatorului , am vorbit si cu  proprietarul tabletelor prin mesaje care de fapt era o scoala de unde fusese furate  in incercarea de a debloca aceste ipaduri sa nu raman cu paguba,  dupa lungi discutii si treburi cu ancheta nu am rezolvat mai nimic, inca stau cu ele in dulap . Acum recent am reusit sa descopar numele vanzatorului, am aflat si ce face , fiind chiar in acelasi oras(PRECIZEZ CA LA TEL NU A VRUT SA-MI MAI  RASPUNDA) .

Intrebarea mea este ce pot face in acest caz si cum imi pot recupera paguba fara sa fac vreo trasnaie , ca stiti se pot face multe  , cat mai elegant si cu conditia sa-mi recuperez banii.

Va multumesc pentru atentie si daca se poate un raspuns mi-ar fi de mare ajutor.

 

Cu stima,

Link to comment

Dar Ipad-urile unde sunt acum?In zilele noastre cand achizitionezi electronice fara documente de provenienta si fara o documentare anterioara privind produsele ce urmeaza sa le cumperi iti asumi niste riscuri.

Link to comment

la mine sunt , problema ii ca nu  pot sa le folosesc , si nu le-am inapoiat in elevetia deoarece erau asigurate acolo ca au primit despagubire . ideea era cum sa procedez cu respectivul care mi le-a vandut sa pot sa-mi recuperez paguba

Link to comment
  • Moderator

In principiu este un litigiu civil, intre vanzator si cumparator (viciu ascuns etc).

Insa cele doua IPad-uri au devenit corp delict... N-ar fi exclus ca in curand sa te trezesti cu Politia la usa ori sa primesti o citatie. Daca incerci sa le vinzi, acum ca ai aflat ce-i cu ele, risti sa ai probleme si tu (tainuire, favorizarea infractorului etc).

Fara sa o interpretezi ca "morala", insa daca ai fi cautat pe net, inclusiv pe acest forum, exista zeci de tutoriale despre ce sa faci cand iti cumperi un iPad, iPhone etc. folosit.

Link to comment

pai tainuirea infractorului nu cred sa fie pentru ca am discutat cu politia din tara de unde au fost furate plus ca am discutat si cu proprietarul, plus caam dat si nr. de tel al celui de la care am cumparat bunul , mai ales ca daca stiam de la inceput ca-s furate nu eram tampit sa arunc banii asa . pai ce sa pot vinde daca sunt blocate .

 

Am emailurile trimise si primite cu acel politist din elevetia +  mesajele cu proprietarul  + plus mesajele cu vanzatorul in care i-am transmis ca l denunt la politie.

 

Va multumesc deocamdata si daca mai sunt si alte pareri  va rog sa ma ajuta-ti.

 

Cu stima,

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.