Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu un vecin


ccosmin94

Recommended Posts

Buna seara, as dorii sa imi spuneti daca se poate pedepsii un vecin care in prima zi de Pasti a arunta pe strada otrava ca sa omoare cainii vagabonti,si din nefericire mi-a otravit un Ciobanesc German si o pisica .V-as intreba dace exista vreo pedeapsa?

Link to comment
 • Member

legea 205 din 2004 cu modificarile ulterioare spune ca fapta comisa e infractiune.

studiati aici http://www.ansvsa.ro/documente/1%20Lege_205_2004-privind_protectia_animalelor_188ro.pdf

Puteti sa depuneti plangere la Sectia de Politie pe raza careia s-a petrecut fapta.

Ganditi-va si la mijloacele cu care poate fi probata fapta, sa nu pierdeti timpul degeaba. Ce au patit animalele, au murit sau le-ati salvat?

Edited by bozo
Link to comment
 • Moderator

Exista Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor – modificata prin Legea Nr. 9/2008 care prevede:

Art. 6

(1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).

(2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:

a) omorarea animalelor, cu intentie;

b) practicarea tirului pe animale domestice sau captive;

c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) folosirea de animale pentru expozitii, spectacole, publicitate, realizare de filme si in scopuri asemanatoare, daca aceste activitati le provoaca suferinte fizice si psihice, afectiuni sau raniri;

f) abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului;

g) administrarea de substante destinate stimularii capacitatilor fizice ale animalelor in timpul competitiilor sportive, sub forma dopajului;

h) maltratarea si schingiuirea animalelor;

i) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor;

j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;

k) despartirea puilor de mama pana la varsta de minimum opt saptamani de viata;

l) capturarea animalelor prin alte metode decat cele prevazute de lege;

m) folosirea armelor cu tranchilizant in alte situatii decat pentru imobilizarea animalelor.

Art. 23

(1) Constituie contraventie urmatoarele fapte:

a) nerespectarea dispozitiilor art. 12;

b) nerespectarea dispozitiilor art. 5 alin. (1);

c) supunerea unui animal la rele tratamente;

d) nerespectarea dispozitiilor art. 26 alin. (3);

e) supunerea unui animal la cruzimi.

(11) Constituie infractiuni urmatoarele fapte:

a) detinerea si comercializarea de animale salbatice de catre persoane fizice si juridice neautorizate, cu exceptia gradinilor zoologice;

b) folosirea animalelor pentru cersetorie, in scopul obtinerii de foloase necuvenite;

c) faptele prevazute la art. 6;

d) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

e) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) cele de la lit. a), cu amenda de la 800 lei la 1.000 lei;

b) cele de la lit. b)-e), cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei.

(3) Infractiunile prevazute la alin. (11) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) cele de la lit. a), cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 10.000 lei si confiscarea animalelor;

b) cele de la lit. b), cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 6.000 lei si confiscarea animalelor;

c) cele de la lit. c), cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei si confiscarea animalelor;

d) cele de la lit. d), cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 2.000 lei si confiscarea animalelor;

e) cele de la lit. e), cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 2.000 lei si confiscarea animalelor.

Link to comment
 • Moderator

Speta dumneavoastra e destul de greu de probat. De unde stiti ca vecinul a aruncat otrava si cu ce scop? Animalele au fost vazute de un veterinar iar in cazul in care au decedat, li s-a efectuat necropsie? Poate radeti, dar nu va spun aberatii, trebuie probata aceasta fapta cu dovezi solide.

 • Upvote 1
Link to comment

Sa ii raspund intai lui BOZO animalele au murit, si da doctorul veterinar le-a facut o autopsie la ambele animale si a spus ca au luat nu stiu ce substanta de pe drum care le-a perforat stomacul etc.(dovezi nu am ,doar din ce au spus vecinii ca l-au auzit ca vrea sa arunce cu otrava pe strada ca sa omoare cainii vagabonzi) VA MULTUMESC CA MI-ATI RASPUNS LA INTREBARE

Link to comment
 • Member

Pai atunci nici nu sunteti sigur ca el e de vina. Sursele de otravire pot fi multe, insa cu otrava care sa perforeze stomacul e mai greu, ca animalele nu prea o mananca, mai ales pisicile. Cele mai dese cazuri de otravire sunt cauzate de otrava pentru rozatoare, care poate fi ingerata direct(daca a fost pusa cu intentie sau accidental), sau dupa ce a fost consumata de soareci, sobolani, pasari etc, care la randul lor sunt consumate de animale domestice. Asta pentru ca nu isi da seama animalul ca e otrava, contine o substanta anticogulanta, iar simptomele apar la cateva ore sau chiar zile, si ar fi hemoragia a aparatului digestiv si respirator, varsa sange sau il scuipa.

Ce fel de autopsie a facut medicul? Si ce substanta a gasit in stomac daca a facut autopsie? Majoritatea substantelor otravitoare sunt interzise, si poate vecinul mai poseda din ele, daca este asa cum banuiti.

Edited by bozo
Link to comment

Ar fi bine sa nu mai lasati un ciobanesc german nesupravegheat pe strada.Puteti fi sanctionat contraventional pentru aceasta fapta. Oricum, din ce spuneti fapta nu a fost comisa cu intentie indreptata in mod vadit impotriva dvs., cred ca ar fi bine sa purtati personal o discutie cu vecinul dvs. pe aceasta tema, inainte de a depune o plangere scrisa.

Link to comment

Din cate am aflat de la medic a fost otravita cu " Furadanul sau carbofuranul - este unul dintre cele mai toxice pesticide din categoria carbamatilor" .Cainele era liber dar pe un drum slab populat,deoarece acel drum duce spre un deal.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Este o substanta a carei detinere e interzisa de lege. Din cate cunosc nu perforeaza stomacul, iar moartea survine rapid.

Chiar daca e interzis de lege inca mai e folosit acest pesticid.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna seara. Locuiesc pe o strada neasfaltata dintr-un orasel de provincie  si un vecin isi tot parcheaza masina in fata geamului casei unde locuiesc pt ca e loc mai mult , problema e ca el obijnuieste sa vina beat si face mereu galagie,  tranteste usile la masina , pleaca noaptea pe la 3-4 si da drumul la muzica la maxim in masina.  Masina e veche si toate gazele de esapament se depun pe rama la  ferestre. Mentionez strada e cu pietris si destul de ingusta, iar de 3 ori a intrat cu masina in sant, ultima data s-a intamplat anul trecut cand a venit beat si la 3 noaptea a intrat in sant si pana la ora 6 a tot facut galagie si a incercat sa scoata masina din sant. L-am rugat sa-si puna masina in fata casei lui si nu vrea, prefera sa ne deranjeze mereu. Ce e de facut? As dori sa imi raspundeti. Va multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Atata timp cat strada este "drum public" iar locurile de parcare nu sunt marcate si, eventual, inchiriate de la administratia locala, nu se poate impune nimanui unde sa parcheze. Este la fel de indreptatit vecinul sa parcheze acolo, cat sunteti si dvs. sau oricare proprietar de vehicul. Priviti si reversul medaliei: daca ati incerca sa parcati pe o strada si vine cineva sa va spuna ca acolo nu se poate pentru ca este in fata casei lui, cum ati reactiona?!

 

Cat despre faptul ca vine baut cu masina, face zgomot, ambaleaza motorul etc. se poate face sesizare la unitatea de politie pe raza careia domiciliati sau incercati o discutie cu politistul de proximitate/"sectorist" (eventual aflati din timp numarul de telefonde la politie, decat sa apelati la 112 nejustitifcat).

Link to comment

Eu as fi facut altceva - cand a intrat in sant cu masina beat, as fi sunat la 112. Cu astfel de specimene nu este bine sa incerci o discutie, trebuie rezolvata problema pe cale legala. Sectoristul este primul pas. Din pacate, asta este tara, cei asemenea lui au drepturi, iar cei cu bun simt consuma timp si nervi ca sa rezolve o problema ce nu ar trebui sa fie mare lucru.

Link to comment

 Am discutat amiabil cu el si-a parcat masina o zi, doua in fata casei lui, apoi revine, intradevar este o persoana fara bun simt si nu ai ce discuta cu asemenea oameni. O sa aflu nr de telefon de la politie si o sa vad cine e sectoristul in aceasta zona si pe viitor daca mai disturba linistea sau intra cu masina in sant, ne mai trezeste la 3 dimineata duminica si pana la ora 6 face galagie o sa il reclam. Masina lui este un ford fiesta combi, model de prin 89' si acum cum s-a racit nu porneste doar la a treia cheie si ambaleaza motorul de iasa un fum ca si cum ar lua foc .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.