Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Radiere autoturism dat la dezmembrat / casat


masni

Question

Am dat unei firme de colectare fier vechi autoturismul propietate,pentru dezmembrare.am primit factura si chitanta,dar am vazut la data cand inmatriculam autoturismul nou cumparat ca numai anumite firme pot colecta auto.firma nu se revede printre cele agreate de politia rutiera!intrebare,....voi avea probleme la radiere?daca da,care sunt solutiile.cu stima.

Edited by masni
Link to comment

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Buna ziua

Am un autoturism dezmembrat si vreau sa-l radiez pentru a-mi prelua numere de inmatriculare pe o noua maisna. Problema este ca am pierdut CIV-ul masinii vechi si RAR-ul spune ca pentru eliberarea unui nou CIV trebuie sa vin cu masina la ei ca sa-i faca o identificare, dar masina nu mai este decat tabla. Eu vreau sa o radiez din circulatie. Peste tot se spune ca trebuie sa prezint Cartea de identitate a vehiculului în original. Ce solutii imi oferiti pentru a radia acest autoturism. Autoturismul nu a mai figurat pe drumurile publice din 2015.

Link to comment
 • 0

Buna ziua, scuze daca exista deja acest subiect, nu m am descurcat sa l gasesc.

Intrebarea mea este daca ma pot adresa unui Serviciul Public Comunitar Inmatriculari vehicule din alt judet decat cel de domiciliu in vederea depunerii actelor de radiere a unui autovehicol casat prin Remat.

Multumesc.

Link to comment
 • 0
 • Moderator

Ordin MAI nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Art. 25 - (1) Radierea se efectuează de către autoritatea care a efectuat înmatricularea pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare și a plăcuțelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărții de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a certificatului de atestare fiscală, precum și a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situațiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).

Link to comment
 • 0
 • Moderator

Nu ştiu să-ţi spun cu exactitate pentru că aceste servicii nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română de mai bine de 20 ani. Din ce ştiu sunt organizate în cadrul Prefecturilor judeţene şi din acest motiv e posibil să nu poţi radia maşina în alt judeţ. Dar repet, nu aş vrea să dezinformez pentru că nu ştiu.
Mai bine completezi o petiţie aici: https://www.drpciv.ro/drpciv-petitions/
Succes!

Link to comment
 • 0

Buna ziua,
Parintii mei au vandut o masina (Dacia 1900 toamna :) ) in urma cu vreo 20 ani pentru a fi casata. Ei nu au primit nici un document ref la acest aspect si firma respectiva nu mai exista.
De atunci, ei platesc anual in continuare impozitul la stat pentru aceasta masina.
Doresc sa ii ajut sa finalizam cumva cu aceasta situatie.

Asadar, va rog daca ma puteti indruma de unde sa incep si ce anume trebuie sa fac / facem.

Va multumesc anticipat.

Link to comment
 • 0
 • Membru

Adreseaza-te Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule de la tine din județ.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.