Jump to content
POLITISTI.ro

Violenţa în trafic - scandal şi agresivitate între şoferi

marc

Recommended Posts

Observ ca numai barbati imi raspund, nici o femeie, sa imi ia apararea. Deci, dupa cum am spus eu am gresit , am recunoscut asta, sa inteleg ca noi femeile trebuie sa acceptam totul sau? Daca noi gresim trebuie sa suportam consecintele, daca altii gresesc trebuie sa tacem si sa mergem mai departe pentru ca suntem femei. Din pacate cu femei nu am avut pana acum nici un incident.

• Moderator

Încearcă să privești lucrurile și să conduci mai relaxată. Acolo în stradă nu este un câmp de bătălie sau o arenă, unde să se desfășoare vreo competiție de genul care trece, apucă ori intră primul. Numărul femeilor la volan este incomparabil cu cel al bărbaților, de aceea șansele să ai vreun accident cu o femeie sunt mult mai mici. De aceea acesta nu este un criteriu obiectiv pentru a trage o concluzie conform căreia bărbații ar conduce într-un anume fel iar femeile în altul.

Privești cu prea multă patimă lucrurile, de aceea orice greșeală sau neînțelegere le percepi ca un afront personal și crezi că se datorează faptului că ești femeie.

Observ ca numai barbati imi raspund, nici o femeie, sa imi ia apararea.

Aici nu e vorba de a lua apararea, cei care sunt in masura iti pot da sfaturi :) eu cred ca nu trebuie sa te cobori la nivelul lor, injura si tu in masina doar nu te aude nimeni si asa eviti un conflict :)

PS: fratele meu m-a invatat sa ma asigur de 2-3 ori inainte sa fac o manevra la volan pentru ca nu se stie ce vitezoman trece, viata e mai importanta si pana la urma tot la destinatia aia ajungi.

Morena, este mai nou o reclamă care foloseşte extrase din filmele cu Birlic, aia cu înjurături..."- Tuţi Dumnezeii mătii!!!" la care Birlic se ridică şi răspunde "- Ba pe-a mătii!". O poţi folosi la cotă maximă doar în gând, pentru a evita sunetele de la sfârşit. Şi cum spunea Cerasela mai sus, poţi înjura cât de tare poţi în maşină la tine că doar nu te aude nimeni, grijă doar să nu ai geamurile deschise. Drum bun!

Buna seara

Am o problema in general cu barbatii la volan. De exemplu un baiat nu mi-a acordat prioritate in sens giratoriu si de frica ca nu se opreste ( si nu s-a oprit, am pus eu frana si l-am lasat pe el) l-am claxonat. Imediat a oprit masina in fata mea si mergea foarte incet apoi nu m-a lasat sa-l depasesc. Acesta este un caz fericit, o data aproape ca m-a scos de pe drum. In seara aceasta ieseam de la benzinarie m-am asigurat daca vine vreo masina si nu venea, dar apare in viteza un cocos (nu-l pot numi altfel) iar eu pun frana il las sa treaca. Acesta nervos incepe si urla, eu am gresit ca i-am aratat un deget, acesta opreste masina in fata mea si ramane acolo, blocheaza tot traficul, am pus mana pe telefon ca sa sun pe cineva, chiar mi-a fost teama. Iar exemple va pot da foarte multe, ce putem face sa ne putem apara, adica m-am gandit sa imi iau o arma neletala. Va rog frumos sa imi dati un sfat. Din pacate noi femeile nu suntem deloc respectate in trafic.

Multumesc

Ca femeie,pot sa-ti spun ca stiu ce simti si pot sa-ti zic ca am trecut si eu prin multe situatii neplacute in trafic dar am observat ca multe lucruri li se intampla si barbatilor,nu numai noua.De exemplu,si barbatii sunt claxonati si sicanati in trafic.Sfatul meu?Daca poti,ignora-i pentru ca nu stii niciodata cu cine ai de-a face in trafic.

În primul rând, niciodată nu trebuie să cobori din mașină, blochezi portierele și să suni imediat la 112.

Acest lucru poate deveni dificil daca din masina "jenata" coboara o namila cu bata .Din pacate avem tot mai multe "animale" in trafic.Femeilor la volan le recomand cu toata caldura sa aiba un spray paralizant la indemana, daca nu au cumva centura neagra la ceva stil de lupta.

Privești cu prea multă patimă lucrurile, de aceea orice greșeală sau neînțelegere le percepi ca un afront personal și crezi că se datorează faptului că ești femeie.

E greu sa fi relaxat la volan pe drumurile noastre cand la un moment dat frustrarea poate genera rabufniri stupid de dure pentru unii indivizi.

Injuratul de unul singur in masina poate fi un bun debuseu al sentimentelor de moment pentru diversi participanti de trafic ce face bine psihicului si elibereaza frustrarea .Verificat.

Din punct de vedere psihologic manifestarea prin unjuraturi sau lovirea unui obiect inanimat nu reprezinta ceva benefic.

Atunci cand simti furie (senzatie negativa), tu injuri, corect? Apoi te simti bine. Treptat creierul tau face conexiunea injur=ma simt bine. Si in plus, duce la o perspectiva negativa asupra altora si asupra lumii in general. O injuratura il descalifica pe celalalt si il pune in pozitie de inferioritate fata de tine. Si ajungi sa proiectezi acest lucru asupra altor oameni, din ce in ce mai des si mai intens.

Edited by Insanity66
  • Upvote 1

Observ ca numai barbati imi raspund, nici o femeie, sa imi ia apararea. Deci, dupa cum am spus eu am gresit , am recunoscut asta, sa inteleg ca noi femeile trebuie sa acceptam totul sau? Daca noi gresim trebuie sa suportam consecintele, daca altii gresesc trebuie sa tacem si sa mergem mai departe pentru ca suntem femei. Din pacate cu femei nu am avut pana acum nici un incident.

Buna, eu conduc de aproape 5 ani si nu am avut decat de vreo trei-patru ori in toti cei cinci ani probleme cu barbatii la volan (sicane si de-astea). O singura data a fost o problema "mare", ca sa zic asa, in care cocalarul m-a urmarit pana am oprit in parcarea de la bloc, a coborat geamul si mi-a strigat niste lucruri, apoi a mers mai departe. Treaba lui, daca era badaran.

Trebuie sa intelegi un lucru: in trafic nu e vorba de "noi, femeile" si "ei, barbatii", ci toti suntem SOFERI. Si barbatii sunt injurati si claxonati cat cuprinde. Foarte putini se uita daca e barbat sau femeie soferul care i-a enervat. Daca gresesti si esti claxonata fa semn cu avariile eventual (daca e in spatele tau individul) sa-i arati ca ti-ai dat seama de greseala si iti ceri scuze, apoi treci mai departe. Nu te opri la injuraturi si nu fa semne obscene ca nu stii peste ce nebuni dai.

Sfatul meu este sa conduci in primul rand corect si prudent, sa ai mare atentie la manevre mai ales cand n-ai vizibilitate buna si sa nu te mai victimizezi atat fiindca n-are nimeni nimic cu femeile la volan dincolo de niste bancuri seci si alte chestii inofensive (desi unele sunt foarte de prost-gust).

PS: Masina nu prea are de-a face cu sicanele (am vazut ca a intrebat cineva). Si cu un "banal" Golf 4 ti se pot intampla probleme ;)

Edited by Ana87
  • Upvote 2

Mi-am amintit de ceva. Femeile si nu numai, cand incalca o regula de circulatie si forteaza pe cineva sa franeze brusc si sa claxoneze, nu raspundeti cu provocari si gesturi obscene. Eu personal sunt un tip calm cand ma aflu pe scaunul din fata al masinii (sofer sau pasager), dar cred ca de 2 ori parca imi venea si mie sa pocnesc o soferita. Nu va bazati pe faptul ca sunteti obisnuite sa vi se permita sa gresiti si sa nu suferiti consecintele si pe faptul ca traim intr-o societate care, in ciuda a ce zice la tv, femeile sunt mult mai in siguranta fata de violenta decat barbatii. Provocarile si obrazniciile pot scoate din pepeni pe cineva si acela sa nu se mai poata controla.

Societatea in intregul ei e violenta. Bucurestiul a ajuns o cloaca a agresivitatii. Asta se intampla daca educatiei nu i se mai aloca nici bani cum trebuie si nici importanta. Intentionat. Un popor lipsit de educatie e mai usor de prostit.

Eu nu stiu, exista pedepse pentru violenta la volan, se poate face ceva legal cu golanii astia de care vorbeste initiatoarea subiectului?

Cred ca se urmareste infricosarea si umilriea celui care trebuie sa fie mai "slab" in trafic.

E un fel de "aratat muschi" si nu circumvolutiuni, e parfumul oribil al "noilor oameni", cei fara nici o valoare.

Spray paralizant, bita de baseball, masina cu inchidere automata a usilor si ceva de aruncat ar fi bun...dar nu ma duce capul ce.

• Moderator

Mirodenia am observat că tot repeți aceste expresii similare ca și cea cu care ai încheiat postul de mai sus „nu te duce capul”. Te rog renunță la ele, nimeni nu le știe pe toate și cât trăim pe acest pământ aflăm lucruri noi și avem ce învăța. Dar asta nu înseamnă că ești mai puțin inteligentă sau alte lucruri de acest gen. De exemplu sunt convins că nici eu sau alți colegi de-ai mei nu ne pricepem în domeniul tău de activitate, la fel de bine cum o faci tu.

De aceea rugămintea mea este să renunți la astfel de expresii. Mulțumesc.

• Moderator

Patru motociclişti au fost bătuţi în trafic de susţinătorii fostul viceprimar al comunei Tuzla din jud. Constanța, Marian Sărăcilă.

Sărăcilă a plecat de la faţa locului abandonându-şi maşina, după care a venit mai târziu fiul acestuia, Doru. De faţă cu toţi poliţiştii, tânărul supărat a tras un pumn în plină figură unuia dintre oamenii aflaţi acolo, apoi a încercat să-l muşte. Ca să scape victima din încleştarea agresorului, au sărit şeful de post, o poliţistă şi un prieten de-al lui Sărăcilă.

Asta e adevărata față a primarilor, viceprimarilor și a tuturor celor aflați în funcții de conducere ale administrației locale. Oamenii ăștia se cred un fel de voievozi/domnitori peste localitățile respective, iar ăsta e viitorul în cazul în care vor căpăta autoritate asupra poliției.

• Moderator

Am văzut și eu știrea.

Din nou ziariștii retarzi omit să precizeze cuvântul „local”. Nu sunt sigur că este vb de șeful de post, deci de un polițist, eu înțelesesem că este șeful localilor din Tuzla acest Paraschiv Datcu.

Cât despre doamna/domnișoara din imagini, care îl strigă direct pe prenume pe acel agrsor și care începuse să-i facă masaj (cel puțin mie așa mi s-a părut), deși pare ea nu este polițistă, ci o polițistă LOCALĂ. Am văzut alte imagini de la o altă televiziune și acolo se vede clar.

Încă o dovadă clară a efectelor aburelii și vrăjelilor pe care le tot îndrugă politicienii când povestesc populației despre beneficiile descentralizării. Se va ajunge la enclavizarea acestei țări, iar primarii și viceprimarii vor deveni niște stăpâni locali, iar dacă vreun trecător prin zonă îi calcă pe bombeuri, va simți pe pielea lui beneficiile „descentralizării” și a preluării de către primărei a condicerii în absolut toate domeniile.

La minutul 3.18 se observa foarte bine gradul de pe umarul drept al domnisoarei, insemn care apartine politiei locale. In rest...este ambidextra.

• 1 month later...
  • Moderator

Violenţă extremă în trafic

Un bărbat a fost împuşcat cu o armă de vânătoare în apropierea centurii Capitalei.

Caz de violenţă extremă în trafic s-a petrecut miercuri după-amiază, în apropierea centurii Bucureştiului. Un bărbat a fost rănit miercuri în judeţul Ilfov, la Popeşti-Leordeni, după un conflict cu împuşcături în trafic produs pe şoseaua de centură a Capitalei, victima fiind transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

La scurt timp după acest eveniment, poliţiştii au reuşit să prindă doi bărbaţi, care se aflau într-un autoturism cu geamurile sparte. Aceştia au fost prinşi şi duşi la audieri după conflictul în trafic din Popeşti-Leordeni, în urma căruia un şofer a fost împuşcat în piept şi dus de urgenţă la spital, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Poliţia Capitalei.

Cei doi au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni, în apropierea locului în care a avut loc conflictul de pe şoseaua de centură a Capitalei.

Ei au fost duşi, pentru audieri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, întrucât cazul este de competenţa acestuia, au mai spus sursele citate.

cretini, ar trebui lasati fara permis pe viata. de curiozitate-s-a propus de catre MAI o modificare a OUG 195 ptr o sanctiune drastica aplicabila in asemenea cazuri? nu imi amintesc daca da sau nu.

Nu vad legatura intre 195 si 295. Cel mult pot fi luati dupa 295 pt modificari aduse armelor de autoaparare cu gaz, transformate in letale cu bila de otel (rulment, parca)... Sau poate ca te referi la sanctiuni mai drastice pentru cei care se sicaneaza in trafic? N-ar fi rea nici o astfel de modificare insa cred ca cel mai bine poate sa vorbeasca despre acest lucru un rutierist.

da, ma refer la sicanele in trafic in forma agravanta, ca sa folosesc un termen mai juridic. Adica cele finalizate cu loviri, folosire de arme etc.

aici nu vorbim despre unii care se cearta in bar si apoi se urmaresc pe strada, ci acele sicane in trafic care degenereaza in violente. parerea mea este ca ar trebui incriminate separat macar sub aspectul OUG 195 cu sanctiuni specifice - suspendare de permis pe mai mult de 90 de zile. cu mult mai mult :)

• Moderator

Atât timp cât juristprudenţa noastră ne dovedeşte că pentru conducerea fără permis ori cu el suspendat, nu se primesc condamnări, decât în cazuri rare şi acelea cu suspendare, o astfel de modificare ar fi doar o frecţie la un picior de lemn.

Le reţii permisele pentru 6 luni, iar pe ei îi doare la "başkeţi" şi conduc fără vreo greaţă ori reţinere ... şi nu ai rezolvat nimic.