Jump to content
POLITISTI.ro

Focuri de armă în Copenhaga - 3 politisti raniti


Recommended Posts

  • Member

Peste 30 de focuri de armă au fost semnalate sâmbătă în capitala daneză, în exteriorul unei clădiri care găzduia o dezbatere despre Islam și despre libertatea de exprimare, anunță AFP.

 

BBC relatează că, potrivit poliției daneze, trei ofițeri au fost răniți. La eveniment era prezent și ambasadorul francez, care a susținut un discurs. Circa patruzeci de focuri de armă ar fi fost trase în exteriorul clădirii.

Sursa citată menționează că doi bărbați care au deschis focul ar fi încă în libertate.

Controversatul caricaturist danez Lars Vilks, care a realizat caricaturile Profetului Mohammed, era prezent la dezbatere, conform surselor locale.

 

 

 

Sursele sunt straine, deoarece la noi in mass-media, exista alte subiecte mai 'interesante' :

 

http://rt.com/news/232399-copenhagen-attack-vilks-blasphemy/

 

http://www.huffingtonpost.com/2015/02/14/copenhagen-shooting_n_6683792.html

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/denmark/11413226/Copenhagen-shooting-during-debate-on-Islam-live.html

 

 

 

Dupa cum vedeti, dragi colegi, violentele in Europa, continua ...iar politistii sunt printre primele victime.

Poate poate se lumineaza careva de prin MAI, mai ales ca am si trimis scrisoarea aceea despre schimbarea armamentului de serviciu.

Edited by Albu
  • Upvote 3
Link to comment
  • Moderator

Câteva informaţii ce e bine să rămână menţionate aici, culese din presa internaţională.

 

Atacatorul din Copenhaga avea 22 de ani, se numea Omar Abdel Hamid El-Hussein, avea cazier judiciar, pentru infracţiuni comise cu violenţă, era cunoscut ca membru al unor găşti de cartier.

A folosit o puşcă automată de asalt M95. Acest tip de armă a fost în dotarea armatei daneze între anii 1995 şi 2010. Încă nu s-a stabilit cum atacatorul a făcut rost de o astfel de armă, cert este că a obţinut-o de pe piaţa neagră din moment ce în Danemarca este ilegală achiziţia şi deţinerea de arme automate. Însă ministerul apărării de acolo nu a comunicat public dacă a verficat seria armei şi aceasta ar proveni din loturile deţinute de armată.

Rk 95 Tp (cunoscută sub denumirea comercială de M95) este o variantă îmbunătăţită a puştii M62, concepută şi fabricată de producătorul de armament SAKO. Are un pat rabatabil şi poate fi echipată cu

M95 (Rk 95 Tp) - 7.62x39mm

post-2-0-77629300-1424596889_thumb.jpg

 

Atacatorul a tras 28 de focuri cu această armă la simpozionul despre libertatea de exprimare, iar ulterior a folosit două pistoale când a ucis un paznic la o sinagogă şi când a fost ucis în ultimul schimb de focuri cu poliţiştii în zona gării centrale. Poliţia daneză nu a precizat nimic despre ce fel de pistoale a folosit atacatorul.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.