Jump to content
POLITISTI.ro

MAI a plătit spor de pericol deosebit pentru angajaţi neoperativi care fac muncă de birou


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

MAI a plătit spor de risc pentru angajati neoperativ care fac muncă de birou

Potrivit raportului Curţii de Conturi, legat de modul la care s-au achitat drepturile salariale, s-a constatat că personalul din diversele structuri ale aparatului central al MAI "beneficiază de o compensaţie de pericol deosebit de până la 30 la sută, calculată la solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, deşi aceştia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îşi pun în pericol integritatea fizică".

Alte nereguli constatate de Curtea de Conturi se referă la condiţiile în care reprezentanţii MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call center (reţeaua voce-date din cadrul Centrului de Contact). Specialiştii susţin că, la data efectuării misiunii de audit, sistemul call center nu era funcţional, deşi contractul a fost încheiat la data de 16.10.2009, cu o durată iniţială de 26 de luni.

Perioada a fost modificată prin 11 acte adiţionale până la data de 31 decembrie 2014, perioada mare de derulare a contractui având ca efect "uzura morală a echipamentelor şi a soluţiilor software alese, situaţie care generează cheltuieli suplimentare de upgradare".

Sursa: Mediafax.ro

 • Upvote 6
Link to comment

Nice... Banuiesc ca unii din birouri au luat spor mai mare ca multi din operativ... E periculos sa te tai in hartie, mai ceva ca un ultraj. 

 • Upvote 3
Link to comment

Poate vor incepe la Aparatul central al MAI si cateva retineri urmate de arestari preventive! 

Edited by apocalipse
 • Upvote 4
Link to comment
 • Moderator

Smecherii din aparatul central al MAI primesc compensaţie de pericol deosebit pentru că sunt supuși unor riscuri majore să se ardă cu cafeluța dimineața ori să răcească de la aerul condiționat.

Care e utilitatea acestui aparat central al MAI?

 • Upvote 3
Link to comment
 • Membru

Treaba asta are iz penal. MAI-ul nu isi face curat in curte din moment ce chiar ei fac magariille, pe procurori nu stiu cat i-ar interesa sa se sesizeze din oficiu (poate vreun DNA, ceva, care acum e cam ocupat). Macar curtea de conturi sa faca o sesizare (plangere/denunt) la Parchet.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment

se practica si la IPJ-uri, pe sistemul delegarilor folosindu-se de pretexte medicale sau intocmind fisa postului in contradictie cu incadrarea pe statul de functii de la MRU, ca sa nu mai spun de fostele, actualele salarii de merit.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.