Jump to content
POLITISTI.ro

La proba oftalmologica - testul ishihara pot purta ochelari pentru discromati?

Laurenzziu

Recommended Posts

Salut, numele meu este Vasile Marius. Am o intrebare care ma framanta de ceva timp si nu am gasit raspuns, sper sa ma ajutati dv. Anul trecut am incercat sa intru in cadrul armatei dar am fost respins la fisa medicala pe motiv ca sunt discromat. Acum in vara o sa incerc sa ma angajez in cadrul politiei romane dar intrebarea mea este daca voi fi testat la proba oftalmologica cu testele ishihara as putea purta ochelari pentru discromati? Mi se pare banal sa fii respins pe motiv ca esti discromat. Nu scrie nicaieri ca nu este permis sa porti ochelari. Am nevoie de raspunsul dumneavoastra. Va multumesc anticipat!

• Membru

Vei fi testat si sigur isi vor da seama ca esti discromat.

Tu poti incerca, dar eu zic ca vei fi respins. Am avut un prieten care a avut aceeasi problema si a primit inapt.

Nu cred ca ai trece proba medicala nici la politie .Parerea mea!Merita sa incerci oricum. Un raspuns oficial ai putea obtine de la Centrul Medical (cabinet) ce apartine Inspectoratului de Politie unde trebuie sa te inscri cu fisa medicala pentru dosar.

• Moderator

Discromatopsia, uneori numită discromatie, dar şi daltonism este caracterizată în general de incapacitatea de a distinge corect anumite nuanţe de culori, cel mai adesea nuanţe de roşu şi verde. Aceasta e o afecţiune netratabilă, moştenita genetic.
Caută alt domeniu, pentru că din păcate pentru tine nu eşti apt din punct de vedere medical pentru această meserie. Nu îţi mai face speranţe deşarte.

• Upvote 2

Va multumesc pentru raspunsuri, dar daltonismul si discromatopsia sunt total diferite. Eu vad la fel ca un om normal, doar ca nu pot sa vad cifrele alea din testele ishihara. Nu sunt daltonist, nu confund culorile, nimic de genul asta. Daca port ochelari pentru discromati as putea sa fiu declarat apt? Nu se interzice acest lucru nicaieri. 

• Downvote 2

• Membru

Discromatopsie – deficienţă de vedere a culorilor, care se manifestă prin incapacitatea de a percepe diferenţele dintre unele sau toate culorile (exceptând alb, negru şi nuanţe de gri) pe care alţi oameni le pot vedea, în special nuanţe de roşu şi verde.
Discuţie: în engleză se numeste color blindness, termen generic care acoperă toată gama de deficienţe, inclusiv daltonismul. În vorbirea de zi cu zi, termenii sunt folosiţi interschimbabil, atat color blindness şi daltonism în engleză, cât şi discromatie/discromatopsie şi daltonism în română.

Am impresia ca te crezi cam destept!Marius ti-a explicat exact ce inseamna discromatia...nu inteleg de ce sustii ca daltonismul si discromatopsia sunt total diferite?Pune mana si citeste!

@cipri83: Am impresia ca tu te crezi cam destept si nici macar nu ai minimul de cunostinte.

WIKIPEDIA:

"Trebuie totuși să facem diferența dintre cuvintele daltonism și discromatopsie, conceptul din urmă fiind mai rareori folosit tocmai din cauza caracterului său mai științific. Diferența constă în faptul că în cazul persoanelor discromatopsice toți receptorii cromatici sunt funcționali, în timp ce în cazul daltonismului receptorul responsabil pentru culoarea verde sau cea roșie nu funcționează deloc."

• Downvote 2

Salut, numele meu este Vasile Marius. Am o intrebare care ma framanta de ceva timp si nu am gasit raspuns, sper sa ma ajutati dv. Anul trecut am incercat sa intru in cadrul armatei dar am fost respins la fisa medicala pe motiv ca sunt discromat. Acum in vara o sa incerc sa ma angajez in cadrul politiei romane dar intrebarea mea este daca voi fi testat la proba oftalmologica cu testele ishihara as putea purta ochelari pentru discromati? Mi se pare banal sa fii respins pe motiv ca esti discromat. Nu scrie nicaieri ca nu este permis sa porti ochelari. Am nevoie de raspunsul dumneavoastra. Va multumesc anticipat!

Până la contravizita medicală de la şcoală/academie, vei fi testat la centrul de recrutare al IPJ-ului de care aparţii, unde te vei lovi de acest test care este eliminatoriu. În cazul în care treci printr-o "minune" te vei lovi iar de el la admitere. Din câte ştiu, nu sunt permişi ochelari sau lentile care corectează acest aspect. Dacă vrei să te lamureşti exact, urmeză sfatul lui BGeorge.

Multumesc pentru raspunsuri. Am sunat la IPJ dar nu am primit un raspuns concret cu privire la acest subiect. Initial doamna de acolo mi-a spus ca nu pot sa port ochelari, apoi a spus ca sa merg mai intai la o vizita si apoi ca mi se permite sa port ochelari. Deci, nu mai inteleg nimic.

• Membru

@cipri83: Am impresia ca tu te crezi cam destept si nici macar nu ai minimul de cunostinte.

Stai linistit ca minimul de cunostinte in ceea ce ma intereseaza pe mine il am...si da-mi voie sa ma cred si destept! Oricum bine ca ai tu minimul de cunostinte despre discromati de pe siteul Wikipedia, si toti ceilalti sunt niste prosti...inclusiv medicii care te-au verificat!Probabil o sa spui si tu ca unul destept care a deschis un topic sa ne convinga pe noi ca daca la scoala de soferi se accepta discromatii la politie de ce nu ar face-o!

Eu zic sa incerci la politia locala ca acolo accepta si fara bac , sigur la ei nu este nici o problema.

• Moderator

@Laurenzziu mergi şi caută în altă parte să-ţi etalezi frustrările. Putem înţelege că eşti frustrat datorită faptului că starea ta de sănătate nu îţi permite să susţii admitere la instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm aici ifosele tale.

Dacă nu ai capacitatea necesară să te documentezi, te informăm că acesti termeni: discromat şi daltonist se folosesc interschimbabil şi sunt termeni generici pentru toate anomaliile de percepţie a culorii.

Ne pare rău pentru tine, dar nu ai ce să cauţi în acest domeniu. Restul sunt doar poveşti prin care nu faci altceva decât să te minţi şi să te amăgeşti singur.

Topic închis.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.