Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt santajata si nimeni nu face nimic. Ma poate ajuta cineva?


maria83

Recommended Posts

Buna ziua tutoror membrilor acestui forum. 

Drama mea a inceput in urma cu aproximativ 7 ani, cand am inceput o relatie cu un barbat. De anul trecut, am vrut sa rup aceasta relatie si el ma tot amentinta, m-a lovit de nenumarate ori , si incearca sa ma santajeze. Am cateva certificate medico-legale dar acest individ nu si-a luat pana acum nici macar o amenda pana acum, ca sa nu mai zic vreo pedeapsa. El nu accepta aceasta ruptura a relatiei mele, ma urmareste, si ori de cate ori are ocazia m-a batut. Am fost la politie si am depus nenumarate plangeri penale dar pana acum nu s-a luat nici o masura. In ultimele luni , mi-a cerut suma de aproximativ 10.000 euro ca sa ma lase in pace ( suma compusa dintr-un autoturism si o parte de bani ).  A spus inclusiv la politie, chiar si in declaratii ca trebuie sa ii dau aceasta suma. El spune ca mi-a dat aceasta suma de bani , cei de la politie i-au spus sa mearga in instanta , si daca are dreptate , eu sunt obligata sa ii dau aceasta suma. Dar el refuza sa ma dea in judecata, pentru ca nu are nici un act care sa demonstreze acest lucru. Facturi, chitante de mana , martori etc .. Toate bunurile mobile si imobile sunt pe numele meu, si pot demonstra cu acte ( ambii parinti lucreaza in strainatate legal , sunt transferuri de bani in contul meu bancar de la ei , eu am o firma cu inregistrari contabile care demonstreaza profitul meu de-a lungul anilor etc ) , ca am avut posibilitatea sa mi le cumpar singura , si fara "ajutor". El detine 2 autoturisme , 3 imobile , terenuri .. care nu pot fi justificate nici macar cu acte pentru ca inregistrarile lui contabile arata ca este pe pierdere, si nu pe profit ( plus ca pe firma nu are nimic cumparat). Mereu are acelasi fraza : "trebuie sa imi dai aceasta suma, ca sa nu te mai bat, si sa te las in pace sa iti faci viata ta" . Asta nu intra sub legea 207 cp ? Am nevoie de sfaturile dvs. si orice ajutor . Eventual daca printre membri forumului sunt politisti din Rm. Valcea . Si ca un P.S. : daca stia ca aceasta suma mi-a fost data de catre el, de ce refuza sa mearga pe calea legala , si anume "judecata" ...si tot ce mai este ? Mie nu imi este frica, pentru ca stiu ca pot demonstra cu acte, tot ce am pe numele meu, de unde au venit banii , si care a fost scopul lor ( achizitia de masina, casa in rate etc) . Multumesc frumos!!

Link to comment
  • Member

Doamnă/ domnisoară, tot ce aveți de făcut este să vă duceți la poliție și să depuneți plângere penală împotriva acestui bărbat, pentru că, fără plângere, poliția nu poate să facă nimic. Totodată, dacă ați depus plângeri și le-ați retras, din nou nu este vina poliției. Totodată, măsurile nu se iau peste noapte, se urmează pași legali, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Rm Vâlcea sau de unde sunteți. Cel mai bine, decât să treceți la inutilul ”nu se face nimic” poate ar fi mai bine să mergeți la poliție unde ați depus plângere și să solicitați mai multe detalii/informații cu privire la dosarele penale întocmite ca urmare a plângerilor depuse. Cât despre art. 207 din Codul Penal, poate că trebuie să lasați organele abilitate să facă încadrarea juridică corectă... În rest, cu bunurile unuia sau altuia și modul de dobândire a acestora ... chiar nu văd rostul discuției.

  • Upvote 1
Link to comment

Multumesc foarte mult pentru raspuns Alleycat. Plangerile penale sunt facute de anul trecut , insotite de certificate medico-legale si tot stagneza. Nu am retras niciodata nici o plangere facuta. Exemplu : plangere penala din luna august 2014 ( martori , certificat medico-legal ). Inclusiv el a fost chemat la politie, unde in declaratie, a recunoscut ca m-a lovit, modalitatea cum s-a intamplat totul. Dosarul este si acum la parchet, si inca nici o rezolutie. Din luna noiembrie tot sta la parchet si nu se intampla nimic. Acesta a fost doar un exemplu, la ceea prin ce trec eu zilnic. Acest individ vine zilnic peste mine la locul de munca, ma asteapta la scara blocului etc , si imi tot repeta " Nu imi dai 10.000 euro, ia poftim " ... si se pune cu pumnii pe mine. Chiar pe nimeni nu intereseaza soarta mea? Nu este o intrebare directa adresa dvs, simate membru Alleycat , ci am generalizat la toti membri politisti. 

Link to comment
  • Moderator

E bine să ştii că nici poliţiştii nu au prea multe pârghii la îndemână. Din ce povesteşti, poliţiştii au făcut ce ţinea de ei, respectiv să întocmească un dosar penal, să efectueze cercetări şi să trimită dosarul la parchet. Dacă individul te ameninţă, te loveşte sau te şantajează, poliţistul nu-i poate da o amendă (aşa cum spuneai în prima postare), pentru că astfel de fapte sunt prevăzute de legea penală, deci se întocmeşte dosar penal, iar în acestea soluţia este dată de magistrat (procuror sau judecător, în funcţie de stadiul în care ajunge dosarul). 

Întradevăr e uşor să spui că am depus plângere şi poliţia nu a luat măsuri, dar lucrurile nu sunt atât de simple. Poliţistul nu se poate duce în baza plângerii tale şi a cercetărilor pe care le face, să-l bage direct la beci, trebuie parcurşi nişte paşi procedurali, iar măsura luată împotriva individului nu depinde de poliţist sau poliţie. 

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

plangere penala din luna august 2014 ( martori , certificat medico-legal ). Inclusiv el a fost chemat la politie, unde in declaratie, a recunoscut ca m-a lovit, modalitatea cum s-a intamplat totul. Dosarul este si acum la parchet, si inca nici o rezolutie. Din luna noiembrie tot sta la parchet si nu se intampla nimic. 

 

Din ce spui, poliţiştii şi-au făcut treaba şi nu există niciun motiv să-i blamezi.

Citeşte despre:

Link to comment

Totusi nu uitati ca Ordinul de protectie, este prevazut de Legea nr.217/2003 modificata prin L.25/2012 care se refera la prevenirea violentei in familie. 

Maria(Simo?) se refera la o persoana cu care a avut o relatie extraconjugala, nu a fost membru de familie si nici nu au convietuit impreuna.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.