Jump to content
POLITISTI.ro

Speta tamponare - furt indicator de prioritate

apocalipse

Recommended Posts

Se da urmatoarea speta:

intr-o Intersectie cu circulatia in T, se unesc doua strazi, un bulevard si o strada care este lipsita de prioritate intrucat are montat, la coltul strazii un indicator de pierdere a prioritatii cu semnificatia de Oprire adica "STOP". Se produce un accident soldat doar cu pagube materiale, intre doua autovehicule din care unul circula pe bulevard, iar celalalt circula pe strada cu care se intersecta. Cel care circula pe strada lipsita de prioritate este din afara judetului, nu cunoaste orasul. La momentul producerii accidentului, indicatorul "STOP" este furat cu tot cu teava pe care era montat (a ramas doar gaura). Cel care avea prioritate era din oras si cunostea configuratia intersectiei. Ambii vin la Politie unde reclama evenimentul, politistul impreuna cu cei doi conducatori auto se deplaseaza la fata locului si se constata lipsa/furtul indicatorului. Ambii conducatori auto declara ca la momentul accidentului nu exista niciun indicator de reglementare a prioritatii. S-a facut sesizare pentru furtul indicatorului (s-a intocmit dosar penal) dar cum se solutioneaza tamponarea? S-a cerut de le Primarie modul de sistematizare a intersectiei d.p.d.v. al circulatiei rutiere, s-a inaintat harta unde era prevazut doar indicatorul de pierdere a prioritatii "STOP". Ma gandesc ca nu poti intocmi un pvcc cu vinovata celui care nu era din oras, pe neacordare a prioritatii, desi asta era cauza generatoare a producerii accidentului pentru ca ii lipseste vinovatia, nu avea de unde sa prevada ca acolo este indicator "STOP" avand in vedere ca nu era din oras si la momentul accidentului nu exista fizic indicatorul. Pe de alta parte cel "vinovat" declara ca in acest caz ar trebui sa se aplice prioritate de dreapta intersectia fiind, in opinia lui, nedirijata.  Ma gandesc ca ar fi posibil sa se intocmeasca o anexa 2 in care sa se precizeze aspectele constatate si cel pagubit sa mearga cu anexa 2 la asigurarea celui care a produs accidentul. Astept parerile voastre si eventual daca ati mai intalnit asemenea speta, cum le-ati solutionat. O duminica frumoasa!

Multumesc 25tess pentru opinie! In cazul tau ai avut contestatie? Daca da, cum s-a solutionat? M-ar interesa argumentarea instantei de judecata! Pana la urma e vorba de o plangere contraventionala si te poti trezi cine stie cu ce daune interese impotriva ta!

Cel căruia i-am reținut permisul era si este si acum preot in oraș. Normal ca au fost anumite nemulțumiri dar mie nu mi-a zis nimeni nimic. A mers in instanță, era deranjat ca i-am reținut permisul. Încerc sa îmi aduc aminte numele sau in zilele urmatoare si verific pe portalul instanței sa nu va informez greșit.

• Upvote 2
  • Moderator

Dacă nu există alte indicatoare rutiere de reglementare, singura soluţie după părerea mea e că se aplică regula priorităţii de dreapta. Poliţistul soluţionează evenimentul conform semnalizării rutiere de la faţa locului în momentul respectiv. Conducătorul auto are obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor pe care le întâlneşte, ori nu i se poate imputa nerespectarea unui indicator care la momentul producerii evenimentului nu l-a întâlnit.

Si eu sunt de parere cu prioritatea de dreapta. Dar daca in cazul asta e vinovat localnicul crrd ca in instanta o sa castige pt ca nu avea de unde sa prevada ca acolo lipseste un indicatorsi ca tb aplicata prioritatea de dreapta. Daca e celalalt e simplu... sau mai poti incerca cu categoria drumului secundar. De asta cand vad intersectie nrsemnalizata fac raport de sistematizare pt montarea ind Intersectie de drumuri. Si asa nu mai sunt pb. Succes. Da mi un nr de telefon pe mail

De asta cand vad intersectie nrsemnalizata fac raport de sistematizare pt montarea ind Intersectie de drumuri. Si asa nu mai sunt pb. Succes.

Pai intersectia este dirijata conform sistematizarii, planului de sistematizare aflat la primarie. Numai ca la momentul producerii accidentului, indicatorul de pierdere a prioritatii a fost furat. Daca se merge pe prioritate de dreapta, cel din oras iese vinovat ca el vine din stanga celui din afara judetului. 

Da mi un nr de telefon pe mail

Ti-am trimis nr. de telefon. Cu stima!