Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Moise

Question

Va rog punctul de vedere al d-voastra cu privire la art. 296, alin.1 CPP, termenul de depunere - 3 luni de la data cand persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei.
Problema prin care trec: ca urmare a mediatizarii in spatiul virtual si massmedia din luna ianuarie 2015, cu privire la contractele de credit (francii elvetieni), m-am uitat si eu in contractul meu de credit, si am constatat cu ajutorul unor specialisti (avocati) ca functionarul bancii m-a inselat in contract chiar de la incheierea contractului an 2007, iar in 2011 banca a cesionat creditul unei firme de recuperare creante care l-a randul ei m-a inselat (am documente conform cu originalul de la acestia). Acum in luna februarie 2015 mai pot sa intocmesc plangeri penale pentru infractiunea de inselaciune savarsita de catre Banca in perioada 2007 - 2011, forma continuata si pentru infractiunea de inselaciune savarsita de catre firma de recuperare creante in perioada 2011-2015, in forma continuata?
Trebuie sa recunosc ca in cursul lunii ianuarie 2015 am aflat despre savarsirea faptelor, deoarece contractul de credit stiti ca trebuie citit de specialisti (are termeni si fraze care sunt cunoscute doar de catre specialisti).
Astept raspunsul d-voastra, va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Membru

Sunt sigur ca nu este vorba de nicio inselaciune, ci doar de clauze abuzive, asa ca adreseaza-te Protectiei Consumatorului sau instanței de judecata.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

 contractul de credit stiti ca trebuie citit de specialisti (are termeni si fraze care sunt cunoscute doar de catre specialisti).

 

Nu i-au asigurat interpret...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ia legatura cu un avocat pentru intentarea unei actiuni in instanta de judecata. Nu cred ca in speta ta poate fi vorba de o inselaciune! Bafta!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Imi pare rau sa va spun ca mai bine te abti decat sa dai raspunsuri neadecvate.

un raspun util era (asa cum am primit azi de la un Birou de avocatura respectabil):

,,Referitor la solicitarea dvs. va transmit respectuos urmatoarele:

 

1.       Dispozitiile art. 296 alin. (1) Cod proc. pen. sunt incidente numai in cazul infractiunilor pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Infractiunea de inselaciune nu este una dintre ele dat fiind faptul ca in cazul acesteia actiunea penala se pune in miscare din oficiu. Prin urmare, termenul de 3 luni prevazut de textul de lege nu se aplica in aceasta situatie.

2.       De la incheierea contractului dvs. si pana in prezent s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale de 5 ani, prevazut de dispozitiile art. 154 alin. (1) lit. d) din Noul Cod penal. In consecinta, aceasta infractiune nu mai poate fi urmarita penal.

3.       In ceea ce priveste perioada 2011-2015 pentru presupusa infractiune de inselaciune savarsita de firma de recuperari creante, exista posibilitatea formularii unei plangeri penale in temeiul dispozitiilor art. 289 Cod proc. pen.''

 

iar pentru cei interesati de savarsirea infractiunii de inselaciune, consta in aceea ca:

1. prin contractul de credit am fost imprumutat cu un credit de 10 000 Euro din care:
    - 8 808,73 reprezentand contravaloarea nevoi personale;
    - 191,27 reprezentand contravaloarea Comision de acordare credit.
conform contului in care banca mi-a virat creditul rezulta suma de 8 808,73 Euro (detin documente chiar de la banca).
graficele de rambursare credit, arata ca banca mi-a pus dobanda, comision de administrare si comision de risc pentru 10000 Euro, deci a umflat prin inselaciune suma de 191,27 reprezentand contravaloarea Comision de acordare credit (adaugand dobanda, comision de administrare si comision de risc).
2. modalitatea de calcul utilizata penru determinarea dobanzii aferente creditului acordat a fost :
                               sold cont imprumut x nr. ef. zile
     dob. datorata=  --------------------------------------
                                             360 x 100

   ceea ce trebuia sa fie impartit la 365 de zile cat are anul! Acest aspect este explicat in detaliu de o casa de avocatura respectabila, care indeamna pe cei in cauza sa foloseasca materialul pro bono. Banca prin aceasta modalitate de calcul a obtinut o dobanda mai mare.

 

Nu cred ca este cazul sa mai raportam aspectele mai sus mentionate la prev. art. 244 alin. 1 CP, intrucat este lesne de inteles ca am fost dus in eroare prin prezentarea unui imprumut de 10000 Euro, dar in realitate am primit 8 808,73. la diferenta de 191,27 ce reprezenta contravaloarea Comision de acordare credit, este ilegal sa adauge dobanda, comision de administrare si comision de risc. Totodata prin modalitatea de calcul utilizata penru determinarea dobanzii aferente creditului acordat am fost inselat. va rog sa tineti cont si de faptul ca banca este catalogata ca profesionist!

 

Clauzele sunt cu totul altceva.De interes sunt si alte argumente cu privire la clauze.

Nu doresc sa contrazic pe nimeni, doream doar un raspuns util (poate mai sunt si altii politisti avand acest tip de contract).

Astept cu interes si alte pareri . Cu deosebit respect pentru toti.

 

 

  • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Niciun răspuns adăugat la acest topic nu face referire la termenul de depunere al plângerii, iar faptul că nu ai primit răspuns la această întrebare nu înseamnă că sunt "răspunsuri nedecvate". În concluzie îţi recomand să te abţii tu şi să ne scuteşti de ifosele ăstea.

Unde este înşelăciunea? Ce te-a împiedicat să faci aceste calcule înainte de a semna? Confunzi definiţia ce se găseşte în dicţionarul limbii române cu fapta incriminată de Codul penal. E o diferenţă majoră.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Comisionul ăla de acordare a creditului s-a reţinut din suma acordată de bancă. Adică nu te-ai dus cu bani de acasă ca să plăteşti comisionul respectiv. De aceea contravaloarea comisionului este purtătare de dobândă. Înţelegi? Pentru că banii ăia nu au fost ai tăi, ci sunt tot banii băncii, ei ţi-au fost împrumutaţi. E logic că dacă banca îţi dă o sumă de bani, ea va fi purtătoare de dobândă.

Probabil că minţile luminate de la casa de avocatură respectabilă au trecut printr-o eclipsă în momentul în care au stabilit că e vorba de o înşelăciune. În cel mai fericit caz, poate fi vorba despre o clauză abuzivă, deşi e foarte discutabilă problema din moment ce ai semnat contractul şi deci ai fost de acord cu prevederile lui. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Domle, casa de avocatura e respectabila, ce nu intelegeti? :)) Aia pentru bani iti spun si ca esti Brad Pitt.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

multumesc lui coosstti, catalin si apocalipse carora trebuie sa le dau dreptate. Am analizat in detaliu si sunt clauze abuzive cu privire la banca, insa pentru societatea de recuperari creante pot inainta o plangere pentru inselaciune. Nu doresc sa jignesc pe nimeni doar vreau sa fiu ajutat de d-voastra dar si sa ajut pe alti debitori (politisti) care au probleme de acest gen.
Ce parere aveti de aceasta opinie juridica:

***link eliminat***

 

Respectă regulile impuse pe acest site!

Edited by Administrator
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.