Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţia Română, aproape de cetăţeni


NewsBot

Recommended Posts

POLIŢIA ROMÂNĂ, APROAPE DE CETĂŢENI

 

Aproape 295.000 de petiţii au fost rezolvate de poliţişti, în cursul anului trecut. Poliţia Română îşi desfăşoară activitatea exclusiv în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului.

 

Poliţia Română este cea mai importantă structură cu atribuţii în realizarea siguranţei cetăţeanului, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice.

 

Poliţiştii se află permanent în sprijinul comunităţii, ei sunt cei care observă, informează, consiliază, protejează, ajută, ascultă, analizează şi soluţionează problemele cetăţenilor.

 

În anul 2014, Poliţia Română a primit de la cetăţeni 294.814 petiţii, iar poliţiştii au consiliat 179.812 cetăţeni care s-au prezentat la ghişeele de relaţii cu publicul. De asemenea, 33.219 cetăţeni au fost primiţi în audienţă de conducerea structurilor centrale şi teritoriale de poliţie.

 

Pentru profesionalism şi operativitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii au primit 808 scrisori de mulţumire.

 

Pentru soluţionarea problemelor ce ţin de competenţa Poliţiei, cetăţenii pot depune petiţii prin intermediul structurilor de relaţii cu publicul ce funcţionează în cadrul unităţilor de poliţie atât la nivel teritorial, cât şi central.

 

Din rândurile scrisorilor de mulţumire aduse de cetăţeni Poliţiei Române:

 

Un cetăţean din localitatea Lapoş, judeţul Prahova, aduce mulţumiri echipei operative din cadrul Postului de Poliţie Lapoş, pentru soluţionarea cu operativitate a  reclamaţiei sale şi recuperarea bunurilor sustrase din locuinţa sa.

 

„Doresc să aduc mulţumiri […] poliţistului care a reacţionat rapid şi eficient pentru recuperarea în proporţie de 90% a bunurilor furate din imobilul meu. Cercetarea cazului de furt s-a efectuat cu profesionalism.

 

Îmi exprim mulţumirile mele faţă de acest poliţist care face cinste instituţiei statului cu atribuţii în acest domeniu de activitate.”

 

Un alt cetăţean din judeţul Călăraşi ne scrie: „Vă aduc un mic omagiu prin câteva cuvinte de laudă la adresa colegilor dumneavoastră […]. Ei fac cinste Poliţiei Călăraşi prin corectitudine şi incoruptibilitate. Cu siguranţă, aceşti oameni merită să ajungă mai departe şi cu siguranţă o vor face datorită braviei lor.”

 

Două persoane, frate şi soră, cetăţeni germani, scriu: „Aducem mulţumiri şi felicităm Poliţia Română pentru felul în care îşi face datoria.” Cei doi mulţumesc Poliţiei oraşului Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, pentru soluţionarea unei petiţii în foarte scurt timp şi pentru toate eforturile depuse de poliţişti. „Am avut şansa ca plângerea noastră să fie instrumentată de Poliţia din oraşul Sânnicolau Mare. Organul de cercetare a manifestat o perfectă cunoaşterea a cazului nostru şi încă în aceeaşi zi au trecut la efectuarea actelor premergătoare. […] Sunt profund impresionat de viteza, profesionalismul şi corectitudinea poliţiştilor, motiv pentru care vă mulţumim încă o dată.”

 

Legislativ:

 

Ordonanţa nr.27/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr.233/2002, reglementează activitatea de soluţionare a petiţiilor.

 

În sensul acestei ordonanţe „prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poşta electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome.”
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 1 month later...

POLIȚIA ROMÂNĂ ACŢIONEAZĂ PERMANENT PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

 

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii au desfăşurat acțiuni suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

Poliția Română este la datorie permanent, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

 

În perioada 6 – 8 martie a.c., peste 5.000 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Polițiștii au desfăşurat, în cele trei zile, 23 de percheziţii, 1.336 de controale şi 369 de filtre.

 

În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat 270 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 18 au fost reţinute şi 22 arestate.

 

Au fost constatate 374 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 240 în flagrant delict.

 

De asemenea, a fost depistat un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras şi 10 persoane urmărite în temeiul legii, au fost puse în aplicare 21 de mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost confiscate 22 de arme (1 letală şi 21 neletale) şi 728 de muniţii.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au aplicat 9.531 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.096.617 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 167.643 de lei.

 

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.059 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 423 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 38 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii au desfășurat acțiuni, în urma cărora au aplicat 7.720 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 102 pentru consum de alcool şi 3.229 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 428 de permise de conducere şi au retras 579 de certificate de înmatriculare auto.

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 2 weeks later...

POLIŢIA ROMÂNĂ ACŢIONEAZĂ PERMANENT PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

 

În această săptămână, poliţiştii au desfăşurat acţiuni suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

Poliţia Română este la datorie permanent, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetăţenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranţă.

 

În perioada 16 – 19 martie a.c., peste 5.700 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Poliţiştii au desfăşurat, în cele patru zile, 91 percheziţii, 1.856 de controale şi 318 filtre.

 

În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat 325 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 27 arestate.

 

Au fost constatate 493 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 299 în flagrant delict.

 

De asemenea, au fost depistate 5 autoturism care figurau în bazele de date ca fiind sustrase şi 20 de persoane urmărite în temeiul legii şi au fost puse în aplicare 71 de mandate de executare a pedepsei închisorii.

 

Poliţiştii au aplicat 13.656  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.150.842 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 149.496 de lei.

 

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 945 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 345 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 97 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni, în urma cărora au aplicat 11.849 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 50 pentru consum de alcool şi 3.514 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 652 de permise de conducere şi au retras 419 de certificate de înmatriculare auto.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 4 weeks later...

POLIŢIA ROMÂNĂ ACŢIONEAZĂ PERMANENT PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

 

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii au efectuat, la nivel naţional, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 14 – 16 aprilie a.c., peste 4.700 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 71 de percheziţii, 968 de controale şi 336 de filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 308 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 190 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 244 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 46 au fost reţinute şi 10 arestate. Au fost puse în aplicare 19 mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 10 persoane urmărite şi au fost confiscate 2 arme (una letală şi una neletală).

 

De asemenea, au fost aplicate 10.885 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.492.007 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 2.645.682 de lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 906 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 75 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 20 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 9.708 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 94 pentru consum de alcool şi 5.322 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 485 de permise de conducere şi au retras 245 de certificate de înmatriculare.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 1 month later...

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

 

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 18 – 21 mai a.c., 5.725 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 121 percheziţii, 1.190 de controale şi 284 de filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 529 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 246 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 304 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 55 au fost reţinute şi 19 arestate. Au fost puse în aplicare 33 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 35 persoane urmărite, au fost confiscate 11 arme (4 letale şi 7 neletale) şi 122 de bucăţi de muniţie şi au fost depistate 2 autoturisme reclamate ca fiind furate.

 

De asemenea, au fost aplicate 11.103 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.672.371 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.220.712 de  lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.338 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 266 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 36 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 9.129 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 37 pentru consum de alcool şi 3.974 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 455 de permise de conducere şi au retras 304 de certificate de înmatriculare.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 2 weeks later...
SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE
 
Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. 
 
În perioada 2 – 4 iunie a.c., 4.776 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.
 
Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 53 de percheziţii, 1.255 de controale şi 299 de filtre.
 
În urma acţiunilor, au fost constatate 403 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 246 în flagrant delict.
 
Poliţiştii au depistat 278 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 41 au fost reţinute şi 16 arestate. Au fost puse în aplicare 11 mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 9 persoane urmărite, au fost confiscate 10 arme (3 letale şi 7 neletale) şi au fost depistate 11 autoturisme reclamate ca fiind furate.
 
De asemenea, au fost aplicate 10.515 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.372.700 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 5.000.000 de lei.
 
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.091 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 202 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 41 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 8.877 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 91 pentru consum de alcool şi 3.576 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
 
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 483 de permise de conducere şi au retras 282 de certificate de înmatriculare.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

 

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 8 – 11 iunie a.c., din dispoziția șefului Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, 5.952 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 136 de percheziţii, 1.396 de controale şi 327 de filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 501 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 282 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 379 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 85 au fost reţinute şi 54 arestate. Au fost puse în aplicare 43 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 28 persoane urmărite și au fost depistate 2 autoturisme reclamate ca fiind furate.

 

De asemenea, au fost aplicate 13.283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.730.144 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 245.633 de lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.169 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 280 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 59 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 11.240 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 72 pentru consum de alcool şi 4.159 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 580 de permise de conducere şi au retras 344 de certificate de înmatriculare auto.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

 

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 15 – 18 iunie a.c., din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, 5.557 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 122 de percheziţii, 1.159 de controale şi 298 de filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 435 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 274 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 320 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 68 au fost reţinute şi 18 arestate. Au fost puse în aplicare 35 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 29 persoane urmărite şi au fost depistate 4 autoturisme reclamate ca fiind furate.

 

De asemenea, au fost aplicate 11.362 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.400.169 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 753.119 de lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.189 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 158 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 42 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 9.594 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 55 pentru consum de alcool şi 3.289 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 543 de permise de conducere şi au retras 308 de certificate de înmatriculare auto.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 22 – 25 iunie a.c., din dispoziția șefului Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, peste 5.500 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 107 de percheziţii, 1.295 de controale şi 391de filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 479 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 241 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 312 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 70 au fost reţinute şi 25 arestate. Au fost puse în aplicare 27 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 30 persoane urmărite și au fost depistate 4 autoturisme reclamate ca fiind furate.

De asemenea, au fost aplicate 14.271 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.902.177 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 607.327 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.121 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 290 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 47 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 12.435 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 36 pentru consum de alcool şi 6.481 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 565 de permise de conducere şi au retras 367 de certificate de înmatriculare auto.

Sursă: IGPR

Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

 

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 26 – 28 iunie a.c., din dispoziția șefului Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, peste 4.500 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 10 de percheziţii, 1.087 de controale şi 226 de filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 298 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 196 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 224 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 22 au fost reţinute şi 6 arestate. Au fost puse în aplicare 5 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 14 persoane urmărite și au fost depistate 3 autoturisme reclamate ca fiind furate.

 

De asemenea, au fost aplicate 9.159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.241.625 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 318.486 de lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.250 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 193 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 47 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 7.346 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 51 pentru consum de alcool şi 3.806 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 339 de permise de conducere şi au retras 131 de certificate de înmatriculare auto.

 

Sursă: IGPR

Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIȚIEI ROMÂNE

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 29 iunie – 2 iulie a.c., 5.109 poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acțiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 102 percheziţii, 1.061 de controale şi 317 filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 390 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 220 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 274 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 40 au fost reţinute şi 20 arestate. Au fost puse în aplicare 30 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 24 de persoane urmărite, au fost confiscate 15 arme (3 letale şi 12 neletale) şi 430 de muniţii şi au fost depistate 4 autoturisme reclamate ca fiind furate.

De asemenea, au fost aplicate 12.119 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.079.727 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 231.910 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.206 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 251 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 64 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, în urma cărora au aplicat 10.177 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 59 pentru consum de alcool şi 3.159 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 602 permise de conducere şi au retras 268 de certificate de înmatriculare.

Sursa: IGPR

Link to comment
SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE
 
Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.
 
În perioada 6 – 9 iulie a.c., peste 4.600 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.
 
Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 78 de percheziţii, 1.310 de controale şi 270 de filtre.
 
În urma acţiunilor, au fost constatate 339 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 194 în flagrant delict.
 
Poliţiştii au depistat 240 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 56 au fost reţinute şi 26 arestate. Au fost puse în aplicare 36 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 28 de persoane urmărite, au fost confiscate 5 arme (1 letală şi 4 neletale), 9 bucăți muniție şi au fost depistate 3 autoturisme reclamate ca fiind furate.
 
De asemenea, au fost aplicate 10.850 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.303.133 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 668.382 de lei.
 
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 898 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 200 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 24 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 9.383 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 78 pentru consum de alcool şi 4.759 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
 
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 440 de permise de conducere şi au retras 211 de certificate de înmatriculare.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

 

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 13 - 16 iulie a.c., 4.849 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 56 de percheziţii, 1.245 de controale şi 309 filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 378 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 240 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 267 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 30 au fost reţinute şi 22 arestate. Au fost puse în aplicare 20 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 23 de persoane urmărite, au fost confiscate 20 arme (8 letale şi 12 neletale) şi 615 de muniţii şi a fost depistat un autoturism reclamat ca fiind furat.

 

De asemenea, au fost aplicate 12.040 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.760.299 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 90.490 lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.060 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 275 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 42 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 10.280 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 55 pentru consum de alcool şi 3.299 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 533 de permise de conducere şi au retras 293 de certificate de înmatriculare.

Sursă: IGPR

Link to comment

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢEANULUI

 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative şi centrelor comerciale agroalimentare. În urma activităţilor desfăşurate, au fost întocmite peste 1.300 de dosare penale şi au fost aplicate aproape 36.000 de sancţiuni contravenţionale.

 

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 6.600 de poliţişti au acţionat, în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri) şi centrelor comerciale agroalimentare.

 

Astfel, la nivel naţional, au fost efectuate 2.755 de acţiuni şi 7.235 de controale, în cadrul cărora au fost verificate 7.300 de societăţi comerciale.

 

Poliţiştii au înregistrat 1.319 de dosare penale, în care sunt cercetate 1.261 de persoane şi au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 1.450.000 de lei.

 

De asemenea, au fost aplicate 35.866 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 13.332.840 de lei.

 

Dintre sancţiunile aplicate, 2.830 au fost pentru nerespectarea prevederilor  Legii nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 4.236 pentru abateri de la Legea nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială.

 

Siguranţa circulaţiei pe drumurile publice a fost una dintre priorităţile poliţiştilor care au acţionat sfârşitul săptămânii trecute. Pentru nerespectare regulilor de circulaţie, poliţiştii au aplicat 26.199 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 1.546 de permise de conducere (376 pentru alcool şi 400 pentru viteză), fiind retrase 525 de certificate de înmatriculare.

 

Pentru prevenirea evenimentelor cauzate de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, poliţiştii au verificat respectarea legislaţiei în domeniu de către deţinătorii de arme. Poliţiştii au constat 25 de infracţiuni, dintre care 3 de braconaj cinegetic şi au indisponibilizat 16 arme neletale, 9 arme letale, 20 de cartuşe de vânătoare şi 4 dispozitive de ochire pe timp de noapte.

Sursă: IGPR

Link to comment
ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII
 
În acest sfârşit de săptămână, aproape 10.500 de polițiști acționează, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranței publice. O atenție în plus este acordată  locurilor de agrement și zonelor turistice din întreaga țară.
 
Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă îndatoriri ale poliției. În acest sfârșit de săptămână, polițiștii sunt la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanța în liniște și siguranță.
 
Astfel, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor-general de poliție Petre Tobă, aproape 10.500 de polițiști din structurile de ordine și siguranță publică, poliție rutieră, poliție transporturi, precum și din celelalte structuri ale Poliției Române acționează în zilele de sâmbătă și duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța traficului rutier și depistarea celor care comit fapte antisociale.
 
Din totalul efectivelor angrenate în misiunile din acest sfârșit de săptămână, peste 8.000 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.600 de la poliția rutieră și circa 700 de la poliția transporturi.
 
Sunt monitorizate în special traseele de deplasare dinspre Capitală și celelalte aglomerări urbane către staţiunile turistice și zonele de agrement din întreaga țară, autostrăzile A1, A2 şi A3 şi sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei către Bulgaria.
 
De asemenea, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii utilizează aparatele de înregistrare vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă.
 
Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.
 
Poliţiştii sunt prezenţi în toată țara pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.
 
Pentru o vacanță liniștită și în siguranță Poliția Română vă recomandă:
 
- aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
 
- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
 
- nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
 
- în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!
 
Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:
 
- în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
 
- planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu mașina în afara intervalului orar 10-18.
 
- atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.
 
- înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
 
- nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
 
- posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.
 
DRUM BUN!
 
Sursa: IGPR
Link to comment

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIEI ROMÂNE

 

Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

În perioada 20 – 23 iulie a.c., peste 4.450 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

 

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 44 de percheziţii, 1.250 de controale şi 254 de filtre.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 348 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 203 în flagrant delict.

 

Poliţiştii au depistat 261 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 37 au fost reţinute şi 10 arestate. Au fost puse în aplicare 22 de mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate 22 persoane urmărite și a fost depistat un autoturism reclamat ca fiind furat.

 

De asemenea, au fost aplicate 10.548 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.663.044 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 142.944 de lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.011 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 232 de sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 32 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 8.902 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 65 pentru consum de alcool şi 2.884 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 499 de permise de conducere şi au retras 225 de certificate de înmatriculare auto.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.