Jump to content
POLITISTI.ro

Curs EUPOL 2015

Kondratov

Recommended Posts

ei si am fost si la testarea pentru Eupol. A doua oara.

In toamna s-au dat doua probe in aceeasi zi. engleza test nivel c2, 30 de itemi de evaluare, legislatie - grila, 9 intrebari.

am cazut atunci la legislatie din cauza ca nu ma pregatisem bine, plus ca venind din PF, nu am mare experienta in intocmire acte.

acum m-am pregatit. cica. 

am luat 9.25 la engleza, a fost test nivel b2, si 10 la legislatie scris. test 9 intrebari grila.

fata de examenul din toamna acum a fost altfel.

in prima zi s-a dat test la engleza, apoi de la 11 pana la 6 seara au fost interviuri, discutie libera in engleza. aici multi care au luat sub 5 la scris s-au salvat pt ca s-a facut media cu nota de la oral.

dupa prima zi eram pe primul loc

in a doua zi s-a dat legislatia - scris

dupa a doua zi pe primul loc.

in a treia zi - intrerviu la proba de specialitate, sau mai bine zis - specialitate oral.

nota finala a constat in media notelor la engleza, si cele doua de la specialitate. 

iar partea frumoasa este ca la prona specialitate oral oamenii din comisie par sa stie dinainte pe cine lasa sa treaca mai departe. fata de unii sunt prietenosi, fata de altii, ostili.

la specialitate oral, a fost un singur subiect, la care in marea majoritate a cazurilor rasounsul consta in 2-3 cuvinte.

gradul de subiectivitate aici e maxim. daca ai noroc si iti cade ceva ce stapanesti bine - iei intre 7 si 10. criteriile pe care se dau notele urmeaza sa fie facute publice in 2052. 

daca ai ghinion si iti cade ceva ce nu stapanesti bine... intre 4 si 6. 

iarasi. unii au fost ajutati cu intrebari, altora li s-a spus sa spuna tatal nostru pentru nota 6.

cu nota 5 as fi intrat. mi-au acordat 4. exact cat sa fiu sub linie.

la proba juridic- oral ni s-a spus ca avem 5 minute. in realitate a fost maximum un minut de om. in o ora si jumatate au trecut prin toti. 

dupa a treia zi pe locul 44. 

deci, impresia generala pt colegii care merg la eupol la examen. daca e sa ai har, si noroc. intri. daca nu. nu

de acum voi merge la toate examenele de admitere eupol si la franceza si la engleza doar pentru a gasi ce are in comun transparenta si egalitatea in sanse acolo cu mos craciun.

Edited by Kondratov
  • Upvote 2
  • Downvote 2

• 2 weeks later...

Daca ti-as cunoaste numele.....ti-as spune ce note ai luat la engleza si specialitate! Chiar tu spui ca " nota finala a constat in media notelor la engleza, si cele doua de la specialitate." Nu inteleg de ce ai ajuns pe locul 44! Sunt foarte circumspect la tot ceea ce ai scris! Poate mai sunt politisti care doresc sa participe la un astfel de curs, motiv pentru care as fi preferat sa citesc o descriere mai elocventa a celor petrecute acolo!

P.S. Cred ca norocul nu are nimic de a face cu accesul la cursul EUPOL!

P.P.S. Daca am scris ceva gresit, te rog sa ma scuzi!

Si uite ca am intalnit un politist care inca mai crede in Mos Craciun.

Pe bune Duke? Ministerul asta pute a corectitudine si competenta?

Hai nu ma inebuni!

Norocul (pila) are de a face cu foarte multe lucruri prin gradina noastra.

De ce nu s-a dat proba la,,juridic" scris?

Iti spun eu ....sa nu poti contesta!

Totul este un interviu cand vine vorba de aranjamente.

Curiozitatea mea ar fi ......cine sunt oamenii astia care fac parte din comisii?

Ce experienta au ei in ,,iarba"?

Crezi ca norocul (pila) nu are nimic de a face cu accesul? Crezi in Dumnezeu, Duke!

• Upvote 4

Am facut cursul EUPOL anul trecut. Atunci admiterea a fost doar scris. Din pacate, la scris, multi candidati se inspira unii de la altii. Supravegherea e stricta, da' am vazut si colegi tare nesimtiti. A rezultat ca unii candidati admisi nu-si mai dovedeau la curs cunostintele "demonstrate" la admitere. Eu salut noua forma de admitere. 

Colegul ce a initiat topicul a dat si anul trecut, cand s-a dat doar scris, si a picat. Iar din ce spune, nu se intelege ca e incorect examenul, pe cat ca nu a stiut subiectul de pe biletul tras.

• Upvote 1

Cine se pregateste are sanse mari de a face acest curs. Am trei colegi care sunt acum la curs si in cazul lor garantez ca nu e vb de pile/cunostinte/relatii.

Probabil la legislatie oral tb sa ai putin noroc cu privire la subiectul extras. Daca ai fi pregatit ai putea spune cate ceva la fiecare subiect, astfel incat daca notele anterioare erau foarte bune aceasta proba sa nu te traga in jos chiar asa cum spune colegul. 

• 1 year later...

Buna! Ma poate ajuta cineva cu niste exemple de subiecte pt interviul la proba de specialitate? Ma refer la subiecte referitoare la tratatul de la lisabona mai mult si care privesc strict UE. Multumesc