Jump to content
POLITISTI.ro

Elvis

Credeti ca politia s-a demilitarizat si in ceea ce priveste mentalitatea?

Recommended Posts

Elvis

Apreciati ca exista spirit de echipa intre sefi si subordonati, sefii au devenit manageri sau au ramas nostalgici?

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Marius

Majoritatea sefilor sunt in ca "nostalgici" iar demilitarizarea nu a ajuns inca si in mentalitatile acestora.

Share this post


Link to post
Sony

Nu numai ca-s nostalgici, da' chiar le pare rau unora dintre sefi.

Share this post


Link to post
dunelu

Mentalitatea se schimba greu.Comandantii varsnici accepta cu greu demilitarizarea . Sunt invatati sa ordone si sa li se raspunda ,,AM INTELES ! "

Share this post


Link to post
Catalin

Din pacate nu numai unii dintre sefi au ramas nostalgici, exista si foarte multi politisti de rand, lucratori ce inca nu au reusit sa scape de vechile metehne.

Share this post


Link to post
gaby

Parerea mea este ca mentalitatea nu se va schimba niciodata vezi(lupul isi schimba parul dar naravul BA) .Ei->sefii au ramas aceeasi militari invechiti,e adevarat ca nu toti,dar cunosc pe multi care asteapta vorba unui coleg de mai sus sa li se raspunda cu "Sa traiti",am inteles.,vor sa te milogesti in fata lor ca un caine la stapanul sau......chiar daca nu e asa,sa nu mai spun ca daca ai nevoie de ceva ,un liber sa nu mai zic de drepturile tale care nu ti le da.....si asa mai departe,daca mergi cu mana goala nu primesti nimic :doh: ,deoarece oamenii sunt strangareti :ner:

Share this post


Link to post
Marius

Intr-o lume ideala respectul nu se impune, ci se castiga. ;)

Share this post


Link to post
Elvis

Domnule Gaby , daca mergeti la sef cu ,,mana plina" sunteti la fel de vinovat. Sa auzim numai de bine.

Share this post


Link to post
copreddog

Politia a ramas la fel de militarizata mental,ba mai mult si generatiile de politisti de dupa '90 au ajuns sa gandeasca precum fostii lor sefi.

Share this post


Link to post
Ucnad

Mai baieti, voi chiar credeti ca principala problema a politiei este demilitarizarea?

Problemele in politie se vor rezolva cand se va face descentralizarea.

Va da-ti seama ce inseamna descentralizarea. Un IGPR restructurat care va face doar analiza si sinteza si proceduri.

Un IGPR care nu va mai putea sa faca nicio "manevra" cu pe linie de cadre, nicio angajare preferentiala.... nicio

"ghiara" pe la administrativ, (o bicicleta, un logan, un BMV....). Sa vina IGPR-ul in teritoriu si sa nu poata ei sa se dea in

spectacol, un control in care sa te intrebe de motul la basca...

Astept ziua aia cu ardoare, dar ma tem ca n'o s'o apuc.

Share this post


Link to post
aromas

Oare în alte state sunt tot atâtea structuri de comandă şi control ca la noi, MAI, IGPR, etc.?

Câteodată am senzaţia că mai mulţi oameni umblă după un poliţist decît ca după un hoţ : DNA, ANI, Controlul intern, şi lista poate continua.

Share this post


Link to post
Elvis

Ucnad problemele politiei nu se vor rezolva prin descentralizare.

Toate aceste neajunsuri pleaca de la lipsa banilor si de la mentalitatea sefilor. Acestia sunt interesati decat de grade si functii care sa le aduca salarii babane.

Sau vrei si tu sa iti fie sef primarul ?

Share this post


Link to post
copreddog

Ucnad problemele politiei nu se vor rezolva prin descentralizare.

Toate aceste neajunsuri pleaca de la lipsa banilor si de la mentalitatea sefilor. Acestia sunt interesati decat de grade si functii care sa le aduca salarii babane.

Sau vrei si tu sa iti fie sef primarul ?

Domnule Elvis dar asta e descentralizarea desfiintarea ierarhiei ofiteri-agenti,insa totul depinde de fiecare dintre noi,sa ne continuam studiile indiferent de varsta pe care o avem si in momentul in care toti politistii vor avea studii superioare atunci se poate vorbi de descentralizare si de desfiintarea asa ziselor" grade profesionale".

daca in politica s-a demonstrat din 1990 si pana in prezent ca toti care s-au perindat pe la putere au fost doar pe capatuiala ai nostri de ce ar fi altfel nu sunt tot romani.

De ce credeti ca majoritatea multinationalelor care au afaceri si in Romania isi aduc manageri straini?Nu ca romanii nu sunt buni dar noi am ramas cu sechelele comunismului si dupa atatia ani de lipsuri avem apriga dorinta de a acumula,de a trai decent si de ce sa nu recunoastem de a calca pe cadavre.

Descentralizarea a inceput oarecum tanand cont ca la nivelul fiecarui I.P.J. ,seful acestuia este ordonator de credite si are posibilitatea de a decide ce face cu bugetul alocat,insa mai e mult pana departe ca sa putem vorbi de o descentralizare totala iar orice actiune sa fie calauzita strict de criteriile competentei si doar atat.

Share this post


Link to post
Catalin

Obsesia românului pentru căpătuială nu se datorează exclusiv regimului comunist. Această mentalitate şi educaţie se promovează şi se cultivă în mod continuu şi excesiv. Uitaţi-vă la mentalitatea tinerilor ce nu au apucat acele vremuri de totalitarism. Majoritatea îşi doresc să devină manelişti, interlopi, fotbalişti, etc.

Rar se întâmplă să întlneşti un tânăr pentru care modestia să însemne ceva, să fie o dovadă a demnităţii. Toţi sunt puşi pe căpătuială şi celebritate, care a fost greşit înţeleasă la noi. Iar aici vina principală aparţine educaţiei pe care au primit-o, celebritatea nu mai este rezervată exclusiv persoanelor ce au ceva special sau ieşit din comun, iar modestia este percepută ca fiind ceva rău sau o slăbiciune, ori o neputinţă.

Acum, indiferent dacă ai sau nu ceva special, e musai să devii celebru, începând cu anii '90 sunt promovate numai nonvalorile şi bădărănismul.

Share this post


Link to post
Elvis

Domnule copreddog sunteti trecut prin acesta intreprindere din anul in care am inceput sa deschid si eu ochii in acest minister.

Chiar mai credeti in povesti.? Lucrurile sunt atat de simple insa noi le complicam.

Putem sa copiem modelul american ,german etc. in cea ce priveste politica M.R.U. , scolarizare , salarizare sau ce mai vreti dumneavoastra . Chiar nu va dati seama ca dinozaurii din varful piramidei nu doresc acest lucru?

Pai si daca o sa ne numim toti ofiteri de politie si se produce descentralizarea asa cum ar trebui, nu in sensul ca il numesti manager si ordonator tertiar pe inspectorul sef, ce mai fac domnii chestori din M.A.I. sI I.G.P.R.? Unde mai trimit ei corpurile de control, de unde isi mai rotunjesc veniturile, pe cine mai cearta, unde se mai dau cei mai destepti de pe pamant, cum mai justifica salariile de sute de mii de ron? Aici intervin complicatiile si lasitatea politistilor care dau cu sapa. Vorbeati de studii/? Sa fim seriosi........cand in minister ajung sefi cei cu facultati tehnice si de agricultura despre ce sa mai vorbim, iar concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere constau intr-un interviu. :doh:

Stiti care este adevaratul pericol al generatiilor tinere? Nu mai au modele de politisti sau militieni.

Sa auzim de bine si multa sanatate ca belele curg. :emo-yessir:

Edited by Elvis

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.