Membru Ecou Posted January 27, 2015 Membru Share Posted January 27, 2015 Ministerul Finanţelor Publice - MFP Ordinul nr. 60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizaţiei zilnice de delegare şi detaşare, precum şi a sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare în situaţia în care acesta nu beneficiază de cazare în structuri de primire turistică, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului. Art. 1. -(1) Cuantumul indemnizaţiei zilnice de delegare şi detaşare prevăzut la art. 9 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează la 17 lei. (2) Cuantumul sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare prevăzut la art. 28 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care nu se cazează în condiţiile art. 26 din Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează la 45 de lei. Link to comment
Moderator Cristi Posted January 27, 2015 Moderator Share Posted January 27, 2015 Tare sunt curios ce mananci de 17 lei intr-o zi si unde te cazezi cu 45 de lei. Link to comment
cyprusboy89 Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 (edited) Cei 17 lei insemnand indemnizatia zilnica de delegare, nu sunt alocati separat fata de norma de hrana zilnica? Edited January 27, 2015 by cyprusboy89 Link to comment
apocalipse Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Daca intr-o zi am mers la un penitenciar, sa audiez un inculpat incarcerat in alta cauza penala, aflat la 27 km fata de subunitatea de politie din care fac parte si am fost cu auto personal, am dus bon fiscal de motorina, care este suma de bani pe care o voi primi pe ordinul de serviciu. Apropo, la noi stiti cum calculeaza km contabilul sef... pune o rigla pe harta Romaniei si uneste localitatea de unde pleci cu localitatea de destinatie si transforma cm in km (nu conteaza ca linia formata de rigla trece prin munti si drumurile sunt sinuoase) Link to comment
iav Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Vei primi contravaloarea a 4,05 litri de motorină. Calculul se face astfel: 27x2=54 km. parcurși (dus-întors), se calculează un consum de 7,5 litrii de carburant (motorină sau benzină)/100 km. și se înmulțește cu prețul uni litru de carburant la data respectivă (pentru asta le trebuie bonul). Deci 54X7.5%=4,05 l. Atrage-i contabilului atenția că tu te deplasezi cu autoturismul personal și nu cu elicopterul, că distanțele terestre sunt diferite de cele aeriene și fă contestație, dar să ai grijă ca pe ordinul de serviciu să ai trecut nr. de înmatriculare al auto cu care te deplasezi și smnătura șefului unității că se aprobă deplasarea cu auto personal și să fie și ștampila. 1 Link to comment
Moderator Marius Posted January 28, 2015 Moderator Share Posted January 28, 2015 Atenţie, acest act normativ Ordin al Ministerului Finanţelor Publice nr. 60/2015 modifică două aspecte din Hotărârea Guvernului nr. 1860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate. 1. Majorarea diurnei La art. 9 din H.G. nr. 1860/2015 se stabileşte că persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de 13 lei. De această beneficiază orice angajat, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea. Prin modificările aduse de recent ordin al MFP, valoarea indemnizaţiei este majorată de la 13 lei, la 17 lei. 2. Compensarea cheltuielilor de cazare Cea de-a doua noutate adusă de Ordinul nr. 60/2015 se referă la suma ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare şi care nu se cazează în condiţiile stabilite de lege, valoarea acesteia fiind majorată de la 30 de lei, la 45 de lei, pentru fiecare noapte. Reglementările în vigoare (art. 26 din Hotărârea Guvernului nr. 1860/2006) prevăd că persoana delegată într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, în cazul cazării în structurile de primire turistice, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi, a căror clasificare este de maximum 3 stele sau flori. În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput. Astfel, în situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile de mai sus, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 45 lei. 1 Link to comment
bogzy888 Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 pai sa inteleaga toata lumea, mai ales eu... daca sunt delegat in alta localitate la o distanta de minim 50 km de cea de domiciliu sau cea in care isi are sediul institutia primesc 17lei+45lei=62lei/zi.. asta inseamna pentru o perioada de delegare de 30 zile 30*62= 1860lei??? nu prea cred.. Link to comment
drAGO5 Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Nu bogzy888, cei 17 lei pe zi ii primesti daca pleci intr-o misiune, pentru solutionarea unei probleme de serviciu intr-o localitate aflata la mai mult de 5 km distanta fata de localitatea in care iti desfasori serviciul si stai minim 12 ore. Daca nu te intorci in localitate in aceasi zi si esti nevoit sa dormi in localitatea in care ti-ai desfasurat misiunea si dormi la un hotel de maxim 3 stele, cu conditia ca aceasta localitate sa fie situata la mai mult de 50 km, ti se deconteaza si cazarea. Daca nu dormi la hotel si dormi la o casa particulara ori in masina , nu ti se mai deconteaza cazarea si primesti in schimb suma de 45 lei. Pentru delegarea sau detasarea in alte conditii prev.de OMAI nr.298/2011 primesti bani de naveta. 2 Link to comment
shinoby Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 (edited) Am fost delegat 60 de zile, intr-o localitate, alta decat cea de domiciliu, aflata la 35 de km, intr-o unitate, alta decat cea din care fac parte si nu mi s-a aprobat decontarea navetei (desi am facut raport motivat) si inca astept indemnizatia de delegare! Edited January 30, 2015 by shinoby Link to comment
nicuno1 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) shinoby va trebui sa primesti indemnizatia de delegare (17 lei pe zi) + decontarea navetei cu ce este trecut in ordinul de serviciu. daca ai trecut auto trebuie sa-ti dea 7,5 %. pentru asta trebuie sa ai vizat os-ul de către seful unitătii pentru fiecare zi in care te-ai deplasat acolo ps. stiu ca sunt doar 4 randuri pe verso...asta se rezolva prin multiplicarea la xerox a verso-ului os-ului Edited February 16, 2015 by nicuno1 Link to comment
adrian0801 Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Salutare colegi. Un cateva zile urmeaza sa termin misiunea pe litoral. Am inteles ca politistii detasati pe litoral beneficiaza de 3 zile libere dupa incheierea misiunilor. Ma poate ajuta cineva cu cadrul legal referitor la acest aspect. Multumesc anticipat. Link to comment
balanghitza Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 La data de 01.04.2016 am fost detașat cu acordul meu pe o perioada de 90 de zile de la un inspectorat la altul..ar trebui sa primesc bani de Detașare? In baza Carei legi? Link to comment
Valentin189 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Salutare!sunt delegat de la un post de politie la sectia de care apartin care este situata la o distanta de aproximativ 25 de km de post. As dori sa stiu ce drepturi trebuie sa solicit odata cu aceasta delegare si conditii legale. Link to comment
Elvis Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Pe timpul delegării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul, iar autoritatea sau instituţia publică care îl deleagă este obligată să suporte costul integral al transportului, cazării şi al indemnizaţiei de delegare. Link to comment
Valentin189 Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Deci pot solicita decontarea transportului zilnic in acea localitate cat si indemnizatia de delegare? Link to comment
Recommended Posts