Jump to content
POLITISTI.ro

Incadrare grupa de munca - politia de frontiera


gaskoe
 Share

Recommended Posts

Bun gasit!

 

Ma numesc George, am gradul  de agent sef adjunct si sunt incardrat la Biroul Administrativ al STPF Tulcea in cadrul Comp. Comunicatii si Informatica, ca specialist in IT&C, pe o functie de Agent IV.

 

Am o nelamurire in ceea ce priveste functia de Agent IV.

 

La alte structuri similare, din cadrul PFR (IGPF, alte STPF-uri), posturi absolut similare sunt pe functii de agent II, agent III sau chiar agent I.

 

Avand in vedere complexitatea activitatii pe care o desfasor (gestiune de aproxiamtiv 10 milioane euro (nu este nicio greseala - 10 mil.euro); mentenanta peste 40 de turnuri de comunicatii; sustinere 5 SPF-uri si 2 PTF-uri; lucru la inaltime; lucru cu substante potential periculoase - componente electronice, toner etc) ce presupune dese deplasari in locatiile respective - peste 50 % aflate in Delta Dunarii, unde accesul se face doar pe apa - atat eu si colegii mei consideram oportun ca putem fi incadrati ca agent III sau chiar agent II, pentru a beneficia astfel de acel spor de vechime care se acorda pentru fiecare an lucrat (6 luni/an).

 

Intrebare: care este baza legala, act normativ intern sau extern, care reglementeaza conditiile si grupele de munca pe diverse categorii de activitate?

 

Va multumesc.

 

Link to comment
Share on other sites

Gaskoe ai posibilitatea sa lasi gestiunea si sa treci in operativ.

Cu siguranta se va gasi o functie prevazuta cu acest spor de vechime, 6 luni / an.

Acele functii de agent I, II si III nu sunt incadrate in grupa I a de munca. Sunt incadrate la grupa a II a. Adica 3 luni / an.

Ce considerati voi este mai putin important, legiuitorul din pacate pentru voi, a stabilit altceva.

Si cu siguranta pe cel care imparte ,,tortul" in Delta il doare in cot de voi.

 

Ps. Intre noi fie vorba, nu ne aude nimeni, cred ca ai fost mutat la cerere pe aceasta functie...agent sef adjunct pe functie de agent IV!

Sa nu imi spui ca esti incadrat direct si ti s-a echivalat gradul cu vechimea...?

Edited by Elvis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Funcțiile de agent I,II,III, IV și principal, nu corespund neapărat și condițiilor de muncă. Condițiile de muncă în prezent sunt: normale, deosebite, speciale și alte condiții. Anterior anului 2001(nu sunt chiar așa de sigur) aceste condiții erau grupa a-I-a, a-II-a și a-III-a. Eu sunt agent II, dar datorită locului de muncă beneficiez de condiții speciale și implicit de sporul de 6 luni/an.

Încadrarea locurilor de muncă în condiții normale, deosebite și speciale pentru polițiști, în prezent se face conform H.G nr.1822/2004, iar locurile de muncă sunt în anexa  acestui act normativ, pe care nu știu dacă o vei găsi, pentru că a fost trimisă direct Ministerului Afacerilor Interne. În baza acestei hotărâri a fost emis și un ordin de ministru, care este însă clasificat.

Pentru lucrul la înălțime și celelalte pe care le-ai enumerat există O.M.A.I nr.132/2004, care prevede anumite sporuri.

Link to comment
Share on other sites

Da, dar numai pentru polițiști și nu mai sunt denumite grupe de muncă.

Am găsit și ordinului care stabilește normele de încadrare a polițiștilor în condiții de muncă, respectiv este vorba de Ordinul M.A.I nr.489 din 20.10.2005, acolo sunt niște anexe care ne interesează, dar și acestea sunt clasificate și nu avem acces la ele.

Edited by iav
Link to comment
Share on other sites

Pentru că au fost comunicate direct M.A.I-ului și celor de la M.R.U, nu sunt publice.

Pe acest forum mai este deschis un topic cu același subiect și nici cel care a deschis acel topic nu le are și nici nu pot fi postate.

Oricum Ordinul M.A.I nr.489/2005 a mai fost midificat în 2006.

Aici este link-ul:  

Edited by iav
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pentru gaskoe, singura ta solutie este o simpla chichita ..binenteles daca ai un sef de birou intelegator si tine la tine, fati raport de mutare la un birou operativ unde exista o functie de agent II si apoi sa poti executa serviciul prin delegare sau detasare la fostul tau loc de munca!

Link to comment
Share on other sites

El cel mai probabil deja este incadrat  la o structura din Delta Dunarii si delegat la Tulcea  (ca multi lucratori de la comunicati) asa ca asta cu delegarea este un pic mai complicata. Dupa cum a mai spus cineva mai inainte sunt locuri la operativ dar nu prea se omoara nimeni pe ele , mai ales in zona Deltei. Cat despre gestiunea de 10 mil euro dati=mi voie sa am oarece rezerve. Dispozitivele la care face mentenanta colegul sunt in gestiunea lucratorilor administrativi de la structurile locale din cate stiu eu .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.