Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Restituirea certificatului de inmatriculare cu alt proprietar in acte

iulian1980

Question

Buna seara, Am si eu urmatoarea problema. Am vandut un autoturism unui individ,am facut act vanzare cumparare, la momentul respectiv din diferite motive, nu am trecut instrainat catre in rubrica respectiva. Precizez ca nu a mai venit dupa fiscal si fisa aceea de inmatriculare. Problema este ca spre norocul meu si ghinionul lui, i-a retinut politia certificatul de inmatriculare . el zice ca din cauza itp-ului expirat. Acum vrea de la mine o procura notariala, sau sa merg personal sa ridice talonul. Ce pot face in acest caz, eu unu nu as vrea sa il mai dau, sa inscrie masina. CE pot face in continuare, el poate ridica talonul fara mine, poate inscrie masina fara talon?

• Answers 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

• iulian1980

6

• Marius

5

• Catalin

3

• Edd

3

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Certificatul de înmatriculare se restituie doar titularului. Din cauza asta e disperat, iar interesul tău e să-l determini să perfecteze transcrierea dreptului de proprietate.

• 0

Pai si cum fac asta. Cum il pot forta, obligă să înscrie masina? Daca nu ii ridic talonul, ce se intampla?

Ce pasi ar trebui sa urmez in continuare sa -l fac sa înscrie masina sa nu mai ma doara capul pe viitor?

Multumesc !

Pai si cum fac asta. Cum il pot forta, obligă să înscrie masina? Daca nu ii ridic talonul, ce se intampla?

Ce pasi ar trebui sa urmez in continuare sa -l fac sa înscrie masina sa nu mai ma doara capul pe viitor?

Multumesc !

• 0

Pai si in cazul asta eu ce pot face sa-l determin sa perfecteze actele? Ma suna întruna, eu am hotarat sa nu ii mai raspund. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

• 0
  • Moderator

Dacă vrea certificatul de înmatriculare (talonul) înapoi, înseamnă că maşina a trecut ITP. Cel mai probabil are şi asigurare valabilă, dacă vrea să circule cu ea. Deci dacă are ITP şi RCA, atunci să o treacă pe numele lui. Tu trebuie să-i mai dai un "fiscal".

În concluzie, nu-i face procură să ridice certificatul de înmatriculare, ci pune-i fiscalul în braţe, iar el să-şi treacă maşina pe numele lui. În caz contrar o să continue să circule cu ea aşa.

PS: Acesta este un forum, nu un chat. 

• 0

Buna ziua,

Imi cer scuze, nu este intentia mea sa fac chat pe acest forum, dar chiar am nevoie de ajutor. In acest moment cred ca treburile sunt foarte simple, eu le complic facandu-mi fel de fel de scenarii.Sunt niste oameni mai suspecti, de alta etnie cu care sincer nu vreau sa prea mai intru in contact. El ma suna intruna, vrea sa ii scot talonul pentru a circula in continuare asa, pentru a nu plati taxa, zic eu.

Acest lucru este inacceptabil, vreau sa il fortez sa inscrie masina sa nu mai am dea face cu el pe viitor.

Intrebarea mea este: El in afara de fiscal si fisa de inmatriculare pe care nu le-a luat de la mine, pentru a inscrie masina are nevoie si de talon? Pana la urma chiar trebuie sa il scot?

Multumesc!

• 0
  • Moderator

Are nevoie doar fişa de înmatriculare cu viza fiscală. În locul certificatului de înmatriculare poate depune dovada înlocuitoare a acestuia eliberată de poliţie.

• 0
  • Membru

Pentru a rezolva definitiv poti sa mergi sa actionezi in instanta pentru radierea masinii in cauza. Discuta cu un avocat care o sa iti dea toate detaliile. Foloseste si internetul pentru a te documenta cu privire la o situatie asemanatoare. Urmand aceasta cale vei rezolva definitiv chiar daca cel care a cumparat masina refuza sa isi indeplineasca obligatiile.

• 0

Buna ziua am si eu  o nelamurire am vandut o masina de curand eu vanzatorul am facut toate actele adica am facut act de vanzare cumparare i am dat  fiscalul masini am facut copie dupa taoate actele masini inclusiv dupa talon unde scrie instrainat catre .......... la data de  am semnat 

dar acum  as vrea sa stiu ce pot face daca el nu  o  transcrie pe numele sau  eu nu  vr sa  o  foloseasca pe numele meu masina ce  ramane de  facut daca eu ca vanzator mi am indeplint toate indatoririle dde vanzator si el nu  si  respecta partea lui de  contract ce  pot  face  va  multumesc

• 0
  • Moderator

Trebuie să te adresezi instanţei de judecată competente, să-l acţionezi în judecată dacă nu solicită transcrierea.
De asemenea, poţi notifica Serviciul Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din judeţul în care este înmatriculat autovehiculul, pentru a face menţiunile privind vânzarea acestuia în bazele de date.

• 0

SALUT am si eu o intrebare sunt din  buc sec 3  am vandut si eu o masina recent am fcut contract de vanzare cumapare i am dat si fiscalul masini as vrea sa tiu ce as putea sa fac daca cumparatorul nu  o transcrie pe numele lui va multumesc

• 0
Buna ziua,am cumparat anul trecut o masina din bucuresti,si nu am reusit sa trec masina pe numele meu deoarece am fost plecat din tara,de vreo 3 saptamani ma oprit un echipaj de politie si mi-a retinut talonul masini deoarece nu am trecut masina pe numele meu,acum talonul este la bucuresti,am inteles numai proprietarul din acte poate sa recupereze talonul de la politie dar masina este pe firma,si de la cine am luat eu masina nu era proprietar in acte,intrebarea mea este:daca acel om de la care am luat eu masina este trecut la (instrainat catre...)el poate sa recupereze talonul de la politie?va rog mult sa-mi spuneti ce as putea face... 
  • 0
  •  
  •  
  • 0

Mergi la Serviciul Înmatriculări Auto din localitatea in care ai domiciliu si depui documentele necesare inmatricularii autoturismului pe numele tau. Mergi la ghișeu si vei primi informațiile necesare.

• 0

Buna ziua. Cum RCA-ul a devenit o catastrofa pentru tineri, eu avand 23 de ani, am inmatriculat masina pe numele varului meu (de grad 1). Am facut contract de comodat la notar,sa o conduc eu pe o perioada lunga, pt orice deplasare in tara, cat si in strainatate, "preluand spre folosinta cu titlul de imprumut gratuit". Mai exista vreo posibilitate sa am vreo problema cu politia? 

• 0

Buna ziua. Am cumparat o masina acum 20 zile si nu aveam nici cea mai mica idee ce este instrainarea de pe talon si ce probleme mi-ar putea aduce. Talonul era instrainat de ceva timp si eu n-am mers imediat dupa achizitia masinii sa o inmatriculez deoarece proprietarul nu mi-a dat inca fiscalul deoarece mai are datorii de 500 lei. Acum, m-a oprit politia pentru viteza, mi-a dat amenda de viteza dar mi-au retinut si talonul. Acum am doar dovada respectiva de 15 zile. Ce pot face in acest caz? In acte nu sunt eu proprietar ci un anume domn din bucuresti. Pot inregistra masina direct pe numele meu fara vreo legatura cu proprietarul din acte? Sau pot rezolva in vreun fel sa recuperez talonul initial? Am platit pana acum la masina asta de mi-au zburat ochii din cap, exceptand amenda "micuta"...

Astept un raspuns, multumesc.

• 0
  • Moderator

Certificatul de înmatriculare se restituie doar titularului. Recomandabil e să transcrii dreptul de proprietate pe numele tău. Pentru asta trebuie să ai contract de vânzare şi certificate fiscale pentru fiecare tranzacţie făcută între intermediari, până la tine, să poţi dovedi cum ai dobândit dreptul de proprietate asupra maşinii.

• 0

Asta inseamna sa inregistrez masina pe numele meu? Adica sa ma duc la financiar, dupa sa rezolv la r.a.r si apoi cu talonul nou?

Se poate face un document care atesta faptul ca am drepturi depline asupra masinii si sa nu fiu nevoit sa schimb talonul masinii si sa il iau pe cel actual de la politie? Aveti idee in cat timp este trimis la bucuresti?

• 0
  • Moderator

Asta înseamnă că trebuie să intri în legalitate. Adică să efectuezi toate formalităţile administrative prevăzute de lege, pentru a trece maşina pe numele tău.
Certificatul de înmatriculare vechi nu îţi mai trebuie şi nici nu îl mai poţi recupera, mai mult decât atât nici nu ai ce să mai faci cu el. La serviciul de înmatriculări depui dovada înlocuitoare în locul vechiului certificat. 

• 0

Buna seara,

Scuzati, poate e off topic.

Am achizitionat o motocicleta din bucuresti, eu fiind din tg mures. Cel de la care l-am cumparat nu era proprietarul in acte, avand si el la randul lui act de vanzare cumparare cu proprietarul. Pe langa actul de vanzare cumparare am primit certificat fiscal pentru fiecare tranzactie, talon+carte. Mi-am pregatit dosarul pentru transcriere, si la ghiseu imi spune ca talonul figureaza ca si retinut in baza de date din mai 2010, desi eram in posesia talonului. Mi-au spus ca numai din bucuresti poate s-o deblocheze. Am luat legatura cu vanzatorul(el a cumparat motorul in august 2010), si cu proprietarul in acte si nici unul nu stie nimic despre retinerea talonului. Am 2 nelamuriri. Cum pot sa rezolv cat mai repede aceasta problema? Pot sa circul legal cu actele pe care le am?

Doresc sa precizez ca am itp, asigurare valabile, si dosarul este pregatit pentru transcriere.