Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Solicitare inregistrare video de la sistemul de supraveghere video stradal

constantin222

Question

Buna seara,

as avea rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: de unde as putea sa obtin, cui sa ma adresez pentru a obtine inregistrarea de la sistemul de supraveghere video stradala, mai precis inregistrarea video de la intersectia Piata Sudului, Sector 4, dintr-o anumita zi si ora? 

Am nevoie de aceasta inregistrare ca proba la dosar in instanta pentru contestarea unui proces verbal de contraventie.

La momentul in care mi s-a intocmit procesul verbal de contraventie, mi s-a comunicat verbal ca am fost filmat, dar nu a fost depusa nicio inregistrare video la dosar. Singura proba a fost procesul verbal de contraventie pe care l-am contestat. Daca stiam ce avea sa urmeze, puneam o camera sa ma filmeze, aveam grija sa am cu mine in masina vreo 3-4 martori din aceia care sa fie acceptati si nu ruda cu mine, ca in cazul meu.

Asa ca, in acest caz, instanta considera ca trebuie sa demonstrez eu ca sunt nevinovat. Si cum sa fac asta?...martori nu... proba video nu...Dovedeste!

Va multumesc frumos!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Cel mai probabil la Primărie. Ei montează, întreţin şi folosesc aceste camere de supraveghere.

• 0
  • Moderator

Iar cand se contesta procesul verbal, din oficiu instanta cere organului constatator inregistrarile. Daca nu o face, tu ori avocatul tau puteti sa solicitati expres acest lucru. Ma indoiesc ca operatorul sistemului iti va da de buna voia inregistrarile, avand in vedere ca nu are aceasta obligatie, iar activitatea sa intra sub incidenta Legii 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.

• 0

Multumesc pentru raspunsuri!

Problema este ca in procesul verbal nu este mentionat ca am fost filmat, mi s-a adus la cunostinta doar verbal. Ulterior am aflat ca daca esti filmat, acest lucru trebuie specificat obligatoriu in procesul verbal.

In acest moment suntem in faza a doua, la apel. Prima faza am pierdut-o, in fata unui judecator stagiar.

Proba politiei a fost doar procesul verbal de contraventie. Eu am contestat procelul verbal si la intocmire, cand am semnat si am specificat ca nu sunt de acord cu cele descrise in procesul verbal, cat si ulterior in instanta. Proba mea cu martor nu a fost admisa pt. ca mi-era ruda.

Acum, la apel, am cerut sa fie adusa filmarea ( dar cred ca nu exista pt. ca intampinarea politiei a fost aceeasi: "eu sunt de la politie si am intotdeauna dreptate" ), am cerut sa fie audiat martorul ( chiar daca mi-este ruda ) si am sperat sa fac rost de o eventuala inregistrare video de la sistemul stradal de camere.  

Cam asta este....

Multumesc pentru amabilitate!