Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Trebuie neaparat sa sustin testul de promovare?

IliutaTou

Question

Buna seara ! Acum o luna de zile am provocat un accident neacordand prioritate unui autovehicul care circula din sens opus. In accident au fost doar avarii materiale  . Drept urmare mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile.  As dori sa fiu informat in legatura cu perioada de prelungire, trebuie neaparat sa sustin testul de promovare? Va multumesc !

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

În situaţia ta este obilgatorie testarea privind cunoaşterea regulilor de circulaţie.

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile, dacă nu promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie ori nu te prezinţi la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea acestei testări.

Dacă ai fi căutat pe forum găseai aceste informaţii aici:

• 0
  • Moderator

Numai că pentru amiabilă trebuie să existe acordul ambilor conducători auto implicaţi. Când cel nevoinovat nu vrea, nu există decât opţiunea să se prezinte la poliţie şi să suporte consecinţele.

• 0

Mai repede cred că este  vorba de cel vinovat, dar care se crede nevinovat (datorită necunoșterii legii) și care apelează la organele de poliție, motiv pentru care o  încasează de două ori.

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 0

Buna seara ! Acum o luna de zile am provocat un accident neacordand prioritate unui autovehicul care circula din sens opus. In accident au fost doar avarii materiale . Drept urmare mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile. As dori sa fiu informat in legatura cu perioada de prelungire, trebuie neaparat sa sustin testul de promovare? Va multumesc !

Da testarea e obligatorie. Daca promovezi examenul si nu ai mai avut permisul retinut in ultimii 2 ani poti face o cerete de reducere la 30 zile daca l ai avut retinut il iei la 60 zile si daca nu promovezi examenul in cele 60 zile o sa il iei la 90 zile