Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Un acoperis mi-a avariat autoturismul

IonutI

Question

Va salut!

Azi un acoperis desprins, din cauza vantului puternic, de pe un bloc a cazut pe masina mea. Am sunat la politie, am dat o declaratie, politia a vorbit si cu proprietara apartamentului de unde s-a desprins acoperisul. Mi s-a spus ca i se va intorcmi dosar penal pentru distrugere...

Dl. politist mi-a spus sa-mi fac masina (pe banii mei) apoi sa ma duc cu factura de la service-ul autorizat si sa ma inteleg cu femeia sau sa merg in instanta, daca nu ne intelegem.

Acum....nu stiu in cat timp pot sa-mi fac masina, am o autorizatie de reparatie intocmita azi,  29.12.2014. Bani nu am sa o repar azi, maine...poate nici in Ianuarie... Mai ales ca paguba este destul de mare, m-ar costa vreo 3000 euro sa o repar.

Intrebarile mele:

Expira cumva aceasta autorizatie? In cat timp imi pot repara masina?

Daca ajung in instanta trebuie sa stiu toate datele persoanei care m-a pagubit? Pe acestea nu le stiu, l-am trecut in declaratia data la politie, nume ce mi l-a spus dl. politist.

Un ajutor se poate?

Va multumesc frumos!

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ai depus plangere pentru distrugere?

Ai incercat sa vorbesti cu doamna respectiva si sa te intelegi cu ea pentru reparatia masinii?

• 0
  • Moderator

Intrebarile mele:

Expira cumva aceasta autorizatie? In cat timp imi pot repara masina?

Este interzisă circulaţia cu autovehiculul avariat mai mult de 30 de zile de la data producerii avariei. (Art. 148 din Reg. OUG 195). Îţi poţi repara maşina şi după perioada respectivă, în schimb dacă nu ai reuşit să o repari în termen, nu mai ai voie să o conduci pe drumurile publice.

Găseşti informaţii similare şi aici:

Daca ajung in instanta trebuie sa stiu toate datele persoanei care m-a pagubit? Pe acestea nu le stiu, l-am trecut in declaratia data la politie, nume ce mi l-a spus dl. politist.

Poliţistul a identificat proprietarul şi ţi-a comunicat datele de identificare. Sunt suficiente, nu trebuie să-ţi faci griji. Oricum în instanţă ajung şi documentele de constatare întocmite de poliţie.

• 0

Ceea ce mi se pare anormal e faptul ca e tras la raspundere proprietarul apartamentului de unde s-a desprins acoperisul. Acest incident nu ar trebui sa implice raspunderea asociatiei de locatari? Sau, in cazul (fericit) in care proprietara ar avea asigurata locuinta, n-ar putea plati compania de asigurari? As fi curios sa vad ce legislatie avem cu privire la acest aspect.

• 0

Daca proprietarul apartamentului a solicitat si a platiti pentru acoperis este direct raspunzator. Eventual acesta poate sa aibe pretentii fata de firma sau persoana care a realizat acoperisul.Chiar daca locuinta este asigurata compania de asigurari nu o sa plateasca despagubirile. Acoperisul trebuie sa fie realizat cu autorizatie de constructie, cu o firma sau societate autorizata si sa fie mentionat in contractul de asigurare, dar chiar si in aceasta situatie societatea de asigurari va invoca faptul ca acoperisul nu a fost realizat corect si nu va plati nimic.

• Upvote 1

• 0

Garsoniera respectiva nu avea asigurare iar acoperisul nu  a fost facut cu autorizatie si de catre o firma de constructii.