Jump to content
POLITISTI.ro

Ce pot pati daca vecinul imi face plangere pentru galagie?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua.

Deci m-am mutat de curand in chirie intr`un bloc si vecinul de sub mine imi bate cu matura in tavan si daca merg noaptea la baie cica "tropai" si fac galagie. Acum 2 saptamani  mi-a batut intr-o noapte pe la 12 cu matura erau 2 prieteni la mine ne uitam la film ( nu faceam galagie vorbeam in soapta din cauza ca m-a mai amenintat cu politia ). A batut de vreo 2-3 ori dar nu a chemat politia, a 2-a zi dimineata a mers la politie si a depus plangere si a venit politia la mine si am primit invitatie la politie.

Am fost am primit proces verbal cu avertisment dar Dl. de sub mine exagereaza cu galagie caci cu alti vecini nu am avut deloc probleme si am si vorbit cu ei daca fac galagie si au spus ca ei nu au auzit. Acuma de 2 zile iara s-a apucat sa imi bata in tavan, nu ma pot uita noaptea la mine in casa la tv ca il deranjez pe el....

Daca cheama dinnou politia (defapt daca face iara plangere ca nu ii cheama sa ma prinda ca o sa vada ca nu fac galagie) am vreo sansa sa nu patesc nimic sau macar sa ma creada politia si pe mine?? Avand in vedere ca eu sunt tanar stau singur si el are pe undeva pe la 40-45 de ani?

Modificat de solidmag3
  • Moderator
Publicat

Chiar nu faci deloc gălăgie?

Următoarea dată când mai vorbeşti cu poliţistul de proximitate, să-i propui să discute şi cu alţi vecini, în special cu cei care au spus că nu au auzit nimic.

Publicat

Incearca sa porti o discutie amiabila cu vecinul tau. Daca apartamentul a fost mult timp nelocuit, acum orice zgomot i se pare suspect.

Publicat

Nu cred că dacă vorbești în șoaptă vecinul tău îți va bate cu mătura în tavan sau te va reclama la poliție. De unde știi tu cu bate el ? ai cumva puteri paranormale și vezi prin tavan?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Pai am si vorbit cu el dar chiar exagereaza si da apartamentul nu a fost locuit mai mult de 5 ani inainte sa ma mut eu. Da i-am spus polititstului la care am fost sa vorbeasca si cu altcineva dar degeaba ca singurul lucru ce la facut a fost sa vorbeasca urat sa imi spuna sa nu mai merg cu nimeni la mine acasa si sa ma ameninte cu amenda de 1000 RON.

Publicat

Polițistul nu te-a amenințat cu amenda ci doar ți-a spus care sunt consecințele pe care le vei suporta dacă încalci legea. Păcat că pe forum nu intră și vecinul tău pentru că l-aș învăța să te înregistreze ca să auzim și noi cât de „în șoaptă” vorbești cu prieteni tăi când vă uitați la filme „cu desene animate” la 12 noaptea.

• Apreciez 1
Publicat

Vad ca aceasi atitudine de cica "superioritate" si vorbe la misto aveti si aici pe forum ca si pe strada cand vad, ce rost ar avea sa mint pe un forum aici? Am vrut sa stiu si alte pareri n-as avea rost sa mint dar vad ca sunt luat la misto.

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Hai nu mai spune! Deja devine plictisitoare această autovictimizare excesivă, când răspunsurile primite nu sunt pe placul cetăteanului si destul de slugarnice, imediat europeanul se simte luat la misto, interlocutorii au o atitudine de superioritate si alte asemenea replici penibile. Te deranjează că ceea ce spui tu pe aici nu este luat ca un adevăr absolut? Hai să-ti dau o veste, nimeni nu-l detine, întotdeauna adevărul este undeva la mijloc. Asa că scuteste-ne de autovictimizare si stereotipuri.

• 8 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua

urmeaza să facem petrecerea de cununie la o vilă cu curte. Vom avea muzică afara

inainte de toate, am căutat prin forum dar nu am găsit un raspuns concret, așa ca vă rog sa mă lămuriți, dacă se poate și cu numărul legii/alineat

1. Maximul admis este de 55db iar pe timp de noapte 45db? Dacă da, unde și cum se măsoară acest nivel. Și mai important, este nevoie de această probă pentru ca agentul constatator să aplice o sancțiune?

2. Dacă se aplică o sancțiune, înțeleg ca poate fi atacată în instanță. Eu ce dovezi pot aduce inafara de declarațiile invitaților?

va rog sa înțelegeți ca eu nu cunosc legea in acest sens, cunosc doar ce am citit pe internet și nu știu sigur dacă ce am citit eu reprezintă totalitatea informațiilor de care am nevoie.

incerc sa înțeleg dinainte ca sa nici nu fiu dus cu zăhărelul de proprietarul locației, dar nici sa ajung in punctul în care să ma cert la poartă pentru ca mi se pare mie ca nu a fost muzica tare și sa mi se pară ca sunt amendat pe degeaba.

daca se poate, as vrea sa știu cum mai exact un polițist constată tulburarea liniștii in momentul in care ajunge la locație. Dacă este necesar pentru acesta sa verifice nivelul de zgomot sau nu

va multumesc

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Legea 61/1991 actualizată
Art. 2 - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: […]

26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;

Conform prev. art. 6 alin. (1) contravențiile se constată în mod direct de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și de către polițiștii de frontieră. 

Publicat
în urmă cu 20 ore, Capraruioan a scris:

urmeaza să facem petrecerea de cununie la o vilă cu curte.

Organizarea unor astfel de petreceri nu se realizează în imobile cu destinație de locuință. 

• 1 an mai târziu...
Publicat

Vecinul de sub mine a sunat la politie pentru ca aude pasii mei prin casa (mentionez ca stau in chirie) si il deranjeaza. Politia a vorbit cu mine si parea ca intelege ca vecinul e absurd. Dupa ce au vorbit cu mine, politistii au plecat.
1. Nefiind din Bucuresti, ajunge vreo hartie la adresa de domiciliu? 
2. Daca vecinul depune plangere, eu cum aflu?
3. Se poate schimba adresa de comunicare cu politia?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.