Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare culoare auto

Postare recomandată

Publicat

Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns la topicul meu si nici nu stiam unde sa pun intrebarea in cadrul forumului. Daca am deschis acest topic si am dublat imi cer scuze.

Am o masina si vreau sa o revopsesc. In certificat scrie ca este CREM dar "in concordanţă cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116 cele 10 culori de bază înscrise în cartea de identitate sunt: alb; galben; portocaliu; roşu; violet; albastru; verde; gri; maro şi negru. " 

Nuanta crem unde se incadreaza la ALB sau GALBEN?

Multumesc

Publicat (modificat)

Ce culoare are acum masina?

Culoarea crem se incadreaza mai degraba la galben decat la alb.

Modificat de Sache
Publicat

Acum masina este CREM. Asa am zis si eu ca la galben s-ar incadra dar intreb pentru ca nu vreau sa am probleme. As fi dar un drum la un sediu R.A.R dar este departe de mine

• Moderator
Publicat

Oricum, e bine să nu pierzi din vedere că aici ai întrebat pe un website al politistilor, nu al inginerilor de la RAR.

Publicat

Da stiu asta dar am crezut ca aveti cunostinta in sensul asta in cazul in care dvs daca opriti in trafic un conducator auto pentru un control de rutina si solicitati actele si vedeti ca masina in acte e ceva si in realitate altceva.

Publicat

In final, cei de la RAR sunt in masura, conform legii, sa se pronunte in aceasta problema. Noi doar ti-am dat un sfat.

Publicat

Inseamna ca tot trebuie sa ajung la R.A.R  :). Am crezut ca o sa scap de un drum cu ajutorul dvs.

Va multumesc pentru timp. Sarbatori fericite!

• Moderator
Publicat

Încearcă să trimiţi un mail sau să dai un telefon la RAR. Poate ai baftă şi primeşti lămuririle necesare.

Publicat

M-am uitat dupa o adresa de mail dar nu am vazut. Telefonic am incercat sa iau legatura. De vre-o doua ori  cand am incercat nu era inginerul acolo iar in alte dati am fost pus sa astept si au revenit spunand ori ca este ocupat inginerul ori ca e plecat. 

Publicat

Nu toate institutiile statului sunt in slujba cetateanului.

Nu o sa reusesti mare lucru daca nu mergi la sediul RAR.

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Asa este. Nu toti sunt in slujba cetatenilor.

Daca ma duc la Politie si anunt pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare si a cartii de identitate a masinii in termenul legal, completez formularele, platesc ce e de platit declar in Monitorul Oficial al României si astept sa se elibereaza noul certificat de catre Direcţia generală de evidenţă informatizată a persoanei, in certificat cum va fi notata culoare pentru ca "in concordanţă cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116..."  nu se mai trece nuanta ci doar culoarea. 

Va multumesc.

• Moderator
Publicat

În primul rând, vei încălca legea dacă declari un document ca fiind furat sau pierdut şi acest lucru nu este real. 

În al doilea rând, Poliţia nu se mai ocupă de înmatriculări şi eliberarea de duplicate după documentele de înmatriculare. Serviciul de înmatriculări este o instituţie separată, ce nu mai face parte din Poliţia Română. 

Şi nu în ultimul rând, cei de la înmatriculări îţi pot elibera dor un duplicat după certificatul de înmatriculare (talon), în care vor menţiona culoarea menţionată în cartea de identitate. Deci nu vor trece acolo noua culoare, ci culoarea menţionată în carte de către RAR.

Pentru un duplicat după cartea de identitate tot la RAR trebuie să ajungi. Ei sunt cei ce au eliberat cartea de identitate şi ei pot să elibereze un duplicat după acest document. Tot ei sunt şi cei care au dreptul de a face menţiuni în cartea maşinii schimbând astfel culoarea.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

buna ziua,

am gasit aceasta postare mai veche care are oarecum legatura cu subiectul pe care doresc sa-l abordez ...

doresc sa vopsesc doar o portiune din masina si nu neaparat cu o culoare ci mai degraba cu un desen...

pe toate forumurile lumea e de parere ca 50 % sau 30% e suprafata care o poti prelucra fara a fi nevoit sa faci modificari in acte si avize de la RAR sau alte institutii

cu rugamintea, exista in legislatie ceva legat de vopsirea partiala a unei masini ? si implicatiile/ responsabilitatile detinatorului ?

va multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.