Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare culoare auto


HoriaMacelariu

Recommended Posts

Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns la topicul meu si nici nu stiam unde sa pun intrebarea in cadrul forumului. Daca am deschis acest topic si am dublat imi cer scuze.

 

Am o masina si vreau sa o revopsesc. In certificat scrie ca este CREM dar "in concordanţă cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116 cele 10 culori de bază înscrise în cartea de identitate sunt: alb; galben; portocaliu; roşu; violet; albastru; verde; gri; maro şi negru. " 

 

Nuanta crem unde se incadreaza la ALB sau GALBEN?

 

Multumesc

 

Link to comment

Acum masina este CREM. Asa am zis si eu ca la galben s-ar incadra dar intreb pentru ca nu vreau sa am probleme. As fi dar un drum la un sediu R.A.R dar este departe de mine

Link to comment

Da stiu asta dar am crezut ca aveti cunostinta in sensul asta in cazul in care dvs daca opriti in trafic un conducator auto pentru un control de rutina si solicitati actele si vedeti ca masina in acte e ceva si in realitate altceva.

Link to comment

M-am uitat dupa o adresa de mail dar nu am vazut. Telefonic am incercat sa iau legatura. De vre-o doua ori  cand am incercat nu era inginerul acolo iar in alte dati am fost pus sa astept si au revenit spunand ori ca este ocupat inginerul ori ca e plecat. 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Asa este. Nu toti sunt in slujba cetatenilor.

Daca ma duc la Politie si anunt pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare si a cartii de identitate a masinii in termenul legal, completez formularele, platesc ce e de platit declar in Monitorul Oficial al României si astept sa se elibereaza noul certificat de catre Direcţia generală de evidenţă informatizată a persoanei, in certificat cum va fi notata culoare pentru ca "in concordanţă cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116..."  nu se mai trece nuanta ci doar culoarea. 

Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

În primul rând, vei încălca legea dacă declari un document ca fiind furat sau pierdut şi acest lucru nu este real. 

În al doilea rând, Poliţia nu se mai ocupă de înmatriculări şi eliberarea de duplicate după documentele de înmatriculare. Serviciul de înmatriculări este o instituţie separată, ce nu mai face parte din Poliţia Română. 

Şi nu în ultimul rând, cei de la înmatriculări îţi pot elibera dor un duplicat după certificatul de înmatriculare (talon), în care vor menţiona culoarea menţionată în cartea de identitate. Deci nu vor trece acolo noua culoare, ci culoarea menţionată în carte de către RAR.

Pentru un duplicat după cartea de identitate tot la RAR trebuie să ajungi. Ei sunt cei ce au eliberat cartea de identitate şi ei pot să elibereze un duplicat după acest document. Tot ei sunt şi cei care au dreptul de a face menţiuni în cartea maşinii schimbând astfel culoarea.

Link to comment
  • 5 years later...

buna ziua,

am gasit aceasta postare mai veche care are oarecum legatura cu subiectul pe care doresc sa-l abordez ...

doresc sa vopsesc doar o portiune din masina si nu neaparat cu o culoare ci mai degraba cu un desen...

pe toate forumurile lumea e de parere ca 50 % sau 30% e suprafata care o poti prelucra fara a fi nevoit sa faci modificari in acte si avize de la RAR sau alte institutii

 

cu rugamintea, exista in legislatie ceva legat de vopsirea partiala a unei masini ? si implicatiile/ responsabilitatile detinatorului ?

va multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.