Jump to content
POLITISTI.ro

Evitarea unui vehicul care nu s-a asigurat


Blungu

Recommended Posts

Buna ziua.Ieri am fost implicat intr-un accident, circulam pe un drum national, in localitate, deodata de pe un drum adiacent a intrat pe banda mea de mers un vehicul care dorea sa faca stanga, dar s-a oprit pe banda mea de mers, pentru ca veneau masini si din fata si mai era o masina in fata mea, care a reusit sa intre pe contrasens si sa il evite, eu nu am mai apucat sa intru pe contrasens pentru ca veneau masini, am tras tare dreapta si am intrat in alta masina din spatele celui care nu s-a asigurat, masina in care am intrat astepta la stop. Politistul din sat m-a declarat pe mine vinovat, pentru ca cel care nu s-a asigurat nu a fost implicat in accident. Am acceptat situatia, ma bucur ca nu a fost nimeni ranit. Daca ma puteti ajuta, e adevarat ca cel care nu s-a asigurat e nevinovat?

Link to comment
 • Moderator

Oare așa să fie cum ne povestești? Cel care nu a acordat prioritate ce a declarat la poliție? Sau, convenabil, a plecat de la fața locului?

Link to comment

A venit si el la politie, am explicat politistului cum s-a intamplat, el m-a declarat pe mine vinovat, pentru ca cel care nu s-a asigurat nu a fost implicat direct, adica nu a fost lovit. Apoi polististul a trebuit sa plece pentru ca a avut loc alt accident, nu am reusit sa completez declaratia. M-am inteles amiabil cu cel pe care l-am lovit, o sa ii platesc daunele... Si nu vorbesc prostii, ce rost ar avea, vreau doar sa stiu daca chiar asa este...

Link to comment

Adica? Daca au declarat 5 oameni ca ala s-a oprit acolo, politistul ma declara pe mine vinovat ca am evitat sa intru direct in el si posibil sa il omor? Mi se pare putin deplasata treaba dar nu e prima oara cand vad ca justitia e "oarba", deaia am si rezolvat amiabil decat sa ma las pe mana "justitiei"...

Va rog sa ma iertati daca am jignit pe cineva, nu vreau sa ma cert,va rog daca ma poate ajuta cineva in masura cu un raspuns concludent.

Link to comment
 • Moderator

Ce nu e concludent? Nu se aplică sancţiuni doar în baza unor declaraţii. E foarte clar şi cât se poate de logic. Gândeşte-te la situaţia în care cei în cauză se răzgândesc şi nu mai susţin ce au declarat iniţial. Contactul şi avariile produse la maşinile implicate sunt probe materiale ce nu pot fi negate.

Dacă nu îţi împărtăşim părerile, NU înseamnă că nu suntem în măsură. Chiar dacă nu-ţi convine şi nu ţi se pare corect, eşti vinovat de producerea evenimentului.

Link to comment
 • Moderator

Dacă spui că aţi încheiat amiabila, atunci înseamnă că poliţistul nu a mai stabilit cine este vinovat. Aşa că afirmaţia ta conform căreia te-a scos vinovat nu are niciun suport. Asta era părerea lui. Foarte bine că aţi încheiat amiabila şi nu v-aţi mai lăsat la mâna poliţiei, a justiţiei sau a oricărei instituţii a statului, deci orice alte discuţii sunt inutile. Acum veţi beneficia direct de obiectivitatea şi profesionalismul privaţilor de la firmele de asigurări, deci nu ai de ce să-ţi faci griji.

Link to comment

Adica se razgandesc si mint? Acceptam minciunile. Si din moment ce au declarat toti pana si el ca a intrat fara sa se asigure, atunci politia lucreaza tot pe baza ca ei o sa minta? Am inteles ca sunt vinovat pe baza ca e posibil sa minta martorii, vroiam doar sa ma asigur de functionalitatea justitiei care lucreaza pe baza de minciuni...

Link to comment
 • Moderator

 atunci politia lucreaza tot pe baza ca ei o sa minta? Am inteles ca sunt vinovat pe baza ca e posibil sa minta martorii, vroiam doar sa ma asigur de functionalitatea justitiei care lucreaza pe baza de minciuni...

 

Poliţia "nu lucrează pe minciuni" şi alte inepţii spuse de tine. Exact asta îţi explicam mai sus, că nu se aplică sancţiuni decât pentru fapte concrete.

Mă faci să cred că nu ai capacitatea intelectuală necesară să pricepi şi doar ne pierdem timpul cu tine.

Link to comment

Pe baza celor spuse de tine, eu pot sa omor un om de fata cu 10 oameni, si pe baza celor 10 martori, voi nu ma puteti declara vinovat! Multumesc pentru capacitatile intelectuale superioare! O zi placuta va doresc, sarbatori fericite!

Link to comment
 • Moderator

E foarte "intelijentă" comparaţia asta şi înlătură orice dubiu.

Ştii ce spunea Nicolae Iorga despre ăla care nu nu înţelege unele lucruri, faţă de cel care le înţelege pe toate pe dos?

Link to comment
 • Moderator

Renunţă să mai tragi astfel de concluzii tâmpe, doar dovedeşti altceva. Cadavrul, arma, leziunile etc sunt tot nişte probe, care dovedesc ceva. Repet, renunţă să mai faci pe deşteptul şi să tragi astfel de concluzii, va râde lumea de tine.

Link to comment

Pe baza celor spuse de tine, eu pot sa omor un om de fata cu 10 oameni, si pe baza celor 10 martori, voi nu ma puteti declara vinovat! Multumesc pentru capacitatile intelectuale superioare! O zi placuta va doresc, sarbatori fericite!

 

Wow, te omoara logica asta. La situatia opusa nu te-a dus capul sa te gandesti? Cum ar fi daca 10 oameni merg la politie si declara toti ca tu ai facut si ai dres? Ar fi bine/corect sa fii sanctionat doar pentru ca asa au declarat unii?

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.